آیین پایانی نخستین دوره مسابقه کتاب و زندگی برگزار شد
حداد عادل: «من زندهام» حقایق انقلاب را جاودانه کرد/ رونمایی نسخههای عربی، انگلیسی و اردو
حداد عادل در آیین پایانی نخستین دوره مسابقه کتاب و زندگی که از نسخههای انگلیسی، عربی و اردوی این کتاب رونمایی شد گفت:«من زندهام» از سرمایههای ادبی انقلاب اسلامی است و توانسته حقایق انقلاب را جاودانه کند.
مطالعه راه مقابله با شبیخون فرهنگی
در ابتدا میثم نیلی به ارایه گزارش از نحوه برپایی این مسابقه پرداخت و گفت: دلیل شروع این طرح، ترویج فرهنگ کتابخوانی بود تا سرانه مطالعه افزایش پیدا کند. اما با مشکل توزیع هم مواجه بودیم که با همراهی مردمی برطرف شد. حدود 210هزار نسخه کتاب فروش رفت. در مدت دو ماه و 17 روز که قابل توجه بود. اگر درباره کتابهای دیگر این اتفاق بیفتد، حتما آثار خوب در معرض جوانان و آحاد جامعه ایرانی قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به تمرکز این مسابقه بر نیازهای فرهنگی و اجتماعی جامعه، ادامه داد: ما جامعهای تحت هجوم فرهنگی دشمن هستیم و دشمن قصد دارد با تغییر نگرش و سبک زندگی، بر ما غلبه یابد. مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی بهترین راه مقابله با دشمن است. برای رسیدن به تمدن عظیم اسلامی راهی جز مطالعه وجود ندارد. هدف سوم ما، مانور هم عهدی بین جوانان ایرانی و مومن بود. تشکلهای فرهنگی، دانشآموزان، دانشجویان و بسیاری دیگر از موسسههای مردمی و دینی در این راه هم عهد شدند.
نیلی با اشاره به بیم خوانده نشدن کتابی با بیش از 600 صفحه از سوی مردم گفت: با این وجود بسیاری از فروشگاههایی که گمان نمیرفت دغدغه انقلابی داشته باشند، برای فروش این کتاب ترغیب شدند. این برنامه اختتامیه نیست و آغاز دور دوم مسابقه کتابخوانی کتاب و زندگی است که بر محور کتاب «خانواده» از انشارات صهبای جهادی برگزاری میشود. کتاب «خانواده»، کتابی است ۱۲۸ صفحهای و مجموعهای از بیانات رهبر معظم انقلاب، که ماحصل کار روی بیش از 100 سخنرانی در جلسات خطبهخوانی عقد، نشست اندیشههای راهبردی با موضوع زن و خانواده، دیدار مداحان در سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و جلسات با بانوان نخبه است.
به گفته وی، ترویج کتابخوانی، امکان دسترسی آسان به کتاب، تقویت بنیه اقتصادی شبکه حرفهای توزیع جبهه انقلاب اسلامی و کتابفروشان این حوزه، رسیدن به شمارگان ممتاز و چندصد هزاری در قواعد بازار، فرهنگسازی در تولید ارزانتر کتابهای پرخواننده با مواد ایرانی، تقویت فرهنگ کار جمعی و جهانی و تعامل نیروهای مخلص برای احیای یک معروف مهم به نام کتابخوانی در کشور، بهرهگیری از ظرفیتهای کمتر استفاده شدهای ماننده هیاتها، رسانه ملی، تشکلهای مذهبی و .. برای ترویج کتابهای واجبالمطالعه در کشور، ترویج فرهنگ جهاد، شهادت و مقاومت از طریق کتاب و در نهایت افزوده شدن یک کتاب دیگر به کتابهای پر طرفدار و باشمارگان بالا در ایران از دیگر اهداف برگزاری نخستین دوره مسابقه کتاب و زندگی بود.
«من زندهام» موفقترین طرح کتابخوانی
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین شیرازی، نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به دغدغههایی که در دهه 1370 برای ترویج مطالعه کتابهای حوزه دفاع مقدس وجود داشت گفت: مقام معظم رهبری مشوق اصلی ما بودند و امروز به نقطهای رسیدهایم که این کتابها از پرطرفدارترین آثار هستند.
وی با بیان اینکه راهاندازی مسابقههای کتابخوانی، از دغدغههای مقام معظم رهبری بود افزود: با این وجود، این طرح سالها نتوانست جایگاه خود را بیابد، تا آن که با راهاندازی مسابقه «من زندهام» این مهم به شیوه مطلوبی محقق شد. به همین مناسبت، هدیه ویژه سفر به کربلای معلی به همراه خانواده از طرف سپاه قدس به آقایان نیلی، کازرونی و خانم آباد تقدیم میشود. قصد داریم میزبانی آنها را بر عهده بگیریم تا امام حسین(ع) هم از این طرح حمایت ویژه داشته باشند.
عبدالرحیم سعیدیراد دیگر سخنران این آیین بود. وی درباره فراخوان مسابقه رباعی کتاب «من زندهام» که به ابداع علیرضا قزوه در سایت شاعران فارسیزبان منتشر شده بود، گفت: 70 رباعی از ایران با محوریت این کتاب به دست ما رسید که در قالب کتابی مستقل منتشر خواهد شد. هشت شاعر بانو و 90 شاعر مرد برگزیدگان این مسابقه بودند. عبدالحمید ضیایی، آرش پورعالیزاده، رضا نیکوکار، حسن بهرامی، سیداکبر سلیمانی، حسین عبدی، سجاد سعیدنژاد، وحید طلعت، مهدی علیزاده، مریم حقیقت، مریم زارع، شبنم فرضیزاده، عارفه دهقانی، فاطمه ناظری، زهرا آراستهنیا، شکیبا غفاریان و آزاده سالمی اسامی برگزیدگان «مسابقه رباعی من زندهام»اند.
مطالعه کتاب «خانواده» ثواب است
حجت الاسلام محمدرضا زائری نیز در این برنامه به سنتهای الهی اشاره کرد که تغییر ناپذیرند و گفت: یکی از سنتهای الهی ثبت روایتهاست. خداوند هم برای ماندگاری در اذهان مردم مینوشت و چه برسد به ما که بندگان او هستیم. اگر ننویسیم، ماندگار هم نمیشویم. دیگر سنت الهی بنیان خانواده است. فارغ از عضویت ما در هر طیفی از جامعه، باید بنیان خانواده را حفظ کرد که اگر چنین نکنیم، همانند رخدادهایی که در سالهای 78 و 88 به وقوع پیوست، بازهم شاهد رخداد نابهنجار دیگری در سال 98 خواهیم بود! بنیان خانواده را با شعار دادن نمیتوان حفظ کرد.
وی با تاکید بر اینکه خانواده در کشور ما در معرض تهدید است، ادامه داد: برای حفظ بنیان خانواده باید با تعقل و تدبیر عمل کرد. جان دادن، سادهترین کار و اقدامی است که در نهایت و از ناچاری باید انجام داد. تهدید بنیان خانواده تا نزدیکی در خانه تمامی شما آمده است. معتقدم گفتمانهای انقلاب اسلامی و حجاب قدرتمند است. نمونه این قدرتمندی انقلابهایی است که در یمن، عراق و ... رخ داده و همچنین با حجاب شدن بانوان در قلب اروپاست. انقلاب را نمیتوان با شعار حفظ کرد و باید با تعقل در این راه کوشید.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این راه پیشگام بودهاند و هر فردی بخواهد در زمینه تحکیم بنیان خانواده اقدامی انجام دهد، زمینههای آن کاملا فراهم است. علما باید «من خانوادهام را دوست دارم» را به عنوان یک ذکر به مردم یادآور کنند، زیرا به اعتقاد من دوست داشتن خانواده و مطالعه کتاب «من خانوادهام را دوست دارم» عبادت و ثواب است.
«من زندهام» جهانی شد
در ادامه ایین مراسم، از نسخههای عربی، اردو و انگلیسی کتاب «من زنده ام» رونمایی شد. سپس، حداد عادل در سخنانی، به نحوه آشنایی خود با این کتاب پرداخت و گفت: خانم آباد یک نسخه از این کتاب را به من هدیه دادند. من این کتاب را مطالعه کردهام و دلم میخواهد از برندگان باشم! «من زندهام» بسیار مرا تحت تاثیر قرار داد. این کتاب داستان یک نفر نیست؛ بیان روزگار یک نسل است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی خطاب به دختران جوان حاضر در برنامه گفت: «من زندهام» میتواند شما جوانان را با انقلاب اسلامی آشنا کند. به خانم آباد تبریک میگویم که توفیق نوشتن روایت خود برای جوانان و نسلهای آینده را یافتهاند.
«محض اطلاع» برای آباد
وی در ادامه با اشاره به کتاب «محض اطلاع» خود که به تازگی منتشر شده است، ادامه داد: در این کتاب به بخشهایی از کتاب «من زندهام» هم اشاره کردهام. وی سپس از روی کتاب تازه خود، بخشهایی از «من زندهام» را خواند و ادامه داد: باید از آباد تشکر کنم که یکی از هزاران حرف ناشنیده انقلاب اسلامی را به گوش نسل آینده رساند.
حداد عادل با تاکید بر این که ادبیات تنها سرگرمی نیست، گفت: ادبیات حقیقی میتواند یک جامعه و نسلهای آینده را با حقایق و ارزشها آشنا کند. «من زندهام» از سرمایههای ادبی انقلاب اسلامی است و توانسته است حقایق انقلاب را جاودانه کند. من کتاب تازه خود را به معصومه آباد تقدیم میکنم.
نظر شما