دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۳
تاریخ‌پژوهان درباره کتاب «ایران سرزمین صلح ادیان الهی» سخنرانی می‌کنند

کتاب «ایران سرزمین صلح ادیان الهی» با حضور مسعود فروزنده، استاد تاریخ و نویسنده کتاب و علیرضا حسن‌زاده، رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی سازمان میراث در فروشگاه مركزی شهر كتاب معرفی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در اين نشست كه سه‌شنبه 15 مهر برگزار می‌شود، رهبران اقلیت‌های مذهبی زرتشتیان، کلیمیان، مندائیان، آشوریان و ارامنه حضور خواهند داشت. 

همچنين علیرضا حسن‌زاده، رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی سازمان میراث فرهنگی، مسعود فروزنده، استاد تاریخ و نویسنده كتاب «ایران سرزمین صلح ادیان الهی» و همچنين عباس تحویلدار عکاس اين كتاب در اين مراسم سخنرانی می‌کنند. 

موبد اردشیر مانکچی، کشیش آلدو، سالم چوهیلی و سبو سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه از جمله مهمانانی هستند كه در اين مراسم حضور داشته و به سخنرانی می‌پردازند. 

ایران سرزمینی است که قرن‌ها زیستگاه تمدن بزرگ تاریخ بشریت بوده است با مردمی که با هم بودن را آموخته‌اند و به دیگران باهم زیستن را درس داده‌اند. زرتشتی‌ها، یهودیان، مندائیان، آسوری‌ها و ارامنه در کنار مسلمانان شیعه و سنی قرن‌های زیادی است که با یکدیگر به مسالمت و برابری زیسته‌اند و از هم یاد گرفته‌اند و به هم کمک داده‌اند تا از کنار هم بودن آنها تمدنی شکوفا شود و از میان هزاران سال تاریخ سفر کند تا نام پرشیا بگیرد و با افتخار ایران امروز باشد. ایرانی که همه باور داریم سرزمین صلح ادیان الهی است. این کتاب با رویکرد معرفی ایران به عنوان یک سرزمین آئینی و مقدس با نگاه ویژه عباس تحویلدار عکاس کتاب به معرفی چهره‌ای رنگارنگ و واقع بینانه از زندگی و آداب و رسوم اقلیت‌های مذهبی ایران امروز را به نمایش گذاشته است.‬ 

عباس تحویلدار در سال 1336 در تهران متولد شد. وی از سال 1357 به نویسندگی و مستندسازی روی آورده و سه فیلمنامه بلند سینمایی نوشته و نزدیک به 30 فیلم مستند برای تلویزیون ساخته است. از آن میان مستندهای مربوط به دفاع مقدس او شایان توجه است؛ حاصل کار مستقل او در عرصه فیلمسازی ساخت چندین مستند آیینی و مردم شناسی است. در زمینه عکاسی حاصل علاقه وافر وی در سرزمین کهن و افسانه ای هند، کتاب «هند، سرزمین شگفتی‌ها» و در سرزمین مادری، کتاب عکس «صابئین ایران زمین» و کتاب «ایران سرزمین صلح ادیان الهی» است. 

دکتر مسعود فروزنده سال 1339 در آبادان متولد شد و به همراه دوستانش در نوجوانی گروه تئاتر «تاسو» را در خرمشهر تاسیس کرد. وی نمایش‌هایی با مضمون اجتماعی و دینی به صحنه آورد. شاید علت علاقه‌اش به پژوهش‌های تاریخ ادیان، وقوع انقلاب و جنگ بود که طی سال‌های 64 تا 67 در اهواز در مباحث دین پژوهی- انجیل شناسی شرکت می‌کرد.

همزمان با ورود به دانشگاه شهید بهشتی در رشته تاریخ مطالعات مندایی‌شناسی را شروع کرد. آنقدر زندگی ساده صابئین مندایی برایش جذاب بود که تز سه مقطع تحصیلی‌اش را به «تحقیق در جامعه و متون مندایی» اختصاص داد. تهیه فونت کامپیوتری برای خط مندایی برای اولین بار، سیدرا اندشماتا: کتاب روان‌ها، انیانی: نماز، گنزا ربا: گنج بزرگ و انتشار محدود متون دیگر مانند قلستا، حران کوثیا، عالم بالایی در کنار چاپ مقالات متعدد، بخشی از فعالیت‌های مسعود فروزنده برای شناساندن جامعه و دین صابئین مندایی است.

معرفی کتاب «ایران سرزمین صلح ادیان الهی» سه‌شنبه 15 مهر از ساعت 17 در شهر کتاب مرکزی واقع در خیابان دکتر شریعتی، بالاتر از تقاطع مطهری، نبش کوچه کلاته برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها