جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۶
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی: فرایند انتشار کتاب پرمخاطره است/ دو سال منتظر چاپ کتابم هستم

محمد اخباری با اشاره به فرایند دشوار انتشار کتاب در ایران گفت: پرمخاطره بودن فرایند چاپ موجب شده نویسندگان دانشگاهی علاقه‌ای به تألیف نداشته باشند.

محمد اخباری، رئیس دانشگاه علمی و کاربردی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره انگیزه پژوهشگران دانشگاهی برای تألیف کتاب در مقایسه با مقاله اظهار کرد: درباره دلایل تمایل دانشگاهیان به نوشتن مقاله در مقایسه با کتاب، ارزیابی نداشته‌ام، اما باید توجه داشت که انتشار مقاله نیز از اهمیت بالای علمی برخوردار است و در رتبه‌بندی علمی کشور‌مان نقش دارد.
 
انتشار مقاله، انتخاب نخست پژوهشگران
وی افزود: فرایند چاپ کتاب در کشور روندی خاص، پیچیده‌ و پرمخاطره‌ دارد. به‌عبارتی دیگر برای افرادی که خواهان انتشار کتابی بامحتوا هستند، بعد از ورود به این فرایند خروجی آسانی نخواهند داشت.
 
اخباری در ادامه با تأکید بر مشکلات نشر دانشگاهی و علمی در مقایسه با تألیف مقاله گفت: با وجود مشکلات متعدد در حوزه نشر کتاب دانشگاهی، پژوهشگران در گام نخست برای ارائه یافته‌های علمی خود، به سوی انتشار مقالات isi و علمی و پژوهشی در نشریات داخلی و خارجی متمایل می‌شوند. تألیف کتاب برای این دسته از پژوهشگران در گام دوم قرار دارد که در روندی طولانی به این کار اقدام می‌کنند.
 
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی با اشاره به تحولات حوزه نشر علمی عنوان کرد: به دلیل گسترش و تحولات در حوزه ارتباطات به ویژه امکان استفاده از فضای مجازی، پژوهشگران به سرعت می‌توانند از آخرین مقالات و دستاورد‌های علمی روز دنیا باخبر شوند، موضوعی که تا حدی توانسته در حوزه تألیف کتاب نیز مؤثر باشد.
 
داوری علمی و زمان‌بر بودن حوزه نشر
وی در ادامه درباره مشکلات نشر دانشگاهی افزود: مجموعه عواملی از جمله داوری علمی، زمان‌بر بودن و رکود بازار مشکلات حوزه نشر را شامل می‌شود. دلایلی که  موجب می‌شود نویسندگان این بخش علاقه‌مندی لازم را برای تولید کتاب بروز ندهند.
 
اخباری با اشاره به تجربه شخصی خود در زمینه انتشار کتاب گفت: کتابی آماده چاپ دارم که بیش از دو سال در چرخه چاپ متوقف شده است. محتوای آن‌را در قالب مقاله منتشر کرده‌ام و به شکل جزوه برای دانشجویان مقطع دکترا به تدریس آن مشغول هستم.
 
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی درباره ظرفیت علمی دانشگاهیان مؤلف در عرضه آثارشان در عرصه جهانی گفت: با توجه به دستاورد‌های علمی گسترده، این ظرفیت وجود دارد تا کتاب‌های مؤلفان دانشگاهی ما در حوزه‌های مختلف علوم ‌پایه و صنعتی مورد استفاده بسیاری از کشور‌ها قرار بگیرد، اما تاکید می‌کنم نحوه نشر این دستاورد‌ها و تئوری‌ها بسیار مهم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها