رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از برگزاری بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی در12 اسفند و با حضور رئیس جمهوری و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد. به گفته وی طرحهای برتر این جشنواره هر ساله کتاب میشوند.
وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره 594 طرح در 16 گرایش به دبیرخانه جشنواره ارسال شده افزود: از این تعداد 243 طرح از 47 کشور خارجی بوده است. در بررسیهای اولیه 35 طرح برای شورای داوری کمیسیونهای تخصصی جشنواره بینالمللی خوارزمی ارسال و در نهایت 17 طرح، شامل 10 طرح داخلی و هفت طرح خارجی انتخاب شد.
وی با تاکید بر اینکه تعداد طرحهای خارجی در این دوره از جشنواره دو برابر شده است یادآور شد: در عین حال به دلیل اینکه ما در این دوره از جشنواره بخش طرحهای ویژه را حذف کردیم میزان طرحهای داخلی در این دوره کاهش یافته است.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با بیان این که در این دوره از جشنواره 14 حامی خارجی با ما همکاری دارند اظهار کرد: در 12 اسفند پس از اتمام برگزاری مراسم قدردانی از برگزیدگان جشنواره خوارزمی، نشست بینالمللی خوارزمی با رویکرد توسعه فناوری پایدار از ساعت 14 برگزار خواهد شد.
به گفته وی این نشست تا چهارشنبه 13 اسفند ماه ادامه دارد و در آن شش پنل تخصصی در زمینههای آب، زمین، محیط زیست، گاز، نفت و تغییرات آب و هوایی برگزار میشود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بیشترین طرحهای ارسال شده در این دوره از جشنواره در رشتههای زیست فناوری، محیط زیست و علوم پایه بوده افزود: برگزیدگان جشنواره خوارزمی از تسهیلات ویژهای مانند امکان ادامه تحصیل در دورههای تحصیلی بالاتر و معرفی به بنیاد ملی نخبگان برای استفاده از تسهیلات این بنیاد برخوردار میشوند. همچنین بر اساس آییننامههای پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری برای برگزیدگان جشنواره خوارزمی، استفاده از تسهیلات ورود به دورههای تحصیلی برگزیدگان فقط با شرکت در آزمون و کسب 90 درصد نمره پذیرش برای کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام میشود و سهم مشارکت برای هر فرد 50 درصد است.
وی تاکید کرد: امکان پذیرش بدون آزمون در دوره دکتری نیز برای برگزیدگان وجود ندارد و برگزیده شدن معادل سه امتیاز از 100 امتیازی است که متقاضی ورود به دوره دکتری باید داشته باشند.
اکبری در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر انتشار طرحهای برتر گفت: هر ساله همزمان با برگزاری این جشنواره کتابی از طرحهای برتر منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
وی در بخش پایانی سخنانش هدف از شرکتکنندگان خارجی در این جشنواره را دیپلماسی علمی دانست و گفت: شرکتکنندگان خارجی در این جشنواره سخنرانی خواهند داشت و تجربیاتشان را با ما به اشتراک میگذارند.
جشنواره بینالمللی خوارزمی هر ساله به همت سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی برگزار میشود و اهداف اصلی آن شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در زمینههای مختلف علمی و صنعتی، ارج نهادن به مقام پژوهشگران، مخترعان، نوآوران و فناوران، ایجاد زمینه مناسب برای همکاریهای علمی و فناوری میان مراکز داخل و خارج از کشور، افزایش تعامل اندیشمندان داخلی و خارجی و حمایت مادی و معنوی از برگزیدگان است.
بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی 12 اسفند از ساعت 8 و 30 دقیقه صبح تا 11 در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور رئیس جمهوری و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار میشود.
نظر شما