گزارش ایبنا از آیین «گرامیداشت 25 سال آینه پژوهش»/ 4
مهدویراد: «آینه پژوهش» نبود، چراغ نقد خاموش میشد
محمدعلی مهدویراد، سردبیر نشریه «آینه پژوهش» در آیین«گرامیداشت 25 سال آینه پژوهش» ضمن تأکید بر تأثیر حمایت دفتر تبلیغات اسلامی قم در ماندگاری «آینه پژوهش» گفت: «آیینه پژوهش» نبود، چراغ نقد خاموش میشد.
فعالیت 7 هزار نشریه دارای مجوز در کشور
حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: هفت هزار نشریه دارای مجوز هستند که از این تعداد 500 نشریه در فضای مجازی فعالیت میکنند که مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی این دسته نیز در گروه مطبوعات قرار میگیرند.
وی افزود: تعداد معدودی از نشریات وجاهت دارند که نشریه «آینه پژوهش» از این دسته است. رسانهها رویدادمحور هستند، اما نشریاتی که با رویکردی تفکرساز منتشر میشوند، سهم کمتری دارند.
انتظامی در ادامه گفت: در آیین گرامیداشت 25 سال انتشار نشریه «آینه پژوهش» باید از سنت و مکتب دفتر سازمان تبلیغات اسلامی یاد کرد. نشریه «حوزه» با سردبیری دکتر صالحی، پیشقراول نشریات دینی است.
نقش دفتر تبلیغات اسلامی قم در پایداری «آینه پژوهش»
مهدویراد، سردبیر نشریه «آینه پژوهش»در ادامه این آیین، با قدردانی از همکاران در «آینه پژوهش» گفت: دفتر تبلیغات اسلامی در قم، یکی از عوامل اصلی در پایداری «آینه پژوهش» است. نشریه با کمترین امکانات منتشر شد. اگر پشتیبانیهای آیتالله ابایی نبود، در همان روزهای نخست چراغ نشریه خاموش میشد.
وی در ادامه ضمن بیان خاطراتی از روند انتشار «آینه پژوهش» اظهار کرد: امیدوارم به همت مؤسسه خانه کتاب که 15 نشریه دیگر در حوزههای مختلف به چاپ میرساند، انتشار این نشریه تداوم داشته باشد.
«نشر دانش» نگینی در حوزه مطبوعات ایران
محمداسفندیاری، منتقد و پژوهشگر نیز در ادامه با اشاره به تأثیر جریان نقد در کیفیت تولید کتاب گفت: وقتی مجتبی مینوی در تهران بود، بسیاری جرأت نوشتن کتاب نداشتند.
وی ادامه داد: جریان نقد در ایران با انتشار چند نشریه مانند «راهنمای کتاب»، «کتاب امروز» و «نشر دانش» مطرح شد. نشریه «نشر دانش» نگینی در حوزه مطبوعات ایران است. «آینه پژوهش» در مقایسه با سایر نشریات نقد دارای یک تفاوت است. این نشریه در یک عرصه تخصصی یا بهتر بگویم اختصاصی یعنی عرصه کتابهای دینی منتشر میشود.
چراغ نقد باید روشن باشد
این منتقد تصریح کرد: متأسفانه نقد در 25 سال پیش و در حال حاضر مفهوم جا افتادهای در محافل مذهبی و دینی نیست. برخی معتقدند نقد تضعیف کننده است. این در حالی است که نقد موجب تقویت نویسنده و محتوای مطلب میشود.
اسفندیاری گفت: در سالهای ابتدایی انتشار «آینه پژوهش» یک نفر در قم نسبت به انشار آن تردید کرده بود، چراکه معتقد بود انتشار نقد غیبت نویسنده است. مفاهیم دینی ما اجازه نقد را صادر کرده است. چراغ نقد باید روشن باشد و «آینه پژوهش» چراغ آنرا روشن کرده است.
آشنایی اسلامشناسان غیر ایرانی با «آینه پژوهش»
در ادامه این آیین، نصرالهپورجوادی، سردبیر نشریه «نشر دانش» با اشاره به روند تاریخی تشکیل مرکز نشر دانشگاهی در بعد از انقلاب اسلامی گفت: بیش از 30 سال پیش در مرکز نشر دانشگاهی با دکتر مهدویراد آشنا شدم؛ زمانیکه به دنبال انتشار نشریه «آینه پژوهش» بود.
وی با اشاره به تأثیر انتشار «آینه پژوهش» در اسلامشناسان غیر ایرانی ادامه داد: حدود 12 سال پیش با یک اسلامشناس ژاپنی آشنا شدم که «آینه پژوهش» را میشناخت و تداوم انتشار آن را ضروری میدانست.
حجتالسلام و المسلمین دکتر نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز در آیین «گرامیداشت 25 سال آینه پژوهش» ضمن تشکر از مؤسسه خانه کتاب برای برگزاری این آیین اظهار کرد: بهعنوان مخاطب «آینه پژوهش» معتقدم این نشریه با وجود حرکت بر تیغ تیز نقد، همیشه به اخلاق و ادب مقید بوده و در بیان نقاط قوت و ضعف هیچگاه دچار غلوگویی نشده است.
رونمایی از «عیار گفتار»
در آیین «گرامیداشت 25 سال آینه پژوهش» که عصر چهارشنبه (20 اسفندماه) در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد، از مجموعه سه جلدی «عیار گفتار» شامل 150 شماره مجله «آینه پژوهش» رونمایی شد.
نظر شما