یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۳
روایت‌های گلی زواره از نمونه انسجام حوزه و دانشگاه

تلاش‌های شهید دکتر محمد مفتح در راه رسیدن به وحدت حوزه و دانشگاه، موضوع تحقیق و نگارش کتاب توسط نویسندگان مختلف شده است. یکی از این نویسندگان، گلی‌زواره است که در بخشی از کتاب «شهید مفتح: اسوه فرزانگی و فداکاری»، به این موضوع اشاره می‌کند. در آستانه 27 آذر سالروز شهادت دکتر مفتح ـ روز وحدت حوزه و دانشگاه ـ به معرفی این کتاب می‌پردازیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (اینبا) غلامرضا گلی زواره در فصل پنجم کتاب «شهید مفتح: اسوه فرزانگی و فداکاری»، به توصیف اقدامات و  تلاش‌های شهید مفتح در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه اشاره می‌کند.

مؤلف پس از آن‌که در چهار فصل نخست کتاب با عناوین «زندگی، خانواده و اخلاق شهید مفتح»، «در عرصه تحصیل، تدریس و تحقیق»، «دیدگاه‌ها» و «ستیز با خودباختگی فرهنگی و باورهای خرافی» به زوایایی از زندگی شهید مفتح می‌پردازد، در هشت  محور از گام‌های شهید مفتح برای وحدت حوزه و دانشگاه سخن می‌گوید. این محورها عبارتند از پیوندهای علم و ایمان در ایران؛ تغییر انفکاک و نفرت؛ پرتوافشانی در دانشگاه؛ چرا وحدت؟؛ ضرورت وحدت؛ محورهای اصلی انسجام؛ زمینه‌های تحقق وحدت و انتخاب آگاهانه و مقدس.

فصل ششم و هفتم این اثر به گروه فرقان و حضور فعال شهید مفتح در نهضت امام خمینی (ره) اختصاص دارد.

غلامرضا گلی‌ زواره در صفحه 11 این کتاب درباره تلاش دکتر محمد مفتح برای نایل شدن به وحدت حوزه و دانشگاه می‌نویسد:
«مفتح برای به‌وجود آوردن اتحادی منطقی و اصولی و پایدار در میان اقشار گوناگون،‌ به ویژه حوزویان و دانشگاهیان، فرزانگی و فداکاری را با یکدیگر توأم ساخت و در این راستا، گام‌های استواری برداشت و موفق گردید جویبارهای با صفای معنویت را در دشت‌های تشنه دانشگاه جاری سازد و این نهاد علمی را با مراکز علوم دینی مأنوس نماید.

آن شهید در علوم نقلی و عقلی معلوماتی گسترده داشت و در تحصیلات حوزوی به درجه اجتهاد رسید و در دانشگاه با اخذ مدرک دکترا نائل گردید. وقتی قلم به دست می‌گرفت به بیان اندیشه و آفرینش‌ تعابیری جالب و باطراوت می‌پرداخت و ضمن خلق آثاری سودمند و راهگشا، کاروانی از نویسندگان حوزوی را پرورش داد.»
 
کتاب «شهید مفتح: اسوه فرزانگی و فداکاری» نوشته غلامرضا گلی زواره، با شمارگان دوهزار نسخه و به بهای دو هزار و 200 تومان برای نخستین‌بار در سال 1387 توسط انتشارات نورالسجاد به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها