آمازون در رقابت با نرمافزار Wattpad پلتفرم ویژهای را برای نویسندگان ایجاد کرد تا با دسترسی رایگان بتوانند متون خود را نوشته و منتشر کنند.
برنامه نرمافزاری «وات پد» / Wattpad در نوامبر 2006 برای جامعه نویسندگان طراحی شد تا بتوانند مقالات، داستانها، رمانهای موردعلاقه طرفداران خود و اشعار سروده را به صورت آنلاین منتشر کنند. از طریق این بسته نرمافزاری بسیاری از استعدادهای نویسندگی کشفشده و مردم علاقهمند به نوشتن و سرودن توانستهاند محلی برای نوشتههای خود به صورت آنلاین بیابند.
اما آنچه آمازون تحت عنوان «Write on» ایجاد کرده پلتفرمی مشابه وات پد است که سعی دارد جامعه نویسندگان جوان را گردهم آورد و از طریق فناوریهای آنلاین ، استعدادیابی کرده و نوشتههایشان را منتشر کند. آمازون اکتبر گذشته نسخه بتا را آن هم به صورت محدود و از طریق دعوتنامه روی وب عرضه کرد اما اینک این پلتفرم به صورت همگانی در دسترس کاربران قرارگرفته است. گفتنی است وات پد 40 میلیون کاربر فعال دارد که آثار خود را روی این پلتفرم توسعه میدهند و مملو از محتوای آنلاین است.
یک شبکه اجتماعی (به صورت گروه نویسی) از نویسندگان خودنشر و سایر نویسندگان گردهم جمع شده تا به صورت رایگان از امکانات این شبکه اجتماعی استفاده کنند. نوشتهها توسط سایرین موردنقد قرارگرفته و فیدبک ناشی از آن باعث میشود تا نویسنده روی مطلب خود دقت بیشتری کرده و در ویرایش بعدی نکتههای یادآوری شده صحیح را اعمال نظر کند. در این نرمافزار مطلب نویسنده در هر مرحله از کار موردنقد قرار میگیرد.
اثر به صورت کامل، فصل به فصل، طرح شخصیتهای مبهم و اظهارنظر درباره آنها، سبک نوشتاری و افزودن به محتوا و غنی شدن کار به صورت گام به گام از ویژگیهای این شبکه اجتماعی جدید آمازون است.
بسته نرمافزاری دیگری که آمازون راهاندازی کرده تحت نام «کیندل اسکات» / Kindle Scout است که نویسندگان میتوانند دستنوشتههای خود را روی کیندل به اشتراکگذارند و با گرفتن امتیاز از کاربران این نوشته به صورت خودکار برای نشر در کیندل آمازون ارسال میشود.
نظر شما