مهدی دهقان نیری مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو به عنوان نخستین سخنران این نشست ضمن عرض خیر مقدم به میهمان این برنامه گفت: چهار فصل حکایت، عنوان چهار مراسمی است که توسط مرکز هنرهای نمایشی رادیو طراحی شد. اعتقاد ما این است که ریشه هر چیزی در متن قرار دارد خصوصا در حوزه نمایش، چرا که اگر متن استادان خود را به عنوان الگو در نظر بگیریم و جوانان این عرصه از آنها الگو پذیری کنند و متون خود را طبق قلم آنان پربار تر کنند حتما تئاتر در اجرا هم قوی می شود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو یادآور شد: بر اساس شعار امسال که به نام اقتصاد و فرهنگ نام گذاری شده تصمیم گرفتیم در هر فصل از یک نفر از بزرگان اهل متن تجلیل کنیم. به همین دلیل این برنامه را با نام چهار فصل حکایت پیش گرفتیم.
دهقان نیری درباره برنامه های «حکایات چهار فصل» اضافه کرد: فصل اول از این مجموعه با حضور استاد حکیم رابط برگزار شد که مورد استقبال بسیار خوبی از طرف اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفت. فصل دوم که اکنون در آن قرار داریم تقدیم به محضر استاد محمد می شود که با حضور دوستان وی و اهالی تئاتر برگزار می شود که امیدوارم بتوانیم اینچنین یادی از آن استاد بزرگ داشته باشیم.
پخش نمایشنامه های استاد محمد از 8 شبکه رادیویی
نادر برهانی مرند مدیر دفتر هنرهای نمایشی رادیو دیگر سخنران این مراسم بود. او نیز اطلاعاتی تکمیلی درباره نشست «چهار فصل حکایت» ارائه داد و گفت: چهار فصل به ابتکار دفتر هنرهای نمایشی رادیو با هدف تکریم اهالی قلم به ویژه در حوزه نمایشنامه نویسی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: فصل اول این مجموعه نشست ها بزرگداشت استاد حکیم رابط بود که در بهار 1393 برگزار شد، فصل دوم نکوداشت استاد محمود استاد محمد است، فصل سوم و چهارم به ترتیب بزرگداشت مرحوم اکبر رادی و استاد چرمشیر خواهد بود.
برهانی مرند افزود: برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم همکارانم در مرکز هنرهای نمایشی رادیو فعالیت های دیگری را هم انجام داده اند. به طور مثال برای مراسم استاد محمود استاد محمد مجموعه ای از شش نمایشنامه وی را که روی صحنه اجرا شده است تبدیل به یک نمایش رادیویی کرده و توسط کارگردانان مجرب و بازیگران اجرا شده است. این نمایش ها قرار است در مجموعه ای 10 قسمتی از حدود 8 شبکه رادیویی پخش شود.
مدیر دفتر هنرهای نمایشی رادیو عنوان کرد: این فعالیت کار بسیار زمان بری است به طوری که این کار حدود دو ماه پیش شروع شده و هنوز هم جریان دارد.
این مقام مسئول در رادیو در پایان ضمن تشکر از خانواده استاد محمد گفت: بسیار خوشحال هستم که بستری را در عرصه رسانه فراهم کردیم که موجب شد زندگی دیگری برای نمایشنامه نویسی و نمایشنامه های ایرانی به وجود بیاید. من از خانواده استاد محمد به ویژه دختر وی تشکر می کنم که به مرکز هنرهای نمایشی رادیو اعتماد کردند و اجازه دادند از نمایشنامه های مرحوم استاد محمد برای تولید نمایش های رادیویی بهره بگیریم.
تاسیس بنیاد استاد محمد
مانا استاد محمد، دختر مرحوم استاد محمد نیز سخنران دیگری بود که با اشاره به آثار به جا مانده از پدرش گفت: در طول یک سال گذشته با مشورتی که با استادان و اهالی فرهنگ و هنر انجام دادم به این نتیجه رسیدم که باید به فکر تاسیس بنیاد استاد محمد باشم. بنابراین با تحقیقاتی که انجام داده ام تا کنون چهار نفر را انتخاب کرده ام که این انتخاب بر اساس دو اصل که اهل فرهنگ و هنر و مورد اعتماد پدرم باشند شکل گرفت.
وی ادامه داد: مدیا کاشیگر، مسعود جعفری جوزانی، جواد عاطفه و پرستو گلستانی افرادی هستند که تا کنون دعوتم را برای همکاری قبول کردند. امیدوارم مابقی اهالی تئاتر نیز ما را در این راه تنها نگذارند و کمک کنند هر آنچه را مربوط به پدرم هست حفظ کنیم.
در پایان مراسم نیز ضمن اعلام این که موسسه هنرمندان پیشکسوت در نظر دارد 30 میلیون ریال برای نشر آثار استاد محمود استاد محمد کمک کند هدیه ای به رسم یاد بود به مانا استاد محمد اهدا شد.
نظر شما