سه‌شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹
سرزمینی برای اثبات یک عقیده / «مجموعه مقالات فدك»  منتشر شد

كتاب «مجموعه مقالات فدك» تأليف جمعي از نويسندگان از سوي مؤسسه فرهنگي هنري«مشعر» چاپ و منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني حج، كتاب «مجموعه مقالات فدك» تأليف جمعي از نويسندگان از سوي مؤسسه فرهنگي هنري «مشعر» وابسته به حوزه نمايندگي ولي‌فقيه در امور حج و زيارت با همكاري پژوهشكده حج و زيارت، به چاپ رسید.
 
مطالب كتاب «مجموعه مقالات فدك» با توجه به اهميت تاريخى، سياسى و عقيدتى ماجراى فدك به‌ويژه براى شيعيان و نقش سازنده آن در روشن ساختن حقانيت مكتب اهل‌بيت (عليهم‌السلام) و حقيقت‌های پشت‌پرده و مطرح شدن آن در كنار مسأله امامت و رهبرى، از سوي گروه تاريخ پژوهشكده حج و زيارت جمع‌آوري و منتشر شده است.
 
«فدك، صدقه نيست»، «مباحثي پيرامون فدك»، «اموالي كه از اهل‌بيت پيامبر (ص) غصب شد»، «متوليان فدك در عصر خلفا و امويان»، «متوليان فدك در عصر عباسيان»، «فدك يك سند تاريخي»، «ماجراي فدك» و «فدك، نماد مظلوميت اهل‌بيت (عليهم‌السلام)» برخي از موضوع‌های مطرح‌شده در اين كتاب است.
 
از ديگر موضوع‌های اين كتاب مي‌توان به مطالبي همچون «هماهنگي در اخبار فدك»، «فدك در گذر تاريخ»، «بررسي مسأله غصب فدك»، «فدك و بازتاب‌هاي تاريخي و سياسي آن»، «بررسي مسأله فدك با رويكرد فقهي ـ حقوقي»، «ام‌ايمن، شاهدي بر مدعاي فدك»، «فدك از پيامبر صلي‌الله عليه و آله تا خلافت» و «كتابشناسي فدك» اشاره كرد.
 
بررسي مسأله فدك با رويكرد فقهي ـ حقوقي يكي از موضوعات مطرح‌شده در اين كتاب است كه ذيل آن مي‌خوانيم: با مروري كوتاه بر خطبه‌ها و كلمات باقي‌مانده از يگانه دختر پيامبر (صلي‌الله عليه و آله) درمي‌يابيم كه پاره‌اي از انديشه‌هاي فكري و سياسي شيعه، اولين بار توسط حضرت فاطمه (سلام‌الله عليها) مطرح شد؛ به رغم آن‌كه عمر آن بزرگوار كوتاه بود و زمينه مناسبي براي نشان‌دادن آثار تفكرات خويش نداشت. آن حضرت در اولين خطبه‌اي كه بعد از جريان سقيفه بني‌ساعده به بهانه غصب فدك در مسجد مدينه و دفاع از حضرت علي عليه‌السلام ايراد فرموده‌اند، بين افكار و اعتقادي كه باعث به وجود آمدن سقيفه شدند و تفكر و راه اهل‌بيت عليهم‌السلام، تميز داد و با انحراف ايجادشده برخورد كرد.
 
كتاب «مجموعه مقالات فدك» تأليف جمعي از نويسندگان از سوي مؤسسه فرهنگي هنري مشعر و با همكاري پژوهشكده حج و زيارت در سال ۱۳۹۳ با شمارگان سه‌هزار نسخه در ۳۹۲ صفحه به بهای 110هزار ریال منتشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها