در نشست انعقاد تفاهمنامه جامع فرهنگ و سلامت مطرح شد
همکاری در حوزه کتاب برای ارتقای فرهنگ عمومی و ایجاد کتابخانههای علوم پزشکی
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست انعقاد تفاهمنامه جامع فرهنگ و سلامت گفت: در حوزه کتاب، در زمینههای آگاهیبخشی به عموم، ارتقای فرهنگ عمومی و ایجاد کتابخانه در دانشکدههای علوم پزشکی میتوانیم همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشته باشیم.
جنتی در این نشست با تأکید بر اینکه بحث کتاب و کتابخوانی یکی از مهمترین مباحثی است که در حوزه فرهنگ مطرح است اظهار کرد: خوشبختانه این بحثها سالیانه با نامگذاری هفتهای به عنوان کتاب و کتابخوانی مورد توجه قرار میگیرد و فرصتی است تا اهل علم به این مقوله بیشتر بپردازند.
افتخارمان این است که از شخصیتهایی مانند ابنسینا کتاب داشتهایم
وی افزود: از دیرزمان به پیوندی که باید بین حوزه فرهنگ و سلامت برقرار شود میاندیشیدم که در این دوره با ابتکار دکتر هاشمی این مقوله صورت گرفت. همه پیشرفتهای ما در حوزههای مختلف مرهون مطالعات و تحقیقاتی بوده است که در کتابهای پزشکی و سلامت خواندهایم و افتخارمان این است که از شخصیتهایی مانند ابنسینا در حوزه پزشکی و فلسفی کتاب داشتهایم که میتوانیم در اختیار اندیشمندان مختلف قرار دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فکر میکنم در حوزه کتاب، در چند بخش میتوانیم همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشته باشیم. یکی بحث آگاهیبخشی به عموم است و کتابهایی که در این حوزه چاپ و منتشر میشوند و در اختیار مردم قرار میگیرند. دومی ارتقای فرهنگ عمومی در کادر پزشکی و پیراپزشکی است. سومی کتابخانههایی هستند که میتوانند در دانشکدههای علوم پزشکی ایجاد شوند تا کادر پزشکی کشور بتواند با فرهنگ و مبانی اسلامی و اخلاقی آشنا شود.
جنتی در ادامه اظهار کرد: در سالی که گذشت 66 هزار عنوان کتاب در کشور به چاپ رسیده که تعداد قابل توجهی از آن در حوزه سلامت و بهداشت بوده و ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد چون نگاه تخصصی به این مباحث نداریم، باید کمیتههایی تشکیل شود تا این کتابها را از لحاظ اخلاقی و علمی مورد بررسی قرار دهد.
موفقیت حوزه بهداشت و درمان در گرو همکاری بخشهای فرهنگی
هادی هاشمی، وزیر بهداشت نیز در این نشست گفت: بدون تردید در حوزه بهداشت و درمان، بدون همکاری بخشهای فرهنگی قادر به موفقیت نخواهیم بود. وزارت بهداشت و درمان 20 درصد سلامت مردم را میتواند تامین کند، بنابراین همکاریهای بین وزارتخانهها میتواند به این امر کمک کند.
وی ادامه داد: باید باور کنیم در حوزه سلامت بخش عمده مشکلاتی که با آنها مواجه هستیم به مقوله پیشگیری مربوط میشود. در سیاستگذاری و در بخشهای مختلف جامعه اگر بخواهیم بیماریها را پیشگیری و کم کنیم باید به سلامت مردم بیندیشیم و بهترین جایی که میتوانیم پیشگیری را از آنجا آغاز کنیم آموزش و پرورش است، چراکه تقریبا از دهه اول زندگی بحث پیشگیری آغاز میشود. امیدوارم با انعقاد این تفاهمنامه و حمایت وزارت ارشاد بتوانیم بهرهمندیهای بسیاری را در این بخشها داشته باشیم.
جای کتاب را هیچ چیز پُر نمیکند
سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز در نشست انعقاد تفاهمنامه جامع فرهنگ و سلامت عنوان کرد: در هفته کتاب، پرداختن به موضوع فرهنگ و سلامت میتواند آغازی برای تحرکات فرهنگی باشد.
وی گفت: با توجه به تأکیداتی که رهبری در حوزه کتاب داشتند مبنی بر اینکه: «من به هنرهای تصویری، سینما و غیره بسیار علاقه دارم اما جای کتاب را هیچ چیزی پر نمیکند» به نظر میآید چیزی که میتواند وضعیت کتاب را در کشور سر و سامان بخشد، همین بحث انعقاد تفاهمنامههاست. دکتر جنتی خود پیشگام این موضوع بود تا با امضای این تفاهمنامهها در بخشهای مختلف بتوانیم به نتایج خوبی برسیم.
گزارش تکمیلی این نشست به زودی منتشر میشود.
نظر شما