سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴
فعالیتی واجب در قم که نباید قضا شود

علیرضا عقیقی بخشایشی ــ مدیر انتشارات بخشایش ــ در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) قرار داده، ضمن اشاره به حجم وسیع فعالیت ناشران در استان قم، پیشنهاد تشکیل مجمعی خصوصی را برای سروسامان دادن به فعالیت‌های این قشر فرهنگي داده است.

خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)- علیرضا عقیقی بخشایشی ــ مدیر انتشارات بخشایش: فعالیت ناشران در شهر قم نیاز به یک آسیب‌شناسی اساسی دارد. بیش از هزار ناشر در این شهر فعالیت می‌کنند اما هیچ مجمعی در قم وجود ندارد که فعالیت‌ آن‌ها را سامان دهد. اگرچه «اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان استان قم» در این شهر حضور دارد اما تعداد ناشرانی که عضو آن هستند از بیست نفر هم تجاوز نمی‌کند و نامشان هیچ‌گاه منتشر نشده است. البته برخی از کتابفروشان هم در این اتحادیه عضویت دارند. از این رو ناشران قم به مجمع یا اتحادیه‌ای نیازمندند که همه ناشران استان عضو آن باشند و بتوانند از طریق این مرکز در جلسه‌های نشست و دیدار، از فعالیت یکدیگر آگاهی یابند. این بستری است برای این که ناشران یکدیگر را بشناسند و از فعالیت‌هایشان مطلع شوند. برای نمونه، بنده به عنوان مدیر انتشارات «بخشایش» که در شهر قم فعالیت می‌کند، برای آن‌ که برخی همکارانم را در این شهر بشناسم، در پایگاه اطلاع‌رسانی خانه کتاب به جست‌وجو درباره مکان  انتشاراتی‌هايي که در قم فعال‌اند، می‌پردازم.

یکی دیگر از مشکلات اساسی ناشران، توزیع کتاب‌هایشان است. در صورتی که چنین مجمعی تشکیل شود، با راه‌اندازی شرکت تعاونی پخش کتاب می‌توانیم از این معضل هم عبور کنیم. به نظر می‌رسد این مجمع باید به بخش خصوصی واگذار شود زیرا ناشران خصوصی با دلسوزی و تعهدی که نسبت به اوضاع کتاب و فعالیت‌های فرهنگی در کشور دارند، بهتر می‌توانند از عهده این کار برآیند.

اگرچه یکی ـ دو مجمع با محوریت ناشران مشغول به فعالیت‌ هستند که حمایت‌های معنوی خود را از ناشران دریغ نمی‌کنند اما ما به حمایت‌های مادی هم نیازمندیم و این مجمع می‌تواند مشکل‌گشای بسیاری از ناشران استان قم باشد که قطعا در گذر زمان به بلوغ و بالندگی خواهد رسید.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها