به گزارش خبررگزاری کتاب ایران(ایبنا) و به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش کتاب «مبادي سواد بصري» در 256 صفحه، تا به امروز بارها تجدید چاپ شده و توسط بسیاری از دانشجویان رشتههای هنر و معماری، به عنوان یکی از کتابهای مرجع و پایه، مورد استقبال قرار گرفته است.
نويسنده و پژوهشگر اين كتاب در عین برخورد عملی با موضوع مورد بحث و ارائه تمرینهای بسیار به خوانندگان، بر سه نکته تاکید کرده است.
اول با مقایسه منطقی میان دو شیوه عُمده ارتباط انسانی یعنی کلام و تصویر، شیوههای مختلف انتقال پیام تصویری را برای ایجاد فهم صحیح موضوعِ تصویر آموزش میدهد.
دوم تاکید بر این نکته که خلق یک اثر هنری، در نتیجه تفکر و تعقلی کاملا دقیق و منضبط بوده و از اصول و فنون معینی پیروی میکند.
و نکته سوم بیان پیوندهای میان کلیه رشتههای مختلف هنرهای بصری است که این ارتباط در طول عصرهای مختلف شکلهای گوناگونی به خود گرفته است.
کتاب دربردارنده 9 فصلِ «خصوصیت و محتوای سواد بصری»، «ترکیببندی: راهنماییهای دستوری برای سواد بصری»، «عناصر اولیه در ارتباط بصری»، «تشریح پیام بصری»، «جنبش و تحرک در کنتراست»، «فنون بصری: برنامههایی برای ارتباط بصری»، «برآمدن سبک بصری»، «هنرهای بصری: کارِ ویژه پیام» و «سواد بصری: برای که و چگونه؟» است.
هر فصل محتوی آموزشهایی اساسی و مفیدی است که با اشاره به هنرهای تصویری ارائه میشوند.
مچنین با درک و آموزش مواد خام و اجزای یک متن بصری از نقطه، خط، شکل، جهت، رنگمایه، بافت، نسبت و مقیاس، خواننده میتواند آگاهی بصری خود را تقویت کند.
چاپ چهلم این کتاب در 252 صفحه، مصور، در شمارگان دو هزار نسخه و به قیمت 9 هزار و500 تومان، توسط انتشارات سروش روانه بازار شده است.
بر اساس آمار سایت www.amazon.com این کتاب تنها کتاب منتشر شده از دونیساِ.داندیس (Donis A Dondis) است. همین موضوع جای سوال دارد برای این حجم رجوعی که آکادمیهای ایران به این کتاب دارند.
بر اساس وبسایت کتابخانه ملی از مسعود سپهر مترجم این کتاب، تاکنون ترجمه «چکیدهای از تجربیات گروه طراحان پنتاگرام» (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات ۱۳۸۶) و تالیف «شرحی بر نشانهها: نشانههای گرافیک در ارتباط تصویری» (هرمس ۱۳۹۲) منتشر شدهاست.
شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۵
نظر شما