برخلاف رسم معمول، در این هیچ مقدمه و پیشگفتاری به قلم نویسنده، مترجم و ناشر به چشم نمیخورد که این ضعف در همان ابتدا مخاطب را با نوعی سردرگمی مواجه میسازد. اگرچه عنوان کتاب گویا و تا اندازه برای فهم موضوع کتاب راهگشاست، اما نبود مقدمه، خواننده کتاب را بدون هیچ پیشزمینهای وارد بحثی میکند که گویی صفحات ابتدای آن از قلم افتادهاند.
این کتاب چهار فصل دارد که عناوین آنها عبارتاند:
فصل اول: «صهیونیست چه کسی است؟»؛ «تعمق میان اهریمنسازی و فانتزی»؛
فصل دوم: «صهیونیست چه کسی بود؟»؛ «آیا تاریخ یهود پایان یافته بود؟»؛ «پناهندگی و آزار و اذیت دراروپای شرقی»؛ «ما کی هستیم؟»؛ «تجربه زندگی در اروپای غربی»؛
فصل سوم: «تعالیم صهیونیسم چه بود؟»؛ «پیدایش صهیونیسم»؛ «دین مسئله هویت»؛
فصل چهارم: «صهیونیسم امروز چیست؟»؛ «ریشههای نگرانی»؛ «چپ اروپایی و راست مسیحی»؛
فصل پنجم: «مقصد کجاست؟»؛ «میان راست و چپ»؛ «وقایع بر اساس زمانبندی».
نویسنده در هر فصل یک سؤال محوری مانند «صهیونیست چه کسی است؟» یا «صهیونیسم امروز چیست؟» را مطرح میکند و بر همین پایه به بحث درباره سؤال میپردازد.
در صفحه 34 کتاب با عنوان «ما کی هستیم؟» مطلبی وجود دارد که در آن میخوانیم: «قرن نوزدهم را میتوان برای یهودیان اروپای شرقی بسیار حساس فرض کرد که دورهای بود برای انتقال از هویت دینی یهودی به هویت ملی یهودی. این وضعیت برای یهودیان بسیار مهم بود و احتمالات و گزینههای فراوانی فرا روی آنها قرار داد: مهاجرت به دنیای جدید، ورود به جهانشمولی انقلابی، سفر به منطقهای در آرژانتین یا تغییر کیش به مسیحی کاتولیک یا پروتستان. صهیونیسم و مهاجرت یهودیان به فلسطین صرفاً یکی از انتخابهایی بود که به نظر هوشمندان یهودی رسید. فلسطین برای عدهای از یهودیان، مدینه فاضله [بود] و [مهاجرت به آن] شایدغیر عملی به نظر میرسید یا شاید نمادی از یک زندگی سخت بود. مهاجرت به شهر مقدس اورشلیم امتیازی در حد افراد با ایمان داشت که زندگی سخت و فقیرانه خود را با کمکها و مساعدتهای برادران دینی میگذراندند.»
کتاب 115 صفحهای «صهیونیستها چه اعتقادی دارند؟» نوشته کالین شیندلر با ترجمه داود علمایی با شمارگان 500 نسخه به بهای 6 هزار تومان توسط انتشارات «خرسندی» در سال 1393 منتشر و روانه بازار شده است.
نظر شما