شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵
جلد بیست و هشتم تقویم تاریخ دفاع مقدس منتشر شد

جلد بیست و هشتم تقویم تاریخ دفاع مقدس، تألیف امير سرتيپ دوم ستاد سعيد پورداراب از سوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، این مرکز در جدیدترین اثر خود کتاب (طلوع فجر)جلد بیست و هشتم تقویم تاریخ دفاع مقدس تألیف امير سرتيپ‌ دوم ستاد سعيد پورداراب را که در آن به حوادث و رویدادهای آذرماه 1361 در جبهه های جنگ پرداخته است را چاپ و روانه بازار نشر کرد.

آنچه در اين کتاب  آمده است شامل کليه‌ تلاش‌ها و فعاليت‌هاي قبل از اين عمليات و کليه‌ بررسي و شناسايي‌ها و تهيه‌ برآوردها و در نهايت طرح‌ريزي و تهيه‌ آن و صدور طرح عملياتي و حضور گسترده و مداوم نيروهاي بسيج مردمي در جبهه‌ها براي اجراي اين عمليات است که از ويژگي‌هاي اين دوره از دفاع مقدس محسوب مي‌شود. ‌ارتش عراق نيز با آگاهي از اين جابه‌جايي‌ها، بر حجم اقدامات دفاعي خود افزود و فصل جديدي در دفاع متحرک و دفاع منطقه‌اي به وجود آورد و در طول دوره، بمباران‌هاي شديدي را در شهر‌ها و مناطق عملياتي انجام داد. در مجموع اين کتاب کليه‌ي حوادث و رويدادهاي مهم جبهه‌ها و درگيري‌هاي داخل در يک دوره‌ي 45 روزه در آذر ماه است.

در قسمت هایی از مقدمه این کتاب چنین می خوانیم:
«پس از اجراي عمليات غرور‌آفرين بيت‌المقدس و آزادسازي خرمشهر و پيروزي قاطع نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران بر ارتش عراق، تحولات و تحرکات وسيعي در منطقه به نفع عراق آغاز گرديد، پشتيباني‌هاي همه‌جانبه‌ به‌سوي آنها سرازير شد و در استراتژي عراق در دفاع از خود و جلوگيري از پيشروي رزمندگان اسلام تغييرات بنيادي به وجود آمد.

در اين تغييرات بنيادي، سه حرکت اساسي را مي‌توان نام برد: اقدام اول، ايجاد سيستم‌هاي پيچيده‌ي ميادين مين و موانع و دفاع در چند رده در عمق و اقدام دوم، استفاده از شيوه‌ي جديد کاربرد نيرو‌ها در خطوط دفاعي و اجراي دفاع متحرک و سومين اقدام، بهره‌گيري از توانمندي نيروي هوايي در بمباران نيروها و بمباران شهرها و ايجاد تلفات و ضايعات سنگين و ايجاد رعب و وحشت و تخريب روحيه‌ي رزمندگان اسلام.

نتيجه‌ اين تغييرات بنيادي در استراتژي عراق را مي‌توان در عمليات رمضان مشاهده کرد که با وجود پيشروي سريع رزمندگان اسلام و شکست سنگين دشمن در بخشي از منطقه‌ي عمليات؛ اقدام به‌موقع ارتش عراق و استفاده از نيروهاي زبده‌ي زرهي و پاتک سنگين آنها، عملاً پيروزي را به شکست تبديل کرد.

پس از اجراي عمليات ناموفق رمضان؛ در ديدگاه‌هاي فرماندهان نظامي با درک جديد از شرايط و تحولات بنيادين ايجاد شده، تغييراتي حاصل شد و اين تغييرات در کاربرد نيروها نيز تأثير‌گذار بود و با توجه به اينکه ارتش عراق اغلب در منطقه‌ي بصره و شرق آن متمرکز گرديده بود، اين تفکر ايجاد شد که با انجام يک سري عمليات در ساير مناطق و کشاندن دشمن از منطقه‌ي بصره به مناطق ديگر، زمينه‌ي اجراي عمليات مهمي در منطقه‌ي جنوب فراهم شود.

براساس همين نگرش، مناطق مورد نظر براي عمليات والفجر مقدماتي براي دسترسي به عمق خاک دشمن و قطع خطوط مواصلاتي بصره انتخاب گرديد و صرف نظر از اختلاف نظرهايي که وجود داشت، سرانجام  طرح عملياتي شماره‌ي 1 کربلاي 11 براي اجراي اين عمليات در 42 آذر ماه 1361 صادر‌ و تصميم گرفته شد که اجراي سلسله عمليات والفجر- يکي پس از ديگري- تا انهدام کامل دشمن و رسيدن ما به حقوق حقه‌ي خود و تنبيه متجاوز ادامه يابد.»

جلد بیست و هشتم تقویم تاریخ دفاع مقدس در 445 صفحه  به قیمت 165000 ريال روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها