وی افزود: شهیدمطهری سه رویکرد افراطی، تفریطی و معتدل را تعریف کرده که گونه افراطی را جهالت و گونه تفریطی راجمود نامیده است و اعتدال در اسلام را حد وسط و معتدل تعریف کرده و بیشتر به این نکته توجه داشته که خطر تفریطیها کمتر از افراطیون نیست.
رئیس قوه مقننه افزود: آزادی در اسلام مبنای انسانی داشته و فطری است و در تفکر اسلامی هدف سعادت انسانی محسوب میشود، اما در تفکر غربی لذت و پیشرفت مادی مبنای آزادی بوده و پایه این نظام تأمین نیازهای غریزی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسئله مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: در این 35 ساله به این مسئله توجه صحیح نشده است و باید نظریهپردازیهای جامعتری شکل گیرد اما مسئله مهمتری که شهید مطهری در کتاب خود نیز به آن اشاره داشته نحوه صحیح اجرایی کردن آن است، چرا که اگر شیوههای اجرایی امر به معروف و نهی از منکر صحیح نباشد آثار زیانبار آن بیشتر است اما آنچه مسلم بوده نباید امر به معروف از طریق خشونت باشد چرا که امروز تندروها در منطقه در قالب امر به معروف اقداماتی نظیر سر بریدن انسانها انجام میدهند.
تجلیل از برگزیدگان جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی
هفتمین جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.
در بخش کتاب برتر در محور تاریخ و سیره رضوی با رویکرد علمی- ترویجی از مهدی غلامعلی از قم به دلیل نگارش کتاب «زندگی به سبک خورشیدی در سیره و سبک زندگی امام رضا(ع) تقدیر شد.
در همین بخش در محور سیره و تاریخ رضوی (بخش خاندان) با رویکرد علمی- ترویجی از علی اخوام مهدوی از مشهد به خاطر تالیف کتاب « مهاجران موسوی: بررسی علمی زندگانی فرزندان و نوادگان حضرت امام موسی کاظم (ع) و علل مهاجرت آنها به ایران تجلیل شد.
همچنین از محسن عباسی نژاد از مشهد با اثر « امام رضا(ع) و مناسبات عقل و دین» در محور علوم و معارف رضوی با رویکرد علمی – پژوهشی و امیر سلمانی رحیمی از مشهد به خاطر کتاب « دعاهای امام رضا(ع)» در محور علوم و معارف رضوی با رویکرد علمی – ترویجی در بخش کتاب برتر تقدیر به عمل آمد.
همچنین در بخش کتاب برتر از رضا نقدی از مشهد نویسنده کتاب « قدمگاه های امام رضا(ع) در نیشابور، ده سرخ و مشهد:نگاهی به مسیر مهاجرت امام رضا(ع) از نیشابور به توس» در محور علوم و معارف رضوی( بخش حرم و حریم رضوی) با رویکرد علمی- پژوهشی و در محور کوک و نوجوان از مژگان شیخی از تهران و افسانه موسوی گرمارودی از تهران به ترتیب به خاطر نگارش کتاب های «10 قصه از امام رضا(ع)» و « مهربان تر از باران: حکایت هایی از زندگانی امام رضا(ع)» تجلیل شد.
در بخش بین الملل کتاب برتر از علی محمد علی دخیل از کشور لبنان به خاطر خلق کتاب « ولایه العهد للامام الرضا(ع)» ( به زبان عربی) در محور زبانهای خارجی و سید افتخار حسین نقوی النجفی از کشور پاکستان به خاطر نگارش کتاب « صحیفه رضویه» در بخش ترجمه تقدیر به عمل آمد.
همچنین در دو بخش طب الرضا(ع) و شعر و داستان بخش کتاب برتر طبق نظر هیات داوران هیچ اثری حائز رتبه شناخته نشد.
در بخش کتاب دیجیتال از مجموعه چهار کتاب دیجیتال « با تو عهدی میبندم»، «بزم محبت»، «به یادم باش» و «مهارت های زندگی در سیره رضوی» از انتشارات موسسه خدمات مشاورهای جوانان و پژوهشهای آستان قدس رضوی از مشهد و «کتابخانه تخصصی امام رضا(ع)» از انتشارات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) از قم و «مجموعه کتابهای ره توشه» از معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی از مشهد تجلیل شد.
در بخش پایاننامه از حسن کشاورز از تربت حیدریه به خاطر پایان نامه «تحلیل ساختاری کتیبههای نستعلیق حرم رضوی» و سهراب پور محمد تقی جعفر آبادی از مشهد به خاطر پایان نامه «تاریخ مهمانسرای آستان قدس رضوی» تقدیر شد.
در بخش ناشر فعال، انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع) از تهران به عنوان ناشر برتر و فعال در حوزه ترجمه آثار رضوی به زبانهای خارجی شناخته شد.
از علی فردوسی از اصفهان به خاطر مجموعه شعرهای رضوی با عنوان «آهوانه» در بخش آثار شایسته چاپ تقدیر شد.
در بخش دیگری از این مراسم از خانواده مرحوم آیتالله عطاردی قوچانی به پاس خدمات ایشان به ساحت فرهنگ رضوی با حضور دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تجلیل شد.
نظر شما