یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۳
معرفی گنجینه‌ ادبیات اقتباسی هدف اصلی برپایی نمایشگاه کانون است

نمایشگاه «کتاب‌های منتخب سینمای اقتباسی» چندی پیش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. در این نمایشگاه 44 عنوان کتاب فارسی و 9 عنوان کتاب لاتین که با اقتباس از آنها فیلم، سریال و پویانمایی ساخته‌شده به نمایش درآمد.خبرنگار ایبنا با حضور در این نمایشگاه گفت‌وگوی کوتاهی با مریم فریدونی، مسئول این نمایشگاه تهیه کرد که پیش روی شماست.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در هرماه مجموعه‌ای از منابع کتابخانه‌ای خود را به‌صورت ویژه و با موضوع‌های مختلف معرفی و در دسترس علاقه‌مندان به حوزه‌ ادبیات کودک و نوجوان قرار می‌دهد. نمایشگاه آذرماه این مجموعه با موضوع کتاب‌های منتخب سینمای اقتباسی از اول تا پایان آذرماه (1393) در کتابخانه مرکزی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزارشده است. در این نمایشگاه بیش از 44 عنوان کتاب فارسی که قدیمی‌ترین آنها مربوط به سال 1347 است  و 9 عنوان کتاب لاتین که با اقتباس از آنها فیلم و پویانمایی ساخته‌شده، ارائه شده است.

مریم فریدونی، مسئول نمایشگاه درباره ایده برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار ایبنا گفت: با تغییر مدیریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ورود وحید طوفانی به این مجموعه و صحبت‌هایی که با او انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که چون کتاب‌هایی که در این کتابخانه نگهداری می‌شوند در خاورمیانه بی‌نظیر هستند با برگزاری یک نمایشگاه منابع خود را معرفی کنیم.

وی درباره کتاب‌های فارسی و لاتین که در این نمایشگاه وجود دارند افزود: این کتاب‌ها شامل «قصه خاله رعنا و عمه نساء» نوشته عبدالرضا صمدی، «حکایت مرد و دریا» نوشته مرتضی اسماعیلی سُهی، «چکاوک و چمنزار» نوشته صفورا نیّری شیرازی، «قصه‌های مجید»، «نمایشنامه کچل کفترباز» و «احمد باید بپرسه» هستند. کتاب‌های لاتین این نمایشگاه نیز شامل «آگا تاکریستی مسافر فرانکفورت»، «رابین هود»، «پینوکیو»، «زنان کوچک»، «ماجراهای تن تن خبرنگار کوچک»، «جزیره جنگ»، «‌هری پاتر و جام آتش»، «خیلی زرنگی الفی اتکینز» و «هایدی» هستند.



وی درباره میزان استقبال از این نمایشگاه توضیح داد: با این‌که این نمایشگاه در طول ساعات اداری کتابخانه (8 تا 16) برگزار می‌شود و تبلیغات کمی در این زمینه صورت گرفته تاکنون استقبال خوبی از آن صورت گرفته است.

فریدونی همچنین درباره مهم‌ترین کتاب‌های ارائه‌شده در این نمایشگاه عنوان کرد: کتاب‌های «تام سایر» اثر مارک تواین، «مگه‌ترسویی الفونس اوبری؟» ازگونیلا بریستروم، «ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب» نوشته لوییس کارول با ترجمه زویا پیرزاد، «اخترای هوگوکابره» اثر برایان سلزنیک با ترجمه‌ رضی هیرمندی، «مهمان مامان» هوشنگ مرادی‌کرمانی و «پینوکیو آدمک چوبی» نوشته کارلو کولودی ازجمله کتاب‌های مهمی هستند که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته‌ شده‌اند.
 
او درباره چگونگی انتخاب این کتاب‌ها نیز گفت: این کتاب‌ها بر اساس موضوع این ماه نمایشگاه که سینمای اقتباسی است انتخاب‌شده‌اند. در انتخاب این کتاب‌ها نویسنده یا ناشر خاصی مدنظرمان نبوده و فقط نمونه‌ای از منابع کتابخانه است که به دلیل فضای کمی که در اختیار داشتیم  تصمیم گرفتیم گزیده‌ای از آنها را انتخاب کنیم. به‌طور مثال در گذشته نمایشگاهی درباره محیط زیست داشتیم که بیشتر آن کتاب‌ها از انتشارات علمی فرهنگی بودند. در این نمایشگاه قصد معرفی ناشر خاصی را نداریم و فقط می‌خواهیم گنجینه‌ای را که در این کتابخانه وجود دارد به علاقه‌مندان ادبیات کودک و نوجوان معرفی کنیم. به همین دلیل هر ماه موضوع خاصی را مدنظر قرار می‌دهیم.

برپایی نمایشگاه فصلی کتابخانه کانون

در کنار نمایشگاه کتاب‌های منتخب سینمای اقتباسی، نمایشگاه دیگری دایر بود که در آن به‌صورت فصل‌به‌فصل آثار منتخبی از یک تصویرگر با توجه به موضوع آن فصل انتخاب و در معرض دید علاقه‌مندان به این حوزه قرارگرفته بود. نمایشگاه این فصل کتابخانه کانون شامل مجموعه کارهای مانلی منوچهری است.

فریدونی درباره علت برپایی این نمایشگاه در کنار نمایشگاه کتاب‌های منتخب سینمای اقتباسی نیز گفت: چون این کارها به‌صورت اورجینال هستند و در معرض دید مراجعه‌کنندگان قرار می‌گیرد موجب شناخته شدن آن تصویرگر می‌شود و مخاطبان می‌توانند آشنایی بیشتری با آن تصویرگر داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها