پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
چگونه خون انسان خون خدا می‌شود؟ / شرحی موضوعی بر زیارت عاشورا برای سخنرانان و مبلغان

مؤلف «شرح موضوعی زیارت عاشورا و توضیح واژه‌های کلیدی آن ...» به سخنرانان و مبلغان در ماه محرم و صفر اطلاعاتی را آموزش می‌دهد تا مخاطبان خود را به تدبّر درباره این این واقعه واداراند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حجت‌الاسلام روح‌الله بیدرام در کتاب «شرح موضوعی زیارت عاشورا و توضیح واژه‌های کلیدی آن ...» سخنرانان و مبلغانی را که در ماه محرم و صفر فعالیت می‌کنند مخاطب خود قرار داده و برای آنها نوشته است تا در سخنانشان مخاطبان را به تدبّر واداراند.

«متأسفانه آنچه کمتر به آن توجه شده و می‌شود محتوای زیارات است در صورتی که روح زیارات، محتوای آنهاست و همین محتواست که درس‌ها و آثار عمیق و سازنده برای انسان‌ها دارد.» این جملات که فشرده‌ صفحه 21 کتاب «شرح موضوعی زیارت عاشورا و توضیح واژه‌های کلیدی آن ویژه سخنرانی‌های محرم و صفر طلاب و مبلغین» است، دغدغه مؤلف از نگارش این اثر را به‌خوبی نشان می‌دهد.

این کتاب 392 صفحه‌ای در پنج فصل تهیه و تدوین شده است: «فصل اول: بررسی سند، فضیلت و دستاوردهای زیارت عاشورا»، «فصل دوم: سلام به امام حسین (ع)، فرزندان و اصحاب آن حضرت در زیارت عاشورا»، «فصل سوم: بیان مصائب امام حسین (ع) در زیارت عاشورا»، «فصل چهارم: درخواست زیارت امام حسین (ع) در زیارت عاشورا» و «فصل پنجم: طلب انتقام از قاتلین امام حسین (ع) در زیارت عاشورا».

حجت‌الاسلام بیدرام در فصل اول، زیارت عاشورا را بررسی سندی می‌کند و پس از بیان فضیلت این زیارت‌، به دستاوردهای آن می‌پردازد.

روش نویسنده در چهار فصل بعد در این قالب گنجانده شده است که پس از انتخاب یک موضوع برای تحلیل به بخش‌هایی شامل آن موضوع در زیارت عاشورا اشاره می‌کند و به شرح و توضیح مفصلی از آن می‌پردازد. سپس آن را از وجوه مختلف در زیارت عاشورا مورد پژوهش قرار می‌دهد.


برای نمونه، «ثارالله» یکی از ترکیبات مورد بررسی در فصل دوم کتاب است. مؤلف در بخشی از معنی و تفسیر «ثارالله» به حدیث «قرب نوافل» اشاره می‌کند و می‌نویسد:

«در حدیث «قرب نوافل» (ع) روایت شده است که خداوند فرمود: « ... بنده من، به چیزی دوست‌داشتنی‌تر از واجبات نزد من مقرب و نزدیک نمی‌گردد. او با نوافل به من اظهار دوستی می‌کند. آن‌گاه که او را دوست بدارم، گوش او می‌شوم که با آن می‌شنود و دیده او می‌شوم که با آن می‌بیند و زبان او می‌شوم که با آن سخن می‌گوید و دست او می‌شوم که با آن ضربه می‌زند و پای او می‌شوم که با آن راه می‌رود. اگر به درگاه من دعا کند، او را اجابت خواهم کرد و اگر از من درخواست کند، به او عطا می‌کنم.»

از این روایت به‌خوبی آشکار می‌شود که اولیای خداوند «خلیفه» او روی زمین و مظهر افعال الهی‌اند. البته خداوند جسم نیست، اما آن‌ چه را که اراده می‌کند انجام دهد، از طریق دست اولیای خود به ظهور می‌رساند یا خونی را که قرار است برای احیای دین ریخته شود، از طریق شهادت اولیای خود ظاهر می‌سازد. از این رو، همان‌طور که ... امام علی (ع) «یدالله»، «عین الله» و «وجه‌ الله» است؛ خون امام حسین (ع) نیز خون خدا و «ثارالله» است.» (صص 147 ــ 148)

جلد نخست «شرح موضوعی زیارت عاشورا و توضیح واژه‌های کلیدی آن ویژه سخنرانی‌های محرم و صفر طلاب و مبلغین» نوشته حجت‌الاسلام روح‌الله بیدرام در شمارگان هزار نسخه به بهای 14هزار و 500 تومان توسط «مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان» در مهرماه 1393 به چاپ رسیده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها