به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نجفعلی میرزایی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب در این مراسم، اظهار کرد: امروز شاهد روزی بسیار زیبا و فراموشنشدنی هستیم، چرا که شاهد حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایتهای ایشان از کتاب هستیم.
وی توضیح داد: در سال اقتصاد و فرهنگ و در هفته دفاع مقدس شاهد حضور وزیر ارشاد در جمع کارکنان فعال موسسه خانه کتاب هستیم. من کمترین نقش را در این کادر دارم و تمایل ندارم از خودمان تعریف کنم. کار ما هم خالی از عیب نبوده و نیست، اما با نیروهای جدید، خانه کتاب شاهد اتفاقات پُربرکتی در این مدت بوده است.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب افزود: «کتابشناسی ماه» کاملترین، جامعترین و علمیترین محصول کتابشناسی ایران محسوب میشود. این اثر مهمترین اتفاق تاریخی ایران در عرصه کتابشناسی است.
میرزایی افزود: تاکیدات وزیر ارشاد در حوزه کتاب مبنی بر «مبنا و اصل قرار دادن توصیههای مقام معظم رهبری» را همواره چراغ راه خود قرار دادهایم.
میرزایی ادامه داد: مشخصه اصلی خانه کتاب در 8 ماه گذشته، داشتن نگاه جامع و کامل به مسئله کتاب است.
اگر خانه نقد، خانه ویرایش، خانه خبرنگاران کتاب و مرکز کتابپژوهی در خانه کتاب راهاندازی شدهاند، ناشی از یک نگاه جامع، ملی، تاریخی و تمدنی به کتاب است.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب با بیان اینکه ما هنوز در آغاز راه هستیم، گفت: روزی از خود راضی و خشنود میشویم که شاخصهای کتاب در ایران از رکود دربیاید.
164 سال پیشینه کتابشناسی داریم
سخنران بعدی این مراسم، استاد سید فرید قاسمی، رئیس مرکز کتابپژوهی ایران بود. وی با بیان اینکه ما 164 سال پیشینه کتابشناسی در ایران داریم گفت: اگر بخواهیم این 164 سال را به 2 دوره مساوی 82 ساله تقسیم کنیم باید بگویم که 82 سال نخست، گاهی به تناوب و گاهی به توالی شاهد انتشار کتابشناسی بودیم. در سال 267 قمری نخستین کتابشناسی ایران منتشر شد، سپس انتشار کتابشناسی به صورت ضمیمه باب شد.
قاسمی افزود: در 82 سال دوم، با انتشار نخستین نشریه کتاب، انتشار کتابشناسی نیز به صورت منظم صورت گرفت اما به پیوستگی دلخواه امروز نبود.
وی عنوان کرد: 60 سال پیش ایرج افشار، کتابشناسی ایران را بنیان نهاد. سپس کتابخانه ملی، کتابشناسی ملی را منتشر کرد. بعد از مدتی که خانه کتاب تاسیس شد، انتشار کتابشناسی ملی را این موسسه عهده دار شد. خانه کتاب تا سال 1388 به صورت سالانه کارنامه نشر را منتشر میکرد تا این که در سالهای اخیر متوجه شد هیچ فهرست کاغذی از انتشار کتابها در دست ندارد. بنابراین، براساس انتظارات برخی نهادها و مراکز نهادی به منظور تهیه این فهرست کاغذی توسط خانه کتاب، و با درایت سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و نجفعلی میرزایی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و همچنین با همکاری خوب مجموعه فعال خانه کتاب «کتابشناسی ماه» راهاندزای شد.
قاسمی عنوان کرد: زمانی که جناب آقای میرزایی در اسفندماه مشغول به کار شد، به صورت جدی انتشار «کتابشناسی ماه» را در اولویت قرار داد، بهگونهای که از نوروز 1393 این کار آغاز شد.
وی با بیان اینکه هفت نمایه موجود در این اثر از نقاط قوت آن محسوب میشود گفت: از مهرماه سال جاری هفتمین جلد از این اثر نیز منتشر خواهد شد. همچنین احتمال افزوده شدن نمایههای جدید در آینده نزدیک زیاد است.
رئیس مرکز کتابپژوهی ایران در ادامه سخنانش گفت: «کتابشناسی ماه» در آینده نزدیک ذیل سه سرفصل اصلی منتشر خواهد شد؛ بازچاپ کتابهای درسی، کمک درسی و کتابهای بزرگسال.
قاسمی در پایان افزود: کتابشناسی ماه به رغم اینکه هنوز که منتشر نشده است حدود 650 متقاضی دارد. بدون تردید اگر این اثر منتشر شود، خواهان بیشتری هم خواهد داشت.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (30 شهریورماه) با حضور در موسسه خانه کتاب با همراهی سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، نجفعلی میرزایی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، سید فرید قاسمی، مدیر مرکز کتابپژوهی ایران و اعضای هیات امنا و هیات مدیره خانه کتاب «مرکز کتاب پژوهی ایران» را افتتاح کرد.
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۱
نظر شما