به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست «تشریح برنامههای حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت» با حضور امیرمسعود شهرامنیا، مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در سالن جلسات این موسسه برگزار شد.
شهرام نیا در حاشیه این نشست درباره مکان و زمان برپایی نمایشگاه کتاب تهران سال آینده، توضیح داد: از بعد از پایان نمایشگاه کتاب تهران سال جاری (بیست و هفتمین دوره) سه مکان پیشنهادی برای برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی در سال آینده، ارائه شد.
وی ادامه داد: نخستین گزینه، شهر آفتاب بود. در همان روزهای نخست از این مکان، بازدید کردیم و با توجه به کارشناسیهای صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که شهر آفتاب مکان مناسبی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران نیست.
شهرام نیا محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران را نیز دیگر گزینه پیشنهادی عنوان کرد و گفت: در این راستا نشستها و نظرات کارشناسیهای متعددی انجام گرفت، اولویت ما نمایشگاههای بینالمللی تهران بود، اما متاسفانه این موضوع با چالشهایی نظیر مباحث مربوط به ترافیک، تقارن زمان با برپایی نمایشگاه نفت (16 اردیبهشت ماه) مواجه است.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران ادامه داد: از آنجا که باید میان این دو نمایشگاه بزرگ (نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه نفت) از نظر اهمیتی که دارند، حداقل 10 روز فاصله بیفتد، امکان برپایی نمایشگاه کتاب تهران در این مکان، در 10 اردیبشهت ماه غیرممکن است. در این راستا اگر بخواهیم نمایشگاه کتاب تهران را در این مکان برپا کنیم باید زمان آن را حداقل به روزهای پایانی فروردین ماه تغییر دهیم.
شهرامنیا در ادامه از مصلای امام خمینی (ره) به عنوان سومین گزینه یاد کرد و افزود: درباره برپایی نمایشگاه کتاب تهران در مصلای امام خمینی (ره) نیز کارشناسیهایی را انجام دادیم. نتایج این کارشناسیها را به دکتر صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کردیم و از ایشان خواستیم تا در ستاد سیاستگذاریهای نمایشگاه کتاب تهران، تصمیم نهایی را اعلام کنند. تصور میکنم مکان و زمان قطعی برپایی نمایشگاه کتاب تهران سال آینده ظرف چند روز آینده اعلام شود.
حضور ایران در سایر نمایشگاههای بینالمللی کتاب
وی همچنین از حضور فعال ایران در نمایشگاه کتاب تاجیکستان خبر داد و گفت: هم اکنون همکاران ما در شهر دوشنبه در حال آماده کردن غرفه جمهوری اسلامی ایران هستند؛ این نمایشگاه فردا (10 مهرماه) افتتاح خواهد شد.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران ادامه داد: حضور نشر ایران در نمایشگاههای کتاب «مسکو» و «پکن» حضور فعال و پُررنگی بود. رئیس نمایشگاه «مسکو» از ایران برای مهمان ویژه این نمایشگاه در سال آینده، دعوت به عمل آورده است. مسئولان نمایشگاه «پکن» نیز برای دعوت از ایران به عنوان مهمان ویژه ابراز علاقهمندی کردهاند. البته هنوز سال آن مشخص نشده است.
شهرام نیا افزود: نشر ایران در آبان ماه سال جاری در نمایشگاه کتاب «استانبول» نیز حضور فعال خواهد داشت. حضور ایران در نمایشگاه کتاب «شارجه» نیز قطعی شده است. در نمایشگاه کتاب «الجزایر» نیز تصمیم داریم شرکت کنیم.
وی ادامه داد: نشر ایران در نمایشگاه کتاب «بلگراد» در سروستان که با حدود 90 سال سابقه یکی از پُرسابقهترین نمایشگاههای کتاب دنیاست نیز حضور خواهد یافت. نمایشگاه کتاب دیگری هم در داغستان برگزار خواهد شد که ایران در این نمایشگاه به دلایل فرهنگی حضور فعال خواهد داشت.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران عنوان کرد: بعد از آبان ماه نیز در نمایشگاههای کتاب «بلونیا» و «پاریس» حضور موثری خواهیم داشت.
شهرامنیا درباره حضور نشر ایران در نمایشگاه «قاهره» نیز گفت: برای شرکت در این نمایشگاه اقدامات لازم را انجام دادهایم اما هنوز پاسخی از سوی مسئولان برپایی این نمایشگاه دریافت نکردهایم. این در حالی است که بهتازگی خبری از سوی آنها مبنی بر اینکه امکان صدور ویزا برای حضور ایران در این نمایشگاه وجود ندارد، دریافت کردهایم.
میزان هزینههای نمایشگاه کتاب فرانکفورت
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران درباره مجموع هزینههای صرف شده برای حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، توضیح داد: برای این حرکت فرهنگی بزرگ، یک هزینه چندصد میلیونی صرف شده است. البته بخش عظیمی از این هزینه به اجاره غرفه مربوط میشود. خوشبختانه در این دوره، به دلیل تعاملات خوبی که با مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت صورت گرفت، با تخفیفهای خوبی مواجه بودیم.
همچنین شهرامنیا از اهداف دیدار خود با «یورگن بوس» رئیس نمایشگاه کتاب فرانکفورت در راستای برگزاری شصت و ششمین دوره از این نمایشگاه طی 10 روز آینده، گفت: مهمترین هدف ما از مذاکره با آقای بوس، موضوع حضور ایران به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت است.
چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۹
نظر شما