دبیر بخش نشریات تخصصی چهاردهمین آیین حامیان نسخ خطی:
برخی نشریهها تنها عنوان حمایت از نسخ خطی را یدک میکشند
جعفریمذهب، دبیر بخش نشریات تخصصی چهاردهمین آیین حامیان نسخ خطی میگوید: در نشریات تخصصی که در سال 92 منتشر شده بود، مطالبی ندیدم که اهتمام ویژهای به حمایت از نسخ خطی داشته باشند. برخی نشریهها تنها عنوان حمایت از نسخ خطی را یدک میکشند.
جعفریمذهب دلیل اینکه هیچ نشریهای را واجد شرایط برگزیده شدن ندیده بیان کرد و به خبرنگار و گفت: با برخی داوران که اهل تورق این نشریهها هستند، صحبت کردم و نظر آنها را درباره عملکرد این نشریات در حمایت از نسخ خطی به شکل مصاحبه، مقاله و یادداشت جویا شدم. آنها این نشریات را فاقد عملکرد و حمایت از نسخ خطی ارزیابی کردند.
وی که داوری بررسی نشریهها را به عهده داشت ادامه داد: با آنکه باید نام داوران، مذاکرات، برخی جزئیات و استدلال عدم انتخاب در این مراسم باید محرمانه باشد اما در بیانیه نهایی مسئولیت را به دوش بنده انداختهاند به همین دلیل باید بگویم بله، رای من نیز به عنوان دبیر این بخش همین برایند داورانی را داشت که از آنها درباره این موضوع پرسش کرده بودم.
وی افزود: هیچ نشریهای واجد شرایط مطلوب نبود و رای اعلام شده درست است اما همه رای نیست. رای نهایی این محور در نامهای که ضمیمه شده و با خودکار آبی امضاء کردهام، آمده است.
دبیر بخش نشریات تخصصی چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی با ارائه توضیحات بیشتری اظهار کرد: این نشریاتی که باید به شکل تخصصی به موضوع نسخ خطی بپردازند به طور جزئی این مهم را انجام دادند. به نظر بنده این نشریات حامی نسخ خطی نیستند. همچنین در برخی نشریات معرفی نسخه خطی آورده شده اما هدف از آن پرداختن به آن نسخه مهم جلوه دادن برخی موارد است اما نه برای نسخه خطی.
جعفریمذهب با اشاره به مطالبی که در برخی نشریههای تخصصی آورده شده، بیان کرد: نشریاتی هم عنوان حمایت از نسخ خطی را یدک میکشند، اما مثلا، در یک مقاله به معرفی یک خوشنویس میپردازند و بیوگرافی عبدالمجید درویش را شرح میدهند. به اعتقاد من بیوگرافی این خوشنویس ربطی به نسخه خطی ندارد.
وی ادامه داد: در یک مجله باید موضوع مجله مدنظر باشد مثلا اگر ماهنامه کتاب ماه «تاریخ و جغرافیا» چهار نسخه خطی را معرفی کرد، آیا باید به عنوان حامی نسخ خطی شناخته شود؟ همچنین نشریه میراث یادداشتهایی از نسخههای خطی ارائه میدهد آیا این نشریه نیز حامی نسخ خطی شمرده میشود؟
عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: در مجموع بنده در نشریاتی تخصصی که در سال 92 منتشر شده بود، مطالبی ندیدم که اهتمام ویژهای به حمایت از نسخ خطی داشته باشند.
* مطالب مرتبط با برگزیدگان چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی را بخوانید:
ابهری: نسخه خطی منبع علمی است، نه یک شیء در موزهها و سرمایه خانوادگی
مزداپور: دستنویسهای خطی مطالعات اوستایی را تغییر میدهد/درگذشت ایرج افشار انتشار این اثر را با مشکل مواجه کرد
شکراللهی: تناسب نداشتن نام کتاب با ساختار محتوایی دلیل برگزیده نشدن «دانشنامه مهر و حکاکی»
حسینیاشکوری: جنبه تشریفاتی این دوره بزرگداشت حامیان نسخخطی کمتر بود/دوسالانه شدن چنین آیینهایی مطلوب نیست
نظر شما