خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) –خواجه وند: امروز 13 روزنامه اخبار تازه ای را در حوزه کتاب و نشر منتشر کردند که خبر انتشار کتاب، معرفی، نقد و گفتوگو با نویسندگان کتاب ها موضوعات اصلی آنها بودند.
جام جم / کاهش 435 میلیاردی یارانه کتاب و کاغذ در سال آینده
جام جم در صفحه فرهنگ وهنر خود خبر کاهش یارانه کاغذ در سال آینده را منتشر کرد و نوشت: مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران از کاهش یارانه کتاب از 150 میلیون دلار (برابر 470 میلیارد تومان) در سال 84 به 35 میلیارد تومان در سال 93 خبر داد. در همین حال او با تشریح نحوه حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، اظهار امیدواری کرد یارانه کتاب در دولت تدبیر و امید به تدریج افزایش می یابد.
امیر مسعود شهرام نیا با اشاره به برپایی 25 نمایشگاه استانی کتاب در سال گذشته، از برگزاری 26 نمایشگاه دیگر تا پایان امسال خبر داد و اظهار کرد: تلاش کردیم با برگزاری جلسات متعدد با حضور کارشناسان، نقاط ضعف را شناسایی و نسبت به رفع آنها و همچنین تقویت نقاط قوت این نمایشگاه ها اقدام کنیم.
وی درباره برنامه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت بیان کرد: مسئولیت مبادله رایت کتابهای ناشران ایرانی را در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت در حوزه بزرگسال بر عهده آژانس ادبی غزال و در حوزه کودک و نوجوان بر عهده آژانس ادبی کیا است.
وی افزود: ما در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت یک غرفه 200 متری در سالن بزرگسال و یک غرفه 40 متری نیز در بخش کودکان داریم.
قدس/ حضور 27 نویسنده و مترجم در چهارمین داستانخوانی برج میلاد
سرویس هنر روزنامه قدس نیز امروز خبر داد: چهارمین دوره از داستان خوانی شبهای برج میلاد از شنبه او.ل شهریور ماه به میزبانی مرکز همایش های برج میلاد تهران برگزار می شود و نویسندگان و مترجمانی که در این دوره به روخوانی داستان میپردازند، در سه دوره گذشته حضور نداشتند. برنامه حضور این نویسندگان از این قرار است:
شنبه 1 شهریور : راضیه تجار، احمد شاکری، مژگان قاضی راد، بهنام ناصح
یکشنبه 2 شهریور: منیژه آرمین، سید مهدی شجاعی، جواد عاطفه
دوشنبه 3 شهریور: میترا داور، محمد صالح علا، مریم طاهری مجد، رضا فکری
سه شنبه 4 شهریور: محسن بنی فاطمه، امیررضا بیگدلی، فلامک جنیدی، ضحی کاظمی
چهارشنبه 5 شهریور: مجید تیموری، سپیده شاملو، سروش صحت، خجسته کیهان
پنجشنبه6 شهریور: آیت دولتشاه، سیامک گلشیری، الهام فلاح، فریبا وفی
جمعه 7 شهریور: احمد آرام، گلی امامی، شهلا زرلکی، سعید طباطبای
آرمان امروز / معرفی چهار کتاب
روزنامه آرمان امروز در صفحه هنری اش و در ستون معرفی کتاب چهار کتاب «مصاحبه با تاریخسازان»، «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد»، «زیر پوست شهر» و «وبای عالمگیر» را معرفی کرد.
در بخش از کتاب «مصاحبه با تاریخسازان» که حاوی مصاحبه های اوریانا فالاچی و ترجمه مجید بیدار نریمان است می خوانیم: از نوشتارهای کتاب چنان بر میآید که هدف از آن شناساندن تنی چند از شخصیتهای سیاسی و تاریخی جهان میباشد. مدرکی است هم در تاریخ و هم در روزنامهنگاری اما صرفا به صورت تالیف، مصاحبههایی چند با متخصصان قدرت و ضد قدرت عرضه نشده است، این کتاب در طی دو سال به وجود آمده دو سالی که صرف تهیه این مصاحبهها برای روزنامه«اوروپئو» شد. به گفته اوریانا فالاچی این ملاقاتها غالبا بسیار خسته کننده بوده و اغلب به تقاضاهایم با سردی و جواب منفی مواجه بودهام.این کتاب واقعا ادعایی به جز ارائه شهادتی مستقیم بر چند شخصیت سیاسی معاصر ندارد؛ شخصیتهایی که هر یک معنای نمادین دارند. کتاب حاضر حاصل کار یکی از معروفترین و پرکارترین خبرنگاران جهان است و منبعی است موثق برای هر پژوهشگر مسائل سیاسی.
ابرار / جشنواره کتاب ادینبورگ آغاز شد
روزنامه ابرار در صفحه آیین هنر خبر آغاز جشنواره کتاب ادینبورگ را منتشر کرد. این جشنواره از صبح دیروز 18 مرداد آغاز به کار کرد. جشنواره بین المللی کتاب ادینبورگ اسکاتلند که از مهمترین رویدادهای فرهنگی جهان به شمار می رود، صبح دیروز با حضور 900 نویسنده و چهره ادبی جهان افتتاح شد.
شخصیت های سرشناس بین المللی از 47 کشور در این فستیوال حضور دارند که یکی از آنها «جورجآر. مارتین» نویسنده مجموعه رمانهای «بازي تاج و تخت» است. «دايانا گابالدون» و «شارلوت اسكوئر گاردنز» نيز از ديگر نويسندگان صاحبنامي هستند كه در جشنواره ادينبورگ حضور پيدا ميكنند.
خراسان/ رونمایی از کتاب «دانش و آزادگی» در نکوداشت استاد راشد محصل
خراسان در صفحه فرهنگ و هنر خود خبر داد که در بیست هشتمین گرهمایی فرهنگسرای فردوسی در آیین نکوداشت استاد «محمدتقی راشد محصل»، پژوهشگر و مدرس برجسته زبانهای ایران باستان از کتاب «دنش و آزادگی که ارج نامه این استاد بوده رونمایی شد. در این جلسه دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، سعید سرابی، مدیر ارشاد خراسان رضوی، دکتر یاحقی و دکتر ساکت حضور داشتند.
عصر ایرانیان/ با سه خبر با موضوع کتاب
در این روزنامه امروز خبر آمادگی ناشران الجزایری برای بازسازی کتابخانههای غزه درج شده است. اتحادیه ناشران کشور الجزایر در طرحی با عنوان «کتاب علیه جنگ» حمایت خود را از کتابخانه هایی که در بمباران شهر غژه تخریب شدند، اعلام کرد. به گزارش ایسنا، در طرحی دیگر هم کتابی با عنوان «دیوان شعری برای ؛زه» به دست شاعران این کشور به چاپ رسید و سود فروش این کتاب به مردم غژه اهدا شد.
فرهیختگان / ویترین تازه های نشر
فرهیختگان در بخش ویترین از انتشار دو کتاب «در آمدی بر فلسفه و عرفان» و (به نقل از ایبنا) «خاطرات سوگواری» خبر داد. همچنین فرهیختگان از انتشار دو کتاب «سیاست نامه» نوشته حسن فیروز آبادی و «تاریخ شفاهی کمیته استقبال از امام خمینی(ره)» خبر داد. کتاب «تاریخ شفاهی کمیته استقبال از امام خمینی(ره)» از سوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بازار عرضه شده و تالیف اکبر قاسملو و معصومه آقاجانپور است. این اثر با هدف گردآوری و تدوین خاطرات افرادی که در کمیته استقبال از امام(ره) نقش داشتند تدوین شده و به دنبال چرایی و چگونگی تشکیل کمیته، عملکرد اعضا و چگونگی ورود امام(ره) به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی است. این کتاب در شمارگان 1000 نسخه و 304 صفحه و به قیمت 9500 تومان روانه بازار نشر شده است.
دنیای اقتصاد/ انتشار تازهترين مجموعه شعر مزدك پنجهاي
این روزنامه در صفحه فرهنگ وهنر خود از انتشار تازهترين مجموعه شعر مزدك پنجهاي با عنوان «بادبادکهای روزنامهای» خبرداد. اين مجموعه سرودههای شاعر از سال 1388 به بعد را شامل میشود و در دو دفتر با عنوانهای «سراسر دیروز باران بود» و «بادبادکهای روزنامهای» در دسترس مخاطبان قرار گرفته که از نظر مضمونی و ساختاری تفاوتهایی با یکدیگر دارند.
شاپرک / تارکوفسکي را از خلال مصاحبههايش بشناسيد
روزنامه شاپرک نیز در صفحه ادبیات نوجوان خود از انتشار کتابی با نام «گفتگو با آندره تارکوفسکی» از سوی نشر شورآفرین خبر داد. به گزارش مهر، در اين کتاب مجموعه 22 مصاحبه با تارکوفسکي را که در فاصله سالهاي 1962 تا 1986 انجام شده، ميخوانيم. آنچه که بيشتر از هر موضوع ديگري در اين مصاحبهها عنوان شده و به نوعي شالوده فکري تارکوفسکي نيز به شمار ميرود، تلاش مصرانه وي در رستگاري روح انسان است که خود او از آن با عنوان وظيفه خطير هنر براي احياي معنويت ياد ميکند و ميگويد: در نظر من، انسان در جوهره وجودي خود لزوماً موجودي معنوي است و زندگي او نيز با معنويت معنا مييابد. اگر او در اين راه با شکست مواجه شود، جامعه نيز رو به زوال ميرود.
جمهوری اسلامی/ ادغام جشنوارهها و جوايز ادبي كليد خورد
صفحه ادب و هنر روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی با عنوان «صداي شاعران طنزپرداز هم درآمد: همه از روي هم مينويسند» آورده است: در حاليكه اعتراف به كم مايگي آثار منظوم و منثور سالهاي اخيرهر روز ابعاد تازهاي پيدا ميكند، شهرام شكيبا در گفتگويي دليل عمده اين بحران را رونويسي افراد از آثار يكديگر اعلام كرد. وي خاطرنشان كرد اگر از من بپرسند چرا با اين همه سوژه، شعر طنز خوبي سروده نميشود ميگويم علتش اين است كه همه از روي هم مينويسند و اداي يكديگر را درميآورند. درهمين حال شاعرديگري به نام ابوالقاسم ايراني خرابي اوضاع شعر بر اثر انتشار مجموعههاي بيمايه را مورد اشاره قرار داد و گفت: هر كسي كه قلم و كاغذ برميدارد و چيزي مينويسد بعضي ناشران با دريافت پول نوشتههاي او را چاپ ميكنند و اين يكي از عوامل خرابي احوال شعر است كه مردم رابه كلي از رفتن به سمت شعر منصرف و به عموم شاعران معاصر بياعتماد ميكند.
اطلاعات / معرفی کتاب «دور روزگار» نوشته عباس کشتکاران
روزنامه اطلاعات در صفحه نظرها واندیشهها، خبری را در معرفی کتاب «دور روزگار» منتشر کرد: چند دفتر در افسانه پهلوانی و تاریخ ایران زمین – دفتر اول: افسانه وافسون؛ کار پهلوانان و خردمندان و شاهان باستان ایران زمین از آغاز پادشاهی کیومرث تا پایان کار رستم که در30 بخش تدوین یافته است.
اعتماد / گفتوگو با سیامک گلشیری به بهانه چاپ رمان « آخرش میآن سراغم»
اعتماد در صفحه ادبیات خود گفت و گویی با سیامک گلشیری به بهانه انتشار کتاب جدیدش را درج کرده است.به تازگي رمان «آخرش مي آن سراغم» از اين نويسنده توسط نشر «زاوش» منتشر شده است، اين رمان در واقع بازنويسي رمان «كابوس» است كه گلشيري سال 1379 آن را منتشر ساخته بود. رمان روايت نوجواني است كه شاهد قتل بوده و با اين كابوس روز و شب هايش را به سر مي كند، رماني پر كشش، جذاب و خوش خوان كه به نوعي مي توان آن را در ژانر وحشت گنجاند.
در بخشی از این مصاحبه میخوانیم: «راوی در گوشهای پنهان شده و قرار نیست کسی از داستان وحشتناکی که تعریف میکند، باخبر شود. اگر این اتفاق بیفتد، همان طور که آخر رمان هم می گوید، می آیند سراغش و نمی گذارند زنده بمان. به خاطر همن همه چیز را برای مخاطب ناشناسی که احتمالا کسی جز ضمیر ناخودآگاهش نیست،تعریف می کند.»
نظر شما