سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
در مراسم چهلم این شاعر عنوان شد: استاد مشفق کاشانی حلقه وصل نسل‌های مختلف شاعران بود

مراسم یادبود زنده‌یاد مشفق کاشانی، به مناسبت چهلمین روز درگذشت این شاعر با حضور و شعرخوانی شماری از معروف‌ترین شاعران دهه اخیر در باغ زیبا برگزار شد. حاضران در این مراسم ضمن شعرخوانی و بیان خاطره بر اهمیت مشفق کاشانی به عنوان حلقه وصل نسل‌های مختلف شاعران کشور تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم یادبود یاد و خاطره زنده‌یاد مشفق کاشانی، به همت انجمن شاعران ایران، شامگاه دیشب، 18 اسفند با حضور عموم شاعران مطرح کشور از جمله  فاطمه راکعی، ساعد باقری، اسماعیل امینی، مصطفی محدثی خراسانی، حمید سبزواری، جواد محقق، محمد سلمانی، افشین علا، سیدعباس سجادی، علی کریمان، کاوه جوادیه و دیگرانی چون سیدحسین موسوی بلده، قاری پیشکسوت و بین‌المللی، مصطفی رحماندوست، حسین آهی، جابر اطاعتی، خانواده زنده‌یاد مشفق کاشانی و حجت‌الاسلام اکبر حمیدزاده و با اجرای سهید محمودی در مجتمع باغ زیبا برگزار شد.

سیدعباس سجادی در این مراسم گفت: استاد مشفق کاشانی توجه زیادی به جوان‌ها داشت و تمام تلاشش را برای پیشرفت شعرای جوان انجام می‌داد. وی همیشه سمبل امید و نشاط، شادابی و زندگی بود.

وی افزود: استاد مشفق کاشانی حلقه وصل نسل‌های مختلف شاعران بود. این را من از چند ماهی که در شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خدمت ایشان بودم، به نیکی دریافتم.

ساعد باقری در این مراسم گفت: تاثیر نیما یوشیج بر شعر، صرفا کوتاه و بلند کردن مصرع‌ها نبود، بلکه وی در بیشتر قوالب کهن شعر فارسی اثر خاص خود را داشت. دو نظرگاه درباره تاثیر نیما یوشیج بر غزل مطرح شده که در کتاب «پنجره‌های زندگانی: گزیده غزل امروز ایران» ‌به کوشش محمد عظیمی درج شده است، این دو نظرگاه را زنده‌یادان فریدون مشیری و مشفق کاشانی بیان کرده‌اند.

وی افزود: استاد مشفق اعتقاد داشت با گسترش اندیشه و تحولی که نیما در شعر پدید آورد، قالب غزل نیز، مانند سایر انواع شعر آرام آرام از نوع دیدگاه سنتی خود خارج شد و تفکرات جدید و نوع نگاه جدید به جهان را پدید آورد. امکاناتی که نیما در اختیار غزل‌سرایان گذاشت، استفاده‌اش مشروط بر این است که شاعر خود توانا باشد.

باقری همچنین اضافه کرد: فریدون مشیری نیز اعتقاد داشت که تاثیرات نیما در شعر نو، شعر کهن را از سکه انداخت.

محمد سلمانی و فاطمه راکعی نیز در این مراسم ضمن بیان خاطراتی از زنده‌یاد مشفق کاشانی بر اهمیت او بر شعر پس از انقلاب در ایران تاکید کردند. همچنین در این مراسم اشعاری از مجموعه شعر «شراب آفتاب» مشفق کاشانی را ساعد باقری با نوای ویلون جابر اطاعتی خواند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها