جلسه کمیته ملی حافظه جهانی با دستورکار بررسی موضوع اهدای جایزه فردوسی در کتابخانه ملی برگزار شد و طی آن اعضای کمیسیون ملی یونسکو درباره این جایزه بزرگ به بحث و گفتوگو پرداختند.
وی افزود: اگر قرار باشد که این جایزه از سوی یونسکو اهدا شود طبعا باید تمام اختیارات به یونسکو سپرده شود و ما باید تلاش کنیم که در هیات داوران این جایزه جایگاهی داشته باشیم تا بتوانیم درتبیین سیاستهای جایزه تاثیر گذار باشیم.
در ادامه محمدرجبی، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی با طرح پرسشی گفت: آیا این جایزه را باید تنها معطوف به کشورهایی که در حوزه فرهنگی ایران قرار دارند اهدا کنیم یا دامنه اهدای جایزه را گستردهتر کنیم و تمام افراد یا موسساتی که در سطح بین المللی در حوزه فرهنگ و تمدن ایران فعالیت کردهاند نیز در دایره انتخاب هیات داوران قرار گیرند؟
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر این جایزه را در سطح ایران فرهنگی برگزار کنیم عملا فرصت مناسبی برای معرفی سیطره فرهنگی ایران است.
در ادامه این نشست چهار نفر از اعضای کمیته برای بررسی سیاستهای یونسکو در جایزه فردوسی انتخاب شدند. همچنین درباره ثبت ملی ترجمه شاهنامه فردوسی به زبان جغتایی از سوی کشور قزاقستان در یونسکو بحث و تبادل نظر شد.
کمیته ملی حافظه جهانی زیر نظر کمیسیون ملی یونسکو در ایران فعالیت میکند و متشکل از سازمانها، نهادها و افراد حقیقی در حوزه میراث معنوی است و دبیرخانه این کمیته در سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار دارد.
نظر شما