تریلرها همواره یکی از پرمخاطبترین ژانرهای ادبی بوده و گاه با ریشه در واقعیات تاریخی هیجانانگیزتر نیز شدهاند. گاردین از میان داستانهای جنایی و پلیسی 2014 چندین اثر را برگزیده که در اینجا به معرفی آنها میپردازیم.
کتاب دیگر «نخستین قانون بقا» نوشته «پل مندلسون» است که با قهرمان داستان «سرهنگ واگان د وریز» در ماجراجویی پیچیده و هیجانانگیز او همراه میشویم.
نخستین رمان «کارولین کپنس» روزنامهنگار آمریکایی به نام «تو» داستانی مضطربکننده درباره افرادی است که بیشتر از آنکه به فکر زندگی واقعی در نیویورک باشند نگران به روزرسانی صفحات اجتماعی خود هستند و این موضوع زندگی پوچ و خشونتآمیزی را برای آنها رقم زده است.
همچنین امسال دو کتاب تاریخی که نخستین رمانهای نویسندگان خود بودند منتشر شدند؛ یکی از آنها به نام «شیطان در دریای مارشال» نوشته «آنتونیا هاجسون» داستان مردی است که برای رهایی خود از زندان باید راز یک قتل را کشف کند. این کتاب برنده جایزه خنجر تاریخی انجمن نویسندگان جنایی 2014 شد.
کتاب دیگر «جاز تبرزن» نوشته «ری سلستین» بر اساس یک داستان واقعی از قاتلی زنجیرهای عاشق موسیقی جاز که در سال 1919 در نیواورلئان اقدام به جنایات خود میکرده، نوشته شده است. «تاک خفهکننده» نوشته «ام.جی کارتر» نیز که ریشه در واقعیات تاریخی دارد، از پسزمینه کمپانی هند شرقی بریتانیا در سال 1837 برای ادغام افسانه راج و واقعیت ماجراجویی جان مسترز استفاده کرده است.
کتاب دیگر اثری جذاب از «لوئیس ویلز» به نام «راه دوستداشتنی برای سوختن» داستان انتشار سریع یک بیماری کشنده شبیه طاعون در لندن و بحران اجتماعی در این شهر است. این کتاب که نخستین جلد از یک سهگانه است خواننده را ترغیب به دنبال کردن داستان در کتابهای بعدی میکند.
آخرین رمان پرفروش «لورا لیپمن» آمریکایی به نام «پس از آنکه ناپدید شدم» داستان ناپدید شدن یک تاجر ثروتمند اهل بالتیمور و تأثیر غیبت او بر همسر و فرزندان و دوستان وی است. گرچه هیجان این داستان چندان زیاد نیست ولی بیان جزئیات دقیق و ظریف و تغییر ماهرانه زاویه دید از ویژگیهایی است که کتاب را خواندنی و جذاب کرده است.
تریلر دیگر «مزرعه» نوشته «تام راب اسمیت» است که داستان آن در سوئد میگذرد و همانگونه که از داستانهای کشورهای اسکاندیناوی انتظار میرود جامعهای روستایی با مزارع تفکیکشده را به تصویر کشیده که البته ماجرای یک قتل و تردید دانیل 29 ساله درمورد اینکه کدامیک از پدر یا مادر او حقیقت را درباره این جنایت میگویند موضوع اصلی داستان است.
در نهایت دو نام بسیار مشهور در این فهرست جای دارند که یکی از آنها «سلیا فرملین» نویسنده تریلرهای روانشناسانه مانند «ساعات پیش از طلوع آفتاب» (1958) است و دیگری «ژرژ سیمنون» بلژیکی است که عمده شهرت وی به خاطر ۷۵ رمان و ۲۸ داستان کوتاهی است که «کمیسر مگره» قهرمان آنها بوده است.
نظر شما