در بخشی از این کتاب می خوانیم: «مادرش داشت برای ناهار آش می پخت. پدر داشت شیرآب را با گونی می پوشاند تا یخ نزند. پدربزرگ داشت دودکش بخاری را تمیز می کرد. مادربزرگ برای بار چندم بلوز را به تن نازنین اندازه می کرد. حالا گلوله نخ شده بود اندازه یک تخم مرغ. در آن شب سرد زمستانی که فردایش برف بارید، نازنین داشت مشق می نوشت. پدربزرگ داشت روزنامه می خواند. مادر داشت از قوری یک فنجان چای تازه می ریخت. پدر که از راه رسید، گفت: فکر می کنم فردا برف ببارد. مادربزرگ فکر کرد باید کمی عجله کند. اولین برف که بارید گلوله نخ آن چنان کوچک شده بود که
خواست قل بخورد برود کنار پنجره، تمام شد. مادربزرگ میل های بافتنی اش را گذاشت روی زمین...»
صباغ زاده ایرانی در این کتاب به نوعی همزيستی پدربزرگها و مادربزرگها با اعضای جوانتر خانواده را نشان می دهد و سعی می کند به بيان سنتهايی بپردازد که در زندگی انسان های امروز فراموش شده است.
کتاب «گلوله بزرگ نخ» با تصویرسازی محمدتقی جلیلی برای گروه سنی «ج» و شمارگان سه هزار نسخه و قیمت هشت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سازوکار عرضه شده است.
صدای ساز سهراب
«صدای ساز سهراب» نیز کتاب دیگری از مریم صباغ زاده است که توسط انتشارات سازوکار به چاپ رسیده است . تصویرگری این کتاب بر عهده ناهید کاظمی بوده است.
این کتاب دو زبانه فارسی- انگلیسی ماجرای پسرکی نوجوان به نام سهراب را روایت می کند که قرار است چوپان آبادی شود و به همین دلیل است که از شادی در پوست خود نمی گنجد. او برای اولین بار است که میخواهد گلهای از گوسفندان را به چرا ببرد. سهراب با طلوع خورشید گوسفندان را به چرا می برد اما ساعتی نگذشته که با یک گرگ مواجه می شود و از آنجایی که تنهاست سعی می کند با یک ترفند و به کارگیری ساز خود گرگ را از گله دور کند.
در بخشی از این کتاب آمده است: «چوپان کوچک تا آن روز هیچ گله ای را به چرا نبرده بود. تا آن روز دشت برای او تنها جای بازی بود؛ جایی که می توانست در آن بدود و خرگوش های سفید کوچک را بترساند. یا وقتی گرمش شد در آب چشمه ها دست و صورتش را بشوید. یا از شاخه های نازک درخت ها، تاجی درست کند و روی سرش بگذارد. از امروز سهراب چوپان آبادی بود. راستی چطور او آنقدر بزرگ شده بود که می توانست گله ای را به چرا ببرد؟ چطور صاحب گله گوسفندهایش را به او سپرده بود تا از آنها نگهداری کند؟ سهراب ناگهان به یاد گله افتاد و به اطراف نگاهی انداخت...»
کتاب دو زبانه «صدای سازسهراب» با شمارگان دو هزار و 500 نسخه و قیمت سه هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سازوکار عرضه شده است.
نظر شما