روزنامه شرق/ افزایش 15 درصدی انتشار کتاب در دولت یازدهم
شرق امروز در صفحه «هنر» خود از افزایش 15 درصدی انتشار کتاب در دولت یازدهم خبر می دهد. این روزنامه می نویسد: بر اساس گزارش موسسه خانه کتاب، مقایسه میزان انتشار در چهارماه نخست93 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از افزایشی 15درصدی حکایت دارد. در چهارماه نخست سالجاری 20هزار و 202 عنوان کتاب در کشور منتشر شده است. این در حالی است که در چهارماه نخست سال گذشته 17هزار و591 عنوان کتاب در کشور منتشر شده بود. در چهارماه نخست امسال همچنین 42میلیون و299 هزار و 976 نسخه کتاب منتشرشده که نسبت به مدت مشابه سال قبل چهاردرصد رشد داشته است.
این روزنامه همچنین در صفحه آخر خود یادداشتی از اصغر فرهادی (کارگردان و فیلم نامه نویس) به مناسبت درگذشت سیمین بهبهانی منتشر کرده است. در این یادداشت می خوانیم: سیمینبانوى نیكنام، خوشا به سعادتتان كه هركجا اینروزها به بهانه گذارتان از این گذر پرپیچوخم نامى از شماست به نكویى است و ستایش. سپاس براى یادگارىهاى نابى كه سخاوتمندانه از خود بهجاى گذاشتید. یادتان همیشه با ماست.
روزنامه اعتماد/سیمین همچنان صفحات روزنامه ها را پر می کند
اعتماد امروز در صفحه آخر خود یادداشتی به بهانه درگذشت سیمین بهبهانی منتشر کرده است. در این یادداشت آمده است: عمري ست پي درپي/از پي تو آمده ام/من... با تو آمده ام/ آمده ام تا آزادي آدمي/از شقاوتِ شامگاه نترسد!/ من از تو بسيار آموخته ام/تا موسمِ هول آورِ هراس/همه واژه هاي خود را وثيقه بگذارم/باران شوم.
این روزنامه همچنین یادداشتی از علی اکبر اکسیر شاعر و روزنامه نگار ایرانی منتشر کرده است. اکسیر در این یادداشت می نویسد: بزرگ غزل فارسي از بين ما رفت. سيمين بهبهاني، زماني كه در شوراي ترانه بود، به موسيقي و ترانه هاي بسيار ارزشمندي صحه گذاشت و اگر ما امروز ميراث گرانقدري از موسيقي ملي داريم، به خاطر وجود ايشان و امثال ابتهاج و آهنگ سازان كاربلدي بود كه ما تاثيرشان را بعد از نيم قرن مي بينيم. سيمين بهبهاني در غزل به هيچ وجه از دكان داران صنف فتوكپي نبود: هر غزلش سنگ تازه يي بر بناي ارجمند غزل ما افزود.
روزنامه آرمان/گفت و گو با پرویز کلانتری
آرمان امروز در صفحه آخر خود خبر از چاپ هفتم مجموعه کتاب «من» می دهد. کتاب «من» جلد هفتم از مجموعه هنر و زندگی به سرپرستی خشایار دیهیمی از سوی نشر گمان زیر چاپ رفت. این کتاب نوشته مل تامپسون است که سونا انزابی نژاد آن را به فارسی ترجمه کرده است. من کیستم؟چگونه شخصی منحصربفرد میشوم؟ آگاهی چیست و ربطش با آنچه در مغزمان میگذرد چیست؟ اینها برخی از پرسشهای مهمی است که علم و فلسفه امروز میکوشد به آنها پاسخ دهد و تاثیری مستقیم بر نحوه درک ما از خودمان دارد. مل تامپسون نویسنده کتاب «من» به این موضوع از زاویه تازهای نگاه میکند.
این روزنامه همچنین در صفحه «هنر» خود گفت و گوی پرویز کلانتری (نقاش، نویسنده و روزنامه نگار) با خبرگزاری «ایسنا» را منعکس کرده است. کلانتری در رابطه با کتاب جدید خود که در خصوص ارتباط نقاشی هایش با نوشته های خود است می گوید: کتابی که من دارم تهیه میکنم مقایسهای است بین نوع آثار و نوشتههایم. میخواهم نشان بدهم که از نظر زیباییشناسی کار مدرنی که در قلمرو نقاشی کردم، با نوع نوشتههایی که اساسا ساختار مدرن دارند چه وضعیتی دارند. نقاشیها را کنار این نوع نوشتهها میگذارم با توضیحاتی درباره اینکه از نظر زیباییشناسی مدرن چه رابطه ارگانیکی دارند.
روزنامه فرهیختگان/انتشار دانشنامه امام صادق(ع) درفضای مجازی
فرهیختگان امروز در صفحه «اندیشه» خود خبر از انتشار دانشنامه امام صادق (ع) در فضای مجازی می دهد. این روزنامه می نویسد: مرکز تحقیقاتی کامپیوتری علوم اسلامی دانشنامه امام صادق(ع) را با موضوعاتی همچون شناسنامه آن حضرت(ع) و سیره ایشان در فضای مجازی منتشر کرد. غلامرضا رحمانی، مدیر ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقاتی کامپیوتری علوم اسلامی در این باره می گوید: در آستانه فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق(ع) دانشنامه آن حضرت(ع) با بیش از 360 اثر و مطلب در فضای مجازی منتشر شد.
روزنامه شاپرک/آفت آثار صادق هدایت
شاپرک امروز در صفحه «ادبیات نوجوان» خود رمان برتر علمی هفتاد و دومين کنوانسيون جهاني رمان علمي پرداخته است. این روزنامه که این خبر را از خبرگزاری «ایبنا» انعکاس داده است، می نویسد: يکشنبهشب بهوقت محلي در اکسل سنتر لندن، «تاجوتخت» توانست بر «دکترهو» انگليسي برتري يافته و عنوان برنده بخش «فرم کوتاه» هفتاد و دومين کنوانسيون جهاني رمان علمي را به خود اختصاص دهد و رمان «عدالت کمکي» نيز جايزه بهترين رمان علمي سال موسوم به «جايزه هوگو گرنسبک» را به خود اختصاص دهد.
این روزنامه همچنین در ستون «خبر ادبی» خود مطلبی با عنوان «آفت آثار صادق هدایت» منتشر کرده است. شاپرک این خبر را از خبرگزاری «ایسنا» منعکس کرده است. به گفته این روزنامه: حسين يعقوبي در کارگاه داستان هشتمين جشنواره سراسري طنز سوره که 27 مرداد در حوزه هنري برگزار شد، تعاريفي از داستان کوتاه و طنز در ادبيات داستاني جهان ارائه داد.
او قصه و داستان را متفاوت می داند و می گوید: جمال زاده در اغلب آثارش توصيفات عيني بيان مي کرد و مي توان آثارش را قصه دانست، در حالي که صادق هدايت را مي توان به نوعي پدر داستان نويسي در کشورمان دانست، چرا که آثار هدايت بيشتر به استاندارد جهاني که از نيمه دوم قرن نوزدهم به عنوان داستان کوتاه در جهان شناخته شد شباهت دارد. البته به طور کلي مي توان اين گونه تقسيم بندي کرد و نمي گويم که تمام آثار جمال زاده قصه و آثار هدايت داستان است. هدايت هم آثار ضعيف دارد و آثاري که به قصه نزديک مي شود هم در کارنامه او مشاهده مي شود. ايراد اصلي که هدايت داشت تعصب قومي شديدش بود که در برخي کتاب هايش هم مي بينيد عملا به اعراب فحش مي داد و اين آفت داستان هايش است.
نظر شما