هیئتداوران این جایزه، متشکل از افرادی است که خودشان در بخشهای مختلف روزنامه لوموند مشغول به کار بوده و ژیل وان کوت/ Gilles van Kote مدیر روزنامه، رئیس هیئتداوران است. برنده این جایزه در اواسط سپتامبر/ اواخر شهریور، انتخاب و جوایز به آنها اهدا خواهد شد.
9 اثر راهیافته به مرحله نهایی برای دریافت جایزه به شرح زیر هستند:
1- سیاهپوست کاذب، از تیری بینستینگل/ Thierry Beinstinge، انتشارات فایارد، 442 صفحه، 20 یورو (ماجرای این داستان در روستای کوچکی در شرق فرانسه اتفاق میافتد که روزنامهنگاران به انتخاب رئیسجمهور از جناح راست اعتراض دارند.)
2- در چشمان دیگران، از ژونویاِو بریساک/ Geneviève Brisac ، انتشارات اولیویه، 312 صفحه، 18،50 یورو. (ماجرای دو خواهر در سالهای دهه 70 است. نویسنده خط سیر ایدهها و آرزوها و همچنین اینکه زندگی به چه سرعتی در حال گذر است و اهمیت ادبیات در زندگی را بیان میکند از روابط خواهرها و دختر و مادر سخن میگوید).
3- سرزمین پادشاهی از امانوئل کریر، انتشارات پل، 636 صفحه، 23،90 یورو
4- ویوا، پاتریک دوویل، انتشارات سویل، 224 صفحه، 17،50 یورو (در سال ۲۰۱۲ رمان «طاعون و وبا» دوویل، بهعنوان بهترین رمان پاییز ادبی ۲۰۱۲ از میان چهار نامزد نهایی انتخاب شد و جایزه رمان فناک را از آن خود کرد.)
5- شرط حومه/La Condition pavillonnaire، سوفی دیوری/Sophie Divry، انتشارات سیاهسفید، 226 صفحه، 17 یورو
6- هر کس که به این هنر و صنعت احمقانه مشغول باشد، سزاوار هر اتفاقی است، کریستف دونه، انتشارات گرست، 304 صفحه، 19 یورو (سال 2008 دونه که انتظار داشت جایزه رنودو را دریافت کند، اما داوران وی را متهم به تقلب کرده و این جایزه به دانیل پناک تعلق گرفت و به همین خاطر وی از پذیرفتن جایزه فیگارو نیز امتناع کرد.)
7- ترام 83، فیستون اموانزا موجیلا/ Fiston Mwanza Mujila ، انتشارات Métailié ، 206 صفحه، 16 یورو
8- مکانیسمهای بقا در محیطهای خصمانه، اولیویا روزنتال، 188 صفحه، 16،90 یورو
9- غم زمین. داستان بوفالو بیل کودی، اریک وویلارد/ Eric Vuillard ، اکت سود، 164 صفحه، 18 یورو
گفتنی است در سال 2013، «پرندگان زرد»، اثر کوین پاورز و «خوشبختی خوشبختها» اثر یاسمینا رضا جایزه «لوموند» را از آن خود کردند. پاورز نویسنده 33 ساله سال گذشته با نگارش اولین رمانش جایزه «کتاب آنیسفیلد وولف» (تنها جایزه ادبی آمریکایی در مبارزه با نژادپرستی) را نیز از آن خود کرد.
یاسمینا هم که برجستهترین درامنویس معاصر جهان به شمار میرود، در دو دههی اخیر همیشه اثری از او در بزرگترین تماشاخانههای جهان روی صحنه بوده است.
نظر شما