سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵
برگزاری چهارصدوسی‌ونهمین نشست شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی

چهارصدوسی‌ونهمین نشست شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با حضور اکثر اعضای پیوسته و به ریاست دکتر غلامعلی حداد عادل در تالار دکتر شهیدی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از سایت فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در آغاز این نشست، دکتر حدّاد عادل با ابراز تأثر از درگذشت شادروان دکتر رشید عیوضی، حافظ‌شناس و استاد بازنشستۀ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز و عضو بنیاد پژوهشی شهریار، درگذشت وی را تسلیت گفت و پس از آن دکتر حسن انوری، عضو پیوستۀ فرهنگستان، در باب مقام علمی و فرهنگی مرحوم عیوضی سخنانی ایراد کرد.

گزارش دکتر غلامعلی حدّاد عادل از مراسم رونمایی از فرهنگ فارسی ـ عربی در شب سلیمان حییم از سوی مجلۀ بخارا، گزارش استاد هوشنگ مرادی کرمانی، عضو پیوستۀ فرهنگستان از بازدید از کتابخانه و موزۀ ملی ملک و گزارش دکتر محمد دبیرمقدم، عضو پیوسته و معاون علمی ـ پژوهشی فرهنگستان از برگزاری نشست اصطلاح‌شناسی و واژه‌گزینی در دانشکدۀ ادبیات دانشگاه الزهرا از مباحث پیش از دستور این نشست بود.
 
در این جلسه دکتر غلامعلی حداد عادل و دکتر فتح‌الله مجتبائی و دکتر محمدعلی موحد، در باب فرهنگ حییم و شخصیت علمی و خدمات حییم به زبان فارسی سخن گفتند.

دستور جلسۀ این نشست بررسی و انتخاب عضو پیوستۀ خارجی جدید بود که پس از بحث و تبادل نظر، دکتر محمد سرور مولایی، عضو وابستۀ فرهنگستان از کشور افغانستان، با اکثریت آرا به‌عنوان عضو پیوستۀ خارجی انتخاب شد.
 
دکتر محمد سرور مولایی متولد 1324  در شهر غزنی است. وی دبستان را در غزنی و دبیرستان را در مدرسۀ حبیبیۀ کابل گذراند و در سال 1344 برای تحصیل در رشتۀ زبان ادبیات فارسی به ایران آمد. وی در بهمن‌ماه 1348 دانشنامۀ کارشناسی در دی‌ماه 1351 دانشنامۀ کارشناسی ارشد و در خردادماه 1355 دانشنامۀ دکتری خود را از دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران دریافت کرد.

وی شاگرد استادانی چون سیّد جعفر شهیدی، بدیع‌الزمان فروزانفر، پرویز ناتل خانلری، ذبیح‌الله صفا و عبدالحسین زرین‌کوب بود. دکتر مولایی از 1354 در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایران به تدریس زبان و ادبیات فارسی پرداخت و در این مدت مراتب علمی را از استادیاری تا استادی تمام به دست آورد.

دکتر محمد سرور مولایی یکی از اندیشمندان بزرگ افغانستان است که آثار ارزشمندی در قلمرو زبان و ادب فارسی و تاریخ و فرهنگ این کشور نگاشته یا تصحیح و ویرایش کرده است. افزون بر این، آثار متعددی نیز در زمینه‌های مولوی‌پژوهی، بیدل‌پژوهی و بازنشر آثار خواجه عبدالله انصاری هروی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها