چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۵
پیرمرادیان: مهمتر از ممیزی مشکل توزیع کتاب است / زائری: چه اشکالی دارد در مجالس حسینی یک کتاب خوب معرفی شود

در آیین رونمایی از پنج عنوان کتاب جدید نشر معارف با موضوع سبک زندگی مسعود پیرمرادیان مدیر نشر معارف گفت: مساله مهمتر از ممیزی مشکل توزیع کتاب است. حجت‌الاسلام محمدرضا زائری نیز در این مراسم تأکید کرد: چه اشکالی دارد هر شب در مجالس حسینی یک کتاب خوب معرفی شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) پیرمرادیان در ابتدای این نشست بابیان اینکه کتاب مهم‌ترین مقوله فرهنگی است که متأسفانه مورد بی‌مهری واقع می‌شود گفت: نشر معارف به‌عنوان یک ناشر دانشگاهی با مخاطبی بالغ‌بر ۴ میلیون دانشجو مواجه است و به استناد آمار از بزرگ‌ترین ناشران دانشگاهی کشور است و بیش از ۳ میلیون جلد کتاب تولیدی دارد.

وی ادامه داد: این نشر در سال گذشته ۱۲۰ عنوان کتاب چاپ اولی و بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب تجدید چاپی داشته است و از این مجموعه ۲۰ درصد آثار مربوط به نویسندگان نوقلم بوده است.

وی افزود: این روند در سال ۹۳ رو به رشد بوده و در شرایطی که بیشتر ناشران اوضاع بدی دارند ما در دستور کار خود حمایت از نویسندگان نوقلم را قرار داده‌ایم.

به گفته این مقام مسئول، نشر معارف در حوزه نقد علوم انسانی از استادان و دانشجویانی که در این حوزه آثاری در دست تألیف دارند حمایت می‌کند.

پیرمرادیان در بخش دیگری از سخنانش به مهم‌ترین مشکل در حوزه کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: نبود دسترسی و توزیع کتاب مهم‌ترین مشکل این عرصه است و متأسفانه در سطح کشور کمتر از هزار کتابفروشی به معنای واقعی که مبادرت به فروش لوازم تحریر یا کتاب‌های کمک‌درسی نکنند، داریم. بدین معنی که بیشتر کتابفروشی‌های موجود در کشور کتاب‌های عمومی ندارند.

وی یادآور شد: در عرصه کتاب‌های ارزشی و همسو با اهداف انقلاب اسلامی در حوزه فکری و فرهنگی تعداد این کتابفروشی‌ها حتی سه رقمی هم نخواهد بود. این در حالی است که ناشران غالباً از موضوع مشکل توزیع کتاب‌هایشان رنج می‌برند و از سوی دیگر ملزومات چاپ مانند کاغذ ندارند.

وی ادامه داد: درحالی‌که موضوع ممیزی اخیراً به‌عنوان موضوع داغ عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح‌شده است معتقدم باوجود ۱۲ هزار ناشر مشکلات بسیار بیشتری در این عرصه وجود دارد که مغفول مانده است و از آن جمله می‌توان به توضیح کتاب و نیز نقدینگی ناشران اشاره کرد.

راه‌اندازی ۲۰ نمایندگی نشر معارف

پیرمرادیان توضیحاتی درباره راه‌اندازی ۲۰ نمایندگی نشر معارف ارائه کرد و گفت: برای حل مشکل دسترسی مخاطب به کتاب، نشر معارف در ۲۰ استان کشور نمایندگی پاتوق کتاب راه‌اندازی کرده است که تنها به فروش آثار نشر معارف اختصاص ندارد و بیش از ۷۰۰ ناشر با بیش از ۱۲ هزار عنوان کتاب‌هایشان را در این مراکز عرضه می‌کنند البته ما در نظر داریم تا پایان سال در سایر استان‌ها نیز نمایندگی راه‌اندازی کنیم.

این مقام مسئول از راه‌اندازی ۵۰۰ کتابفروشی در سطح شهرستان‌ها طی سال‌های ۹۴ و ۹۵ خبر داد و گفت: امیدواریم با حمایت‌های وزارت ارشاد این کار محقق شود.

پیرمرادیان در بخش دیگری از سخنانش درباره ۲۰ نمایندگی خود در سطح کشور توضیحات بیشتری ارائه کرد و افزود: از این تعداد ۱۲ فروشگاه کاملاً فعال است چراکه برخی از این فروشگاه‌ها فعالیت خود را به‌تازگی آغاز کرده‌اند بااین‌وجود درنتیجه فعالیت این فروشگاه‌ها ۲۰ درصد فروش نشر معارف افزایش‌یافته است و البته از محل فروش کتاب‌های سایر ناشران نیز نشر معارف رشد ۶۰ درصدی درفروش داشته است.

وی یادآور شد: اگر بتوانیم ۵۰۰ فروشگاه دیگر در سطح شهرستان‌ها راه‌اندازی کنیم عددی بین ۷ تا ۹ میلیون کتاب در سال به فروش خواهد رسید چراکه نمایش کالا یکی از بهترین روش‌های بازاریابی کتاب است.

این مقام مسئول با اشاره به نبود کتابفروشی در استان‌های بزرگ کشور گفت: چنانچه در شهرستان‌ها کتابفروشی راه‌اندازی شود انتظار فروش 9 میلیون نسخه کتاب دور از دسترس نخواهد بود.

وی بابیان اینکه نشر الکترونیک و دیجیتال موضوع دیگری است که باید از سوی ناشران موردتوجه قرار گیرد گفت: در این راستا نرم‌افزارهای کتابخوان الکترونیکی پاتوق کتاب تولیدشده است و همه ناشران می‌توانند نسخه الکترونیک کتاب‌هایشان را از این طریق در دسترس مخاطب قرار دهند.

تشریح برنامه‌های جشنواره فرهنگی روشنا

پیرمرادیان در بخش دیگری از سخنانش درباره جشنواره فرهنگی روشنا سخن گفت و افزود: نشر معارف در راستای برنامه‌های ترویجی خود در حوزه کتاب و کتابخوانی این جشنواره را از سال ۱۳۹۲ و همزمان با دهه ولایت راه‌اندازی کرد که در همین راستا کتاب «خط روشن» شامل گزیده‌ای از کتاب علامه امینی در شمارگان ۵۰ هزار جلد تولید شد و در دهه فجر نیز گزیده‌ای از نظرات و بیانات امام خمینی (ره) در قالب کتاب «خط امام» تهیه شد و بیش از ۶۵ هزار نسخه آن در اختیار مخاطبان قرار گرفت.

وی ادامه داد: در سال ۹۳ ـ ۹۴ موضوع جشنواره به سبک زندگی اسلامی اختصاص‌یافته است و در ۴ مرحله و در هر مرحله ۵ عنوان کتاب در محیط‌های دانشگاهی عرضه می‌شود.

به گفته مدیرمسئول، نشر معارف هدف از این طرح ترغیب مردم به مطالعه است و برای آن نیز جوایزی در نظر گرفته‌شده است.

وی همچنین گفت: مخاطبان از راه‌های گوناگون می‌توانند به این کتاب‌های دسترسی پیدا کنند. نخستین راه ارسال کد یک به شماره ۳۰۰۰۸۵۸۵ است. همچنین علاقه‌مندان با مراجعه به کتابفروشی‌های سراسر کشور و نیز مراکز پاتوق کتاب در ۲۰ استان می‌توانند این کتاب‌ها را تهیه کنند. مراجعه به سایت جشنواره روشنا، نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دریافت نسخه الکترونیک و یا PDF کتاب‌ها از سایت جشنواره از دیگر راه‌های دریافت کتاب‌هاست.

وی تأکید کرد: پاسخ به پرسش‌ها نیز از طریق سامانه پیامکی امکان‌پذیر است و با مراجعه به سایت روشنا نیز امکان این کار فراهم خواهد بود.

پیرمرادیان در بخش پایانی سخنانش گفت: مرحله نخست جشنواره فرهنگی روشنا از ابتدای محرم تا ۲۸ آذرماه، مرحله دوم از ۸ آذرماه تا ۱۶ بهمن‌ماه، مرحله سوم از ۱۸ بهمن‌ماه تا ۲۵ فروردین و مرحله چهارم از اول اردیبهشت تا عید سعید فطر سال ۹۴ خواهد بود.

کتاب و کتابخوانی همواره در سبک زندگی اسلامی پسندیده بوده است

حجت‌الاسلام محمدرضا زائری نیز در بخش دیگری از این مراسم با تقدیر از برگزاری جشنواره فرهنگی روشنا بر ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه تأکید کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بر سبک زندگی تأکید ویژه‌ای دارد چراکه آن را از زاویه تمدن سازی و شکل‌گیری تمدن مهم می‌داند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در ایام ماه محرم هستیم باید در ترویج سبک زندگی حسینی اهتمام داشته باشیم و این اتفاق منحصر به فعالیت‌های ما نیست و افراد بسیاری در این راه گام برداشته‌اند چنانکه جرج جرداق نویسنده مسیحی ازجمله افرادی است که تحلیل دقیقی درباره امام حسین (ع) دارد.

وی افزود: اهمیت سبک زندگی به‌گونه‌ای است که تمام ابعاد زندگی شامل پوشش و ... را در برمی‌گیرد. به همین دلیل انتخاب سبک زندگی بسیار مهم است چراکه نشان‌دهنده شخصیت و افکار انسان‌هاست.

زائری با اشاره به کتاب جدید خود با عنوان زندگی حسینی که در مرحله نخست جشنواره فرهنگی روشنا عرضه‌شده است گفت: این کتاب در ۱۷ بخش مستقل موضوعاتی مانند آداب، خوراک، پوشش و ... را در برمی‌گیرد. در این کتاب به احیای فرهنگ اهل‌بیت (ع) توجه شده است چراکه زنده کردن شعائر و مناسک وظیفه همگانی است.

وی افزود: به‌طور مثال تفاوت در سبک زندگی را درزمانی که پروتستانیسم ایجاد شد مشاهده می‌کنیم در نظام سنتی مسیحیت در غرب نهاد دین به کلیسا منحصر بود اما بعدها حتی روحانیون پروتستان هم لباس مشابه مردم داشتند، چراکه جریان تبلیغ و معرفی دین تنها یک متولی رسمی نداشت و منحصر به یک نهاد نشده بود.

مدیرمسئول انتشارات خیمه با اشاره به جنگ نرم و شبیخون فرهنگی در شرایط امروزی گفت: فرهنگ ما در معرض آسیب است و امروز فرصت رسانه و فعالیت‌های فرهنگی باید حفظ شود چراکه دیگر امکان انتقال آیین‌ها، مناسک و اعتقادات دینی تنها توسط والدین به بچه‌ها وجود ندارد و این فرصت در اختیار فضاها و افراد دیگری به دلیل گسترش فناوری اطلاعات قرارگرفته است.

حجت‌الاسلام زائری همچنین گفت: درحالی‌که کتاب و کتابخوانی همواره در سبک زندگی اسلامی پسندیده و مورد تأکید بوده است امروز کم‌رنگ شده اما در سبک زندگی غربی که ما به بسیاری از نمادهای آن ایراد داریم پررنگ شده است. امیرالمؤمنین (ع) می‌گفت: ما باید مراقب باشیم که در عمل به قرآن دیگران از ما پیشی نگیرند. بنابراین کتاب و کتابخوانی میراث ما بوده و بسیاری از مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها کتاب در زندگیشان پررنگ بوده است این در حالی است که امروز این عنصر در زندگی ما کمرنگ شده است.

مدیر مجتمع فرهنگی شهدای سرچشمه در ترویج کتاب و کتابخوانی از طریق مجالس عزای امام حسین (ع) تأکید کرد و گفت: چه اشکالی دارد که هر شب در مجالس حسینی یک کتاب خوب معرفی شود و یا اینکه دسته‌های عزاداری به سمت کتابفروشی‌ها حرکت کنند.

در پایان این مراسم از ۵ کتاب جدید نشر معارف با عنوان «اوقات فراغت و گزینه‌های روزی میز»، «از گشت ارشاد تا چادر المیرا»، «مثبت شهر»، «میثاق غلیظ: در باب جایگاه و ضرورت همسرگزینی» و «زندگی حسینی: مجموعه یادداشت‌های عاشورایی محمدرضا زائری» رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها