به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد درگذشت رئیس پیشین اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا و پیشکسوت صنعت چاپ را تسلیت گفت. در متن این پیام تسلیت آمده است:
انالله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت مرحوم منصور حاجی آخوندیان، پیشکسوت حوزه چاپ موجب تاثر اینجانب شد. بیشک خدمات فرهنگی و 34 سال پرچمداری صنف کاغذ و مقوای تهران در تاریخ فرهنگی ایران اسلامی ماندگار خواهد بود.
ضایعه درگذشت ایشان را به اهالی چاپ و نشر و خصوصا خانواده گرامی آن بزرگوار تسلیت عرض میکنم.
سیدعباس صالحی
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
همچنین در ادامه شرحی از زندگی مرحوم منصور حاجی آخوندیان نیز ارائه شده است.
حاج منصور آخوندیان در سال 1317 در تهران و در چهارراه سیروس (چهارراه مصطفی خمینی فعلی) متولد شد. وی با برادران کلاری، آقای قنبری و عزیزان دیگری از صنف چاپ هم محلهای و هم مدرسهای بوده است. حاج منصور تحصیلات خود را ابتدا در مدرسه اسدی واقع در خیابان آبسردار و سپس در مدرسه سپهسالار (مطهری فعلی) گذراند.
حاج آقا آخوندیان رفته رفته وارد حوزه سیاست نیز شد و در سال 1330، یعنی زمان نخستوزیری دکتر مصدق، همراه با افراد مبارز سرشناس آن زمان فعالیتهای سیاسی نیز داشت. با اینکه اطرافیانش او را از فعالیت سیاسی منع میکردند ولی بعد از نزدیک به 80 سال، لفظ و بیاناش هنوز رنگ و بوی سیاست میداد.
وی از سال 1329، دقیقا پس از به پایان رساندن کلاس ششم ابتدایی وارد بازار کار شد و حاج آقا محمد مهدیانان که از بستگان حاج منصور بود، او را در یک صحافی مشغول به کار کرد. بدینترتیب حاج منصور آخوندیان که در آن زمان نوجوانی بیش نبود، اولین تجربه کاری خود را زیر نظر برادران فرشچی که از قاریان و حافظان قرآن بودند در حوزه کاری یادداشتسازی، سنقر و براتزدن آغاز کرد و سپس زیر نظر آقای جعفری به صورتی تخصصیتر به یادداشتسازی پرداخت. وی پس از آن در چاپخانههای متعددی از جمله سعادت، یمنی، خودکار ایران، تهرانمصور و... مشغول به کار بود.
پس از انقلاب در سال 1362، با همکاری محسن محرر اتحادیه کاغذ و مقوا را راهاندازی کرد. به دلیل این که آقای محرر یکی از پیشکسوتان این صنف بود، مسئولیت ریاست اتحادیه را بر عهده گرفت. آقایان اعظمی و تاجیک، به عنوان نایب رئیسان اتحادیه انتخاب شدند و منصور آخوندیان نیز در سمت بازرس این اتحادیه مشغول به فعالیت شد. در ابتدا مغازه و مجوزی نداشت و تنها یک مجوز صحافی داشت ولی بعدها مغازه کاغذفروشیای در ظهیرالاسلام تهیه کرد و مجوز آنرا نیز گرفت؛ بدینگونه بود که وارد اتحادیه صنف کاغذفروشان شد.
نظر شما