چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۷
پیام‌های وزیر ارشاد به جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) و همایش ترویج زبان و ادبیات فارسی

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیام‌‎های جداگانه‌ای برای آغاز دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و همایش ترویج زبان و ادبیات فارسی ارسال کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) که از پنجم تا پانزدهم شهریور در همه استان‌های ایران و 75 کشور جهان برگزار می‌شود، به شرح زیر است:
 
«بسم الله الرحمن الرحیم
 
ایرانِ دیرینه ما گوهری آسمانی در سینه دارد، قلبی ‌تپنده که شریان‌هایش آب حیات را به جای‌جای ایران از کوچک‌ترین روستاها تا بزرگترین شهرها می‌فرستد.

قلب ایران در خراسان می‌تپد و رشته‌های الفت و ارادت به ساحت رضوی را در همه‌جا می‌گستراند و عطر عاشقی را در همه بوستان‌ها می‌پراکند تا درک معرفت معارف آستان علی‌بن موسی‌الرضا(ع) در همه مرزها میسر شود و ظرفیت‌های نهفته را شکوفا سازد.

هزاران هزار استعداد نهفته و سینه سرشار از اشتیاق رو به آستان ملک‌ پاسپان رضوی به این رشته‌ها پیوسته‌اند و به منصه ظهور رسیده‌اند. امروز گنجینه ارزشمندی از آثار ادبی و هنری که در ساحت مقدس فرهنگ رضوی فراهم آمده، حاصل شکوفایی همین استعدادها و ظرفیت‌هاست.

چه شگفت‌آور است مشاهده انبوه نوجوانان و جوانان دلبسته به معارف رضوی که در بستر جشنواره امام رضا(ع) شناسایی و معرفی شده و به خلاقیت و شکوفایی رسیده‌اند و برای تعالی این مرز و بوم آثار ادبی و هنری کم‌نظیری خلق کرده‌اند.
 
بی‌تردید جشنواره امام رضا(ع) نهال طیبه‌ای است که در دوازدهمین دوره خود تبدیل به درخت تناوری شده که در سایه‌سار آن هزاران ادیب و هنرمند سربرآورده‌اند که هر کدام مایه تفاخر این مرز و بوم هستند. و این همه از عنایات ویژه حضرت ثامن‌الحجج و کوشش خالصانه و بی‌شائبه دست‌اندرکاران و برگزار‌کنندگان جشنواره است که توفیق خدمت در راستای احیای امر امام را یافته‌اند و از این بابت خشنود و راضی‌اند.

امسال دوازدهمین سال آغاز جشنواره امام رضا(ع) را در حالی جشن می‌گیریم که فتنه‌های مذهبی و قومی با هدایت و حمایت دشمنان قسم‌خورده اسلام بالا گرفته و موجب نگرانی مسلمانان در سراسر جهان شده است. خدا را سپاس می‌گوییم که کشور ما در پناه عَلَم رضوی با یکپارچگی و اتحاد از گزند این فتنه‌ها مصون مانده و مردم فهیم و فرهنگ‌پرور ما با درایت و دقت جز به تعالی میهن و فرهنگ و آیین خویش نمی‌اندیشند.

آغاز دوازدهمین دوره جشنواره را به فال نیک می‌گیریم و به نام دوازده ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت، برنامه‌های این جشنواره را در دهه کرامت و زادروز کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) آغاز می‌کنیم و ان‌شاءالله تا سالروز میلاد باسعادت ثامن الحجج حضرت امام رضا(ع) ادامه پیدا خواهد کرد و با عنایت خداوند متعال به توفیق و تعالی این دوره نیز مطمئنیم.

تلاش ارزشمند و فروتنانه همه دست‌اندرکاران را ارج می‌نهم و به تمامی آنان که در گوشه و کنار کشور و خارج از کشور با شور و اشتیاق در حال فراهم‌آوردن مقدمات برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) هستند صمیمانه درود می‌فرستم.»

مراسم افتتاحیه این جشنواره پنجشنبه ششم شهریور همزمان با شب میلاد حضرت معصومه (س) با سخنرانی یکی از مراجع تقلید در قم برگزار می‌شود.
 
دومین زبان آسان‌آموز دنیا
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به همایش بین‌المللی انجمن بین‌المللی ترویج زبان و ادبیات فارسی که در دانشگاه پیام نور بجنورد در حال برگزاری است، پیامی ارسال کرد که متن آن به شرح زیر است: 
 
«برگزاری گردهمایی عمومی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی را در شهر زیبا و دیرینه بجنورد، به فال نیک می‌ گیرم و به مردمان این خطه درود می‌فرستم.
 
زبان فارسی مهمترین ذخیره فرهنگی و سند هویت مردمان این سرزمین است که با بیش از 110 میلیون سخنگو در جهان، زنده و بالنده است. نامدارترین فرهنگ‌پژوهان و زبان‌شناسان دنیا، زبان شیرین فارسی را به عنوان دومین زبان آسان‌آموز در میان 4000 زبان رایج دنیا معرفی کرده‌اند.
 
بی‌سبب نیست که خواندن و شنیدن اشعار فارسی برای همه ایران‌شناسان و حتی نوآموزان این زبان، گوش‌نواز و دلچسب است، چرا که این زبان صرفا یک ابزار ارتباطی نیست بلکه حامل غنی ترین مضامین انسانی بوده و هست.
 
به دیگر سخن، زبان فارسی ظرفیتی شگفت برای بین‌المللی شدن دارد؛ و این ویژگی مسئولیت شما استادان فرهیخته را برای شناساندن هر چه بیشتر آن به جهانیان دوچندان می‌سازد. با این همه، اکنون خرسندیم که در بیش از 35 کشور جهان تقاضا برای آموختن زبان فارسی وجود دارد.
 
اما سؤالی که امروز مطرح است این‌که جایگاه زبان فارسی در دنیای امروز کجاست؟ اگر به این پرسش پاسخی واقع‌بینانه داده شود، بدون شک مسیری روشن‌تر، فراروی آینده زبان فارسی قرار خواهد گرفت.
 
فراموش نکنیم که ایران قلب فرهنگ منطقه و زبان فارسی دروازه ورود به این فرهنگ است و شما استادان ارجمند دروازه‌بانان فرهنگ فارسی هستید، پس به این جایگاه خویش ببالید و آن را قدر بدانید.
 
از مهم‌ترین و فوری‌ترین اقداماتی که شایسته انجام است، تقویت حضور زبان فارسی در فضای مجازی و فراهم ساختن بستر آموزش آن برای غیرفارسی‌زبانان است.
 
باید زبان فارسی را از غربتی که کمابیش گرفتار آن است، نجات داد و گسست‌های ایجادشده میان ملت‌های فارسی‌زبان منطقه را ترمیم کرد. از این‌رو، اکنون فرصت آن است که با بازخوانی و تحلیل زبان مادری‌مان و میراث ارزشمند پیشینیانمان بیش از پیش در راه بازسازی فرهنگ خویش بکوشیم.
 
بی‌تردید مهم‌ترین رسالت شما استادان فرهیخته در پاس داشتن زبان فارسی این است که دغدغه حراست از زبان فارسی را از سطح نخبگان به عموم مردم بگسترانید؛ به‌گونه‌ای که حساسیت مردم کوچه و بازار نیز در به‌کارگیری زبان فارسی افزایش یابد.
 
برگزاری این گردهمایی را به مؤسسان و مدیران این انجمن به‌ویژه رییس دانشمند آن جناب آقای دکتر محقق تبریک می‌گویم و امیدوارم این انجمن علمی بتواند در تحکیم روابط علمی و تحقیقاتی بین استادان زبان فارسی و برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی در اقصی نقاط گیتی و نیز در اعزام استادان فارسی‌آموز به سراسر جهان و نشر متون ارزشمند قدیم و جدید گام‌های بلندتری بردارد و در همکاری با مراکز و مراجع ایران‌شناسی و اجرای طرح‌های مشترک با دانشگاه‌های خارج از کشور بیش از پیش موفق باشد.

دست یکایک شما را به گرمی می‌فشارم و صمیمانه درودهایم را تقدیم می‌کنم.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها