پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰
آقاجانی: آخر هفته گیلگمش شما را به پنج هزار سال پیش می برد/کتاب‌هایی که در کوره می‌پختند!

شمس آقاجانی گفت: برای مطالعه آخر هفته افسانه «گیلگمش» را با ترجمه داوود منشی‌زاده بخوانید. این کتاب یکی از کهن‌ترین افسانه‌های ماست که قدمت آن به پنج هزار سال پیش می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) این شاعر و پژوهشگر گفت: برای مطالعه آخر هفته کتاب «گیلگمش» را با ترجمه داوود منشی‌زاده به خوانندگان پیشنهاد می‌کنم. کسانی که دوره کامل کتاب‌هفته زنده‌یاد احمد شاملو را داشته باشند می‌توانند در این مجله همین ترجمه را اما با زبان شاملو بخوانند که بر اساس ترجمه منشی‌زاده نوشته شده است.
 
وی افزود: این کتاب کهن‌ترین افسانه مکتوب بشر است و در واقع کهن‌الگوی نوع تفکر بشر را می‌توان در این اثر دید. موضوع افسانه نیز راجع‌به جادودانگی است. داستان این افسانه درباره گیلگمش است که سراغ اکسیر جادودانگی می‌رود. او پیش از این‌که آن اکسیر را بخورد می‌خواهد خود را شست و سو دهد که در همین زمان ماری آن را می‌خورد و جاودانه می‌شود.
 
آقاجانی اضافه کرد: این کتاب همچنین درباره مرگ صحبت می‌کند و از این حیث نیز مطالعه‌اش برای برخی مخاطبان لذت بخش است. افسانه گیلگمش نخستین بار در کتابخانه آشوربانی‌پال پیدا شد که متعلق به 800 سال قبل از میلاد بود. در آن زمان آن‌ها کتاب‌ها را روی لوح گلی می‌نوشتند و این کتاب نیز روی 12 لوح نوشته شد.
 


این شاعر ادامه داد: کتاب افسانه «گیلگمش» نخستین بار در انگلستان خوانده شد و اصل اثر متعلق به سه هزار سال پیش از میلاد است. یعنی هزاره سوم قبل از میلاد مسیح با پنج هزار سال سابقه. جالب است بدانیم که این کتاب حتی پیش از موسی و یهودیت نوشته شده است. آن‌ها الواح کتاب را که روی گل نوشته شده بود در کوره می‌گذاشتند و کتاب را می‌پختند.
 
صاحب کتاب «گزارش ناگزیری» یادآور شد: افسانه کشتی نوح در همین اثر آمده است. کشتی‌بانی به نام «اوناد پیشکین» در این کتاب هست که به نوعی نقش نوح را دارد. می‌دانیم که داستان نوح نیز مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد است و کتاب گیلگمش از این جهت نیز خواندنی است. این کتاب به چند بار خواندن می‌ارزد.    

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها