نقش مميزی در اعتماد مردم به آثار داستانی در گفت وگو با ایبنا
علیاصغر شیرزادی: تبعات اشتباهات فرهنگی دوره پیش به راحتی قابل جبران نیست/ به بهبود وضعیت کتاب در آینده خوشبینم
علیاصغر شیرزادی معتقد است که در بازه هشت ساله دولت گذشته سختگیریهای ممیزی وقفههای بسیاری در انتشار کتاب ایجاد کرد. این داستاننویس به ایبنا گفت: باید بپذیریم که تبعات تخریب بازار کتاب و ادبیات به راحتی قابل جبران نیست و نمیتوان انتظار داشت با گذشت یک سال وضعی عادی به وجود آید، ولی فضای بیاعتمادی نسبت به محتوای کتابها در حال کم شدن است و در مجموع به بهتر شدن وضعیت کتاب خوشبینم.
وی افزود: کشور ما حدود 80 میلیون جمعیت دارد و شمارگان پایین کتاب که در این سالها به کمتر از هزار نسخه در هر چاپ رسیده و این واقعاً تأسف بار است. خاطرم هست در چند دهه قبل شمارگان کتابها پنجهزار نسخه بود، اگر این وضعیت را با تعداد جمعیت و میزان افراد باسواد جامعه مقایسه کنیم به راحتی به رکود وضع کتاب و میزان بسیار پایین مطالعه در جامعه پی خواهیم برد.
نویسنده «نشسته در غبار» عنوان کرد: ممیزی سلیقهای تاثیر بسیار مخربی طی این سالها بر کتابخوانی و صنعت نشر گذاشته که به راحتی قابل جبران نیست اما با وجود این معتقدم که وضعیت رو به بهبودی است و با درایت و برنامهریزی می توان سطح مطالعه جامعه را به جایگاهی که شایستگی آن است، تعالی داد.
علی اصغر شیرزادی، نويسنده و منتقد متولد 1323 شيراز است. شيرزادی برنده جايزه بيست سال ادبيات داستاني است. از جمله داستانهاي او میتوان به «غریبه و اقاقیا»، «هلال پنهان»، «نشسته در غبار»، «طبل آتش»، «دوان و دوان میآيم» و «يك سكه در دو جيب» اشاره کرد.
پیشینه این پرونده در خبرگزای کتاب:
گفتوگوی عباس مخبر، محمد سلمانی، لیلی گلستان، مجتبی ویسی، پرویز شهدی، منصوره شریفزاده، فرزانه طاهری، فریاد شیری، علی موذنی، خجسته کیهان، ر. اعتمادی، حسین یعقوبی پریا آقایی، هیوا مسیح و مجيد ضرغامي را در این باره بخوانید.
نظر شما