یکصدودومین شماره مجله ادبی و فرهنگی «بخارا» با انتشار جشننامهای برای دکتر محمدعلی موحد منتشر شد.
در این بخش گفتوگوی سیروس علینژاد با دکتر موحد درباره کودکی وی به چاپ رسیده است. در ادامه این بخش خوانندگان میتوانند خاطره سکینه نوروزی از افتتاح دبیرستان موحد را از نظر بگذرانند. صفدر تقیزاده مطلبی با عنوان «دکتر موحد: ادیب، عارف، حقوقدان» را در اختیار «بخارا» برای انتشار در جشن نامه استاد قرار داده است که خوانندگان میتوانند آن را در این شماره بخوانند.
زکات معرفت استاد
وی در بخشی از مطلب خود نوشته است:«دکتر موحد در سال 1369 به دریافت جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برای تصحیح مقالات شمس تبریزی و در سال 1378 به دریافت جاریزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برای نوشتن کتاب« خواب آشفته نفت» و در سال 1391 به دریافت جایزه اندیشه سال برای کتاب « در هوای حق و عدالت» نایل آمده است. او در سال 1382 به عضویت پیوسته در فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمده است.»
«دکتر محمدعلی موحد فرزانه ای از تبار فرزانگان آذربایجان»، «زکات معرفت استاد» و «با قافله شوق» از دیگر مطلبی است که در این بخش منتشر شده است.
خوانندگان در تازهترین شماره «بخارا» میتوانند در بخش نقد شعر و شاعر مقالهای از دکتر داریوش شایگان با عنوان «شارل بودلر، شاعری که هنر مدرن را دگرگون کرد» را مطالعه کنند.
«شب خاندان مولانا» بخشی است که در آن محمود دولتآبادی، محمدعلی موحد، اسین چلبی، فروزنده اربابی و سولماز امینزاده مطالبی درباره مولانا نگاشته و در این شماره بخارا منتشر و پیشروی مخاطبان قرار گرفته است.
بهاالدین خرمشاهی، دیگر چهرهای است که در بخش قلمرنجه مطلبی درباه رفاه و رستگاری نوشته است. در بخشی از این نوشته آمده است:« رفاه مجموعهای از دادهها و داشتههای جسمی، روحی/ مادی، معنوی است که یک فرد و جامعه از آن برخوردار است. منظور از داده/ داشته جسمی داشتن جسم (ارگانیک) سالمو کاراست. بهرهای از زیبایی نیز این گونه رفاه را کاملتر میسازد.»
غریب آشنا؛ از سمرقند و بخارا
نصرالله پورجوادی، در بخش «سفرنامه»ی این شماره مطلبی با عنوان «غریب آشنا» را نگاشته است. وی در مطلب به شرح سفر خود به سمرقند و بخارا پرداخته است.
«آویزهها»، «اسناد تاریخی» و «تاریخ نشر» از دیگر مطالب منتشر شده در این شماره «بخارا» است. دکتر عبدالحسین آذرنگ، در مطلب خود با عنوان «تاریخ نشر» به این موضوع در دهه 1330 پرداخته است و در ادامه رویدادهای مهم نشر در این دهه را به همراه آماری از کتاب و نشریات و اسامی ناشران را گردآوری کرده است.
«از چشمه خورشید»، « پنج مقوله» و «یادداشتهای یک کتابدار» به همراه «یادنامه پروفسور کورویاناکی» از دیگر مطالب خواندنی در این مجله است.
خوانندگان در این شماره از «بخارا» میتوانند نقد و بررسی هفت کتاب را مطالعه کنند و در کنار آن «تاریخ ایران باستان » را از نظر بگذرانند و در ادامه مجموعه ای از یادداشتها را نیز بخوانند.
مجله ادبی و فرهنگی «بخارا» یکصدودومین شماره خود را با سردبیری علی دهباشی تجربه کرده و هماکنون با قیمت 15 هزار تومان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
نظر شما