چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
داستان جنایات لس‌آنجلسی‌ها علیه ژاپنی‌ها در جنگ جهانی دوم از زبان نویسنده آمریکایی رمان‌های جنایی

ارولی در آخرین کتاب خود داستانی درباره ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم و جنایات صورت‌گرفته علیه ژاپنی‌ها در لس‌آنجلس را به سبک رمان «بیداری فینگان‌ها» روایت کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ایندیپندنت، مادر «جیمز ارولی» نویسنده نامدار رمان‌های جنایی در سال 1958 به طرز وحشیانه‌ای به قتل رسید و او در رمان «مکان های تاریک من» (1996) تلاش‌های خود با کمک یک کارآگاه بازنشسته برای از سرگیری تحقیقاتی که در پرونده قتل مادرش به نتیجه نرسیدند، بازگو می‌کند.

این تحقیقات چنان در کتاب روایت شده‌اند که بسیاری معتقدند ارولی خلاقیتی در نوشتن این کتاب به کار نبرده است. اما ارولی در این‌باره گفت که او ژانر داستان را کنار گذاشته است، هرچند کتاب جدید او«عهدشکنی/perfidia  چنین چیزی را تأیید نمی‌کند. آیا واقعاً او ژانر داستانی را کنار گذاشته است؟

بهترین داستان‌های جنایی در آمریکا همواره به مسائل کلیدی مؤثر بر جامعه مانند طبقه اجتماعی، سیاست و نژاد پرداخته‌اند و از میان اقشار مختلف جامعه از طبقه محروم تا خانه‌های ثروتمندان عبور کرده‌اند.

در سال 1990 رمان «محرمانه ال.ای / LA Confidential» ارولی که روایت پیچیده آن نمایش باشکوهی از لس آنجلس در دهه پنجاه به نمایش گذاشته است، به عنوان فوق‌العاده‌ترین کتاب جنایی در دهه‌های اخیر آمریکا معرفی شد.

رمان دیگر ارولی یعنی «تازه‌وارد آمریکایی» (1995) بسیار مورد تحسین واقع شد اما جایزه‌ای دریافت نکرد، چراکه هر رمان جدید حتی از سوی طرفداران خود با نوعی بیم و هراس مورد توجه قرار می‌گیرد.

همچنین بسیاری رمان « The Cold Six Thousand» (2001) این نویسنده جنایی را تصنعی و غیرطبیعی و حتی غیرقابل خواندن دانسته‌اند. پس آیا می‌توان گفت که ارولی اکنون با رمان «عهد شکنی/ Perfidia» 700 صفحه‌ای مخاطبان خود را راضی کرده است؟

این کتاب ما را درگیر حل جنایتی بزرگ در لس آنجلس در زمان جنگ جهانی دوم می‌کند که به نوبه خود بیانگر جنایات جنگ جهانی است. داستان آن به روز حمله ارتش ژاپن به بندر پرل هاربر در جزایر هاوایی در سال 1941 و ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. پس از این حمله تب جنگ و نفرت نژادی لس‌آنجلس را فرا می‌گیرد و تعقیب و بازداشت ژاپنی‌ها آغاز می‌شود.

«هیدئو آشیدا» که یک پلیس و تنها ژاپنی در پلیس لس‌آنجلس است به یک مراسم وحشتناک خودکشی آیینی فراخوانده می‌شود اما او به امکان وقوع یک قتل عام گمان می‌برد. سپس هنگامی که ژاپنی‌های مظنون به جاسوسی توسط آمریکائی‌‌ها محاصره می‌شوند، موجی از خونریزی به راه می‌افتد.

در این کتاب هم مانند رمان‌های قبلی لس‌آنجلسی با ملقمه‌ای از پلیس‌های فاسد، گانگسترهای روانی، انواع سلایق جنسی، معتادان و نژادپرستان مواجه هستیم.

کتاب جدید ارولی در رمان‌های جنایی حکم رمان «بیداری فینگان‌ها» رمان مشهور «جیمز جویس» نویسنده ایرلندی را دارد و اگر بتوانید در آن‌ها جملاتی با ارجاعات متقابل را که مبنای درک اولیه باشند بیابید، کار بزرگی کرده‌اید.

به هرحال ارولی همچنان در حال تلاش برای گسترش پارامترهای رمان جنایی در نوشته‌های هیجان‌انگیز خود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها