گزارش زیر خلاصه ای از اظهارات چند تن از چهره های حوزه ادبیات در بزرگداشت مرحوم «خلیل عمرانی» است که دیشب در حوزه هنری برگزار شد.
آنچه در زیر آمده است خلاصه ای از اظهارات برخی سخنرانان درباره مرحوم عمرانی است:
علیرضا قزوه، شاعر:
* عمرانی به شواهد آثارش یک شاعر دغدغهمند انقلابی است.
* خلیل عمرانی با شاگردانش سهمی در جریان شعر انقلاب دارند که این به خاطر خصوصیت معلمی وی بود اگر امروز بزرگداشتی برای عمرانی گرفته میشود به خاطر انقلابی بودن وی است. امروز وقت آن رسیده که سبک ادبیات انقلاب را مطرح کنیم و این سخن را براساس داشتههای شعر انقلاب مطرح میکنم. باید به سمت سبک ادبیات انقلاب اسلامی حرکت کنیم و واهمهای نداشته باشیم.
محمدرضا سنگری، استاد ادبیات دانشگاه:
* عمرانی کارهای خوبی کرد که بسیار پنهان ماند و کمتر آن را به دیگران نشان داد.
* وی هیچ وقت کارهایش را بزرگ جلوه نداد. عمرانی در نسلپروری بسیار فعالیت کرد و در اردوهای شعر دانشآموزی فعال بود. خلیل عمرانی دارای روح دریایی بود که شور و سرزندگی در وی موج میزد. عمرانی به عاشورا عشق میورزید و این در اشعارش نیز تجلی داشت.
* دوستان و نزدیکان وی باید همت کنند تا برخی کارهای باقی مانده از عمرانی جمعآوری شود تا ناشناخته نماند.
محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری:
* عمرانی دارای ویژگیهای برجستهای بود. وی یک شاعر، منتقد، مدیر و معلم بود و معلمی وی از وجوه بارز شخصیتش بود که در جلسات شعر این ویژگی دیده میشد. با رحلت عمرانی متوجه شدیم که این خصلت معلمی در وی جدی بوده و شاگردان وی اکنون از فعالان عرصه شعر هستند.
* عمرانی همیشه انسان را غافلگیر میکرد و وفات وی نیز همه را غافلگیر کرد و کسی رحلتش را باور نمیکرد. وی دارای صراحت لهجه بود و معمولاً سایرین این ویژگی عمرانی را برنمیتافتند. عمرانی انسان ساده و راستگو بود و در بیان حقایق ملاحظهای نمیکرد.
فرشته حشمتیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
* من افتخار داشتم که همسنگر مرحوم عمرانی بودم. عمرانی هرچه بر زبان میآورد و قلمش آن را مینگاشت از قلب وی برآمده بود و در راستای آنها قدم برمیداشت و تمام افعال عمرانی در راستای منویات رهبر انقلاب بود.
* صداقت، صراحت و صلابت از ویژگیهای عمرانی بود و در سنگر معلمی همیشه دغدغههای رهبر انقلاب را پیگیری میکرد. عمرانی تمام وجودش مانند شمع برای شاگردانش میسوخت و شاگردانش برای جاودان کردن نام استادشان باید از اشعارش برای تحکیم سبک زندگی اسلامی بهره گیرند. خاطرات و پندها و اندرزهای عمرانی باید پیاده شود تا مسیر شاعرانگی وی جاوید باشد.
نظر شما