شنبه ۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۳
بزرگداشت جواد صفی‌نژاد؛ پدر کاریز ایران

نشست تخصصی بررسی احوال و آثار دکتر جواد صفی‌نژاد با عنوان «در جستجوی آب و خاک» به کوشش انجمن ایرانی تاریخ در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نشست تخصصی بررسی احوال و آثار دکتر جواد صفی‌نژاد با عنوان «در جستجوی آب و خاک» با سخنرانی عمادالدین شیخ الحکمایی، جلال‌الدین رفیع‌فر، دکتر غلامرضا امیرخانی، رضا یکرنگیان و عطا طاهری به کوشش انجمن ایرانی تاریخ در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.
 
این مراسم با شعرخوانی خانم حمیرا محبعلی در وصف دکتر صفی‌نژاد و پخش مستند «زنده‌ام به جستجو» به کارگردانی منوچهر مشیری همراه است.



جواد صفی‌نژاد شهریور ماه 1308 در شهر ری متولد شد. پس از اخذ لیسانس تاریخ و جغرافیا از دانشسرای عالی به عنوان استاد به استخدام دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران درآمد. چند سالی در موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی این دانشگاه به کار پژوهشی پرداخت و نهایتا در سال 1340 کارشناسی ارشد علوم اجتماعی را از همین دانشگاه گرفت. موضوع پایان‌نامه او اماکن مقدسه شهر ری است. وی می‌گوید: «برخی مرا مردم‌شناس می‌دانند و بعضی جغرافیدان. من توامان این دو هستم یعنی با دید جغرافیایی به مردم‌شناسی می‌پردازم. در این صورت شاید من جغرافیدان مردم‌شناس باشم.»

وی که به پدر کاریز ایران نامور است کتاب‌های بسیاری نوشته و مقاله‌هایی را به رشته تحریر درآورده است. «مونوگرافی روستای طالب آباد»، «بنه؛ نظام‌های سنتی زراعی در ایران»،«نظام‌های آبیاری سنتی در ایران»، «عشایر مرکزی ایران»،«لرهای ایران؛ لر بزرگ و لر کوچک»، «سد زیرزمینی قنات وزوان میمه اصفهان»،«مبانی جغرافیای انسانی» و «نان سنگک؛ مطالعه مردم شناختی» برخی از کتاب‌های وی را تشکیل می‌دهند.

این مراسم سه‌شنبه 8 مهرماه ساعت 15 و 30 دقیقه تا 18 در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها