چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۰
خسروپناه «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» را نوشت

جلد نخست کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» اثر حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد. نویسنده در این کتاب نظریه «الگوی حکمی‌ـ‌اجتهادی علوم انسانی اسلامی» را در راستای تحول علوم انسانی در نظام آکادمیک ایران مطرح کرده است.

حجت‌الاسلام خسروپناه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» به سفارش دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و بر اساس ضرورتی که در راستای تحول در جریان‌های علوم انسانی در نظام آکادمیک ایران پیش آمد، تالیف شد. 

وی افزود: در این کتاب دیدگاه‌ها و نظریات مختلفی را که از اندیشمندان ایرانی و غربی ـــ به عنوان مثال دیدگاه‌های آیت‌الله جوادی آملی و سیدحسین نصر ــ در زمینه علم دینی مطرح شده بود، شرح و بسط داده و در ادامه نظریه‌ «الگوی حکمی‌ـ‌اجتهادی علوم انسانی اسلامی» را مطرح کردم. 

خسروپناه همچنین اظهار کرد: این کتاب پنج فصل دارد كه شامل «کلیات علوم انسانی اسلامی»، «نظریه‌های غرب‌گرایانه»، «نظریه‌های غرب‌ستیزانه»، «نظریه‌های غرب‌گریزانه» و «نظریه‌های غرب گزینانه» مي‌شود. جلد دومی هم دارد که در آن نظریه‌ «الگوی حکمی‌ـ‌اجتهادی علوم انسانی اسلامی» در 12 بستر نظری علوم انسانی مورد سنجش و محک قرار گرفته است. 

خسروپناه تاریخ نشر دومین مجلد کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» را ابتدای پاییز ذکر کرد. 

«در جستجوی علوم انسانی اسلامی» با عنوان فرعی «تحليل نظريه‌های علم دينی و آزمون الگوی حكمی‌ـ‌اجتهادی در توليد علوم انسانی اسلامی» را دفتر نشر معارف با شمارگان هزار نسخه در 648 صفحه به بهای 18 هزار و 200 تومان در درسترس مخاطبان قرار داده است. 

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دارای مدرک دکتری کلام اسلامی از موسسه امام صادق است. او هم‌اکنون ریاست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران را بر عهده دارد. 

«فلسفه فلسفه اسلامی»، «اصطلاح‌نامه فلسفه»، «فلسفه‌های مضاف»، «نظام معرفت‌شناسی صدرايی»، «جريان‌شناسی فكری ايران معاصر»، «هستی‌شناسی معرفت»، «جامعه مدنی و حاکمیت دینی»، «كلام جديد با رويكرد اسلامی»، «قلمرو دین»، «گستره شریعت»، «گفتمان مصلحت در پرتو شريعت و حكومت»، «انتظارات بشر از دين»، «جامعه‌ علوی در نهج‌البلاغه»، «پلوراليزم دينی و سياسی»، «جريان‌های فكری ايران معاصر: جستاری تحليلی از جريان‌های روشنفكری، روحانيت، تصوف، تجددگرايی»، «آسيب‌‌شناسی دين‌پژوهی معاصر: تحليل دين‌شناسی شريعتی، بازرگان و سروش»، «تاريخ تحليلی‌ـ‌انتقادی فلسفه اسلامی»، «روشنفكری و روشنفكران»، «انديشه‌نامه علامه شعرانی»، «جريان‌شناسی ضد فرهنگ‌ها» و «فقه در محک زمانه» نام شماری از کتاب‌های منتشر شده خسروپناه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط