پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۰
جرج اُرول با ترجمه جدید «1984» به کتابفروشی‌ها راه یافت

رمان «1984» اثر مطرح جرج اُرول با گفتاری از والری مه‌یرز و مایکل یئو و با ترجمه سیروس نورآبادی و محسن موحدی‌زاد از سوی انتشارات شورآفرین چاپ و روانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) رمان «1984» با پیشگفتاری از والری مه‌یرز با عنوان «جرج اُرول؛ راوی استبداد» شروع می‌شود که در آن به اختصار به زندگی شخصی و حرفه‌ای اِرول پرداخته شده است.؛ همچنین در انتهای این کتاب نیز گفتاری از مایکل یئو، استاد دانشگاه لورنتین کانادا با عنوان «پروپاگاندا و مراقبت در نوزده – هشتاد و چهار» آورده شده است. 

رمان ۱۹۸۴، یکی از شاهکارهای ادبیات جهان است که با وارد کردن اصطلاحات جدید، تأثیر زیادی در فرهنگ عامه و رسانه‌ای جهان گذاشته است، به‌طور مثال اصطلاح جهانی «برادر بزرگ» از این رمان برآمده و همچنین «جهان اُرولی»، هم‌اینک اصطلاحی است که به صورت خلاصه توتالیتاریسم و نظام‌های سرکوبگر را توصیف می‌کند.

۱۹۸۴ رمانی است که داستان وینستون اسمیت را روایت می‌کند، فردی که نماد یک شهروند عادی دگراندیش در دنیاهای اُرولی است. این اثر که حدود 66 سال از نگارش آن می‌گذرد، تا به حال به بیش از 65 زبان مختلف برگردان شده و میلیون‌ها نسخه از آن به فروش رسیده است و به‌واسطه آن، جورج اُرول توانست به جایگاه ممتازی در ادبیات جهان برسد.

اُرول از سال ۱۹۴۲ به عنوان منتقد ادبی برای دیوید آستور در «آبزرور» کار می‌کرد و بعدها خبرنگار این نشریه شد. آستور، رک‌گویی، درست‌کاری و نجابت اُرول را می‌ستود و در سال‌های دهه ۴۰ میلادی حامی او محسوب می‌شد. این دوستی نقشی تعیین‌کننده برای نگارش ۱۹۸۴ بازی کرد. پیش از این هم همکاری اُرول و آبزور، کمک زیادی به نوشته شدن مزرعه حیوانات کرده بود.

در بخش‌هایی از رمان «1984» می‌خوانیم:
در همه طبقات، روبروی آسانسور، همان پوستر با جهره بسیار بزرگش به دیوار میخ شده بود و زل می‌زد به آدم. انگار آدم به هر سمت که می‌خواست برود، او را تعقیب می‌کرد. زیر تصویر نوشته شده بود: «برادر بزرگ مراقب توست...

این بار نسبت به بار پیش، بیشتر و بهتر سعی کرد تصویر اُبراین را تجسم کند، آنگاه که می‌گفت:«جایی که دیگر اثری از تاریکی در آن نیست، آنجا همدیگر را خواهیم دید.» می‌دانست که معنای این حرف چیست یا لااقل فکر می‌کرد که می‌داند. جایی که در آن از تاریکی اثری نیست، آینده خیالی بود که آدمی هرگز نمی‌توانست آن را ببیند، اما با یک نوع پیش‌آگاهی اسرارآمیز، به آن دل می‌بست.

با صدای آزار دهنده صفحه سخنگو که دم به دم روی اعصاب بود، دیگر نمی‌توانست رشته افکارش را حفظ کند. سیگاری بر لب گذاشت. نیمی از توتون بلافاصله روی زبانش ریخت، گرد تلخی که به سختی می‌شود آن را تُف کرد. چهره برادر بزرگ در ذهنش قد کشید و چهره اُبراین را محو کرد. درست مانند چند روز پیش، سکه‌ای از جیبش درآورد و به آن خیره شد. چهره‌ای خشک و آرام و دلسوزانه به او زُل زده بود، اما آن لبخند پنهان زیر سبیل‌های سیاه، آنجا چه می‌کرد؟ کلمات مانند طنین زنگ‌دار ناقوس به ذهنش هجوم آوردند:
جنگ، صلح است!
آزادی، بردگی است!
نادانی، توانایی است!

کتاب «1984» نوشته جرج اُرول در 353 صفحه، با شمارگان هزار و 100 و به قیمت 18 هزار و 500 تومان، از سوی نشر شورآفرین چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها