دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
رییس جمهوری از نمایشگاه دست‌نوشته‌ها و اشعار مرحومه خدیجه ثقفی دیدن کرد/ آیت‌الله هاشمی از کتاب بانوی انقلاب به روایت اسناد رونمایی کرد

رییس جمهوری روز یکشنبه در همایش بزرگداشت مرحومه «خدیجه ثقفی» بانوی انقلاب اسلامی و همسر گرامی امام راحل، با اشاره به اینکه ایشان حق بزرگی بر گردن ملت ایران دارند، گفت: در حرکت‌های مهم تاریخی و اقدامات رهبران بزرگ اجتماعی و مصلحان معمولاً نقش خانواده‌ها و به‌ویژه همسران آن‌چنان‌که باید در معرض نظر و توجه قرار نمی‌گیرد. دکتر روحانی در حاشیه این مراسم از نمایشگاه دست‌نوشته‌ها و اشعار مرحومه خدیجه ثقفی دیدن کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) رییس جمهوری در بدو ورود به سالن اجلاس سران و محل برگزاری همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی، از نمایشگاه عکسی که از تصاویر منتشر نشده اسناد ساواک درباره وضعیت زندگی و فعالیت‌های همسر و خانواده امام(ره) و برخی دست‌نوشته‌ها و اشعار مرحومه خدیجه ثقفی برگزار شده بود، با همراهی یادگار امام راحل حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی بازدید کرد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی سپس با حضور در جمع مهمانان و شرکت کنندگان در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب بابیان اینکه انسان در هر جایگاه و سطحی بر خانواده‌ و جمعی که با آن‌ها زندگی می‌کند تأثیر می‌پذیرد و اثر می‌گذارد، افزود: حتی ائمه علیهم‌السلام نیز ضمن تأثیرگذاری بر اعضای خانواده، از آن‌ها تأثیر می‌پذیرفتند که سخنان پیامبر گرامی اسلام درباره منزلت حضرت خدیجه کبری(س) و نیز حضرت امیرالمؤمنین(ع) درباره حضرت فاطمه زهرا(س) گواه این سخن است.
 
دکتر روحانی اظهار داشت: همسران ازجمله در زندگی بزرگان و مصلحان و رهبران اجتماعی تأثیرگذار هستند، لکن معمولاً آفتاب وجود رهبران بزرگ کمتر اجازه به چشم آمدن چراغ پرفروغی را که در خانه آنان روشن است، می‌دهد.
 
رییس جمهوری با اشاره به اینکه به‌طور طبیعی در زندگی همه رهبران انقلابی و اجتماعی فراز و نشیب‌های زیادی وجود دارد که بار تحمل آن‌ها به‌ناچار بر عهده اعضای خانواده و به‌ویژه همسران است، ادامه داد: از آغاز قیام امام خمینی(ره) و به‌ویژه از خرداد سال ۴۲، امام راحل نیز با مشکلات زیادی مثل دستگیری، تبعید، به شهادت رسیدن فرزند و امثال آن درگیر بودند که بار اصلی تحمل این سختی‌ها بر عهده بانویی شجاع و بامتانت بود و هیچ کجا سراغ نداریم که ایشان در برابر هجوم دژخیمان رژیم پهلوی ایستادگی نکرده باشند.
 
دکتر روحانی بابیان اینکه «بعد سیاسی انقلاب معمولاً بر ابعاد دیگر آن سایه می‌اندازد درحالی‌که انقلابی که امام راهبری کرد پیش از آنکه سیاسی باشد در تحول رویکرد جامعه به دین آغاز شد»، خاطرنشان کرد: امام راحل بابی را به روی مردم گشود که از آن صدها باب سعادت روی جامعه باز شد. تفسیر و تبیین دیگری از معارف اسلام به جامعه ارائه کرد و اسلام و ایرانی که امروز به آن افتخار می‌کنیم بی یاد و نام امام معنایی ندارد.
 
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی: حفظ آثار امام راحل اهمیت بالایی
 
آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز گذشته در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب خدیجه ثقفی که در سالن اجلاس سران با حضور بیت امام خمینی، رییس دفتر رهبر معظم انقلاب، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، مقامات و شخصیت‌های مختلف برگزار شد، افزود: بیت امام و آثار ایشان کانون خوبی در کشور است که مردم آن را می‌شناسند.
 
 وی ادامه داد: علامه حجت‌الاسلام و المسلمین حاج حسن آقا خمینی مجتهد نمونه‌ای است که باهوش بالا به‌خوبی مسائل را تحلیل می‌کند و درس خارج ایشان در قم مورد توجه است و از جمله کارهای ایشان و برادرانشان سید یاسر و سید علی که تفاوت بین آن‌ها نمی‌بینم این است که آثار امام و اسناد مربوط به ایشان را حفظ کنند.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: راه امام خمینی(س) باید حفظ شود چراکه جامعه به آن نیاز دارد، ازاین‌رو حفظ آثار امام راحل و به‌خصوص کانون بیت ایشان اهمیت بالایی دارد.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت به نقش همسر امام (س) در دوران مبارزات نیز اشاره کرد و گفت: همسر امام (س) نازپرورده بود و در آن زمان که بسیاری سواد خواندن و نوشتن نداشتند ایشان در حال آموختن زبان فرانسه بود و با کالسکه جابه‌جا می‌شد اما هنگامی که با طلبه‌ای که از قم به خواستگاری‌اش آمده بود ازدواج کرد و سختی‌های بسیاری را در قم تحمل کرد اما بانشاط فراوان در کنار امام (س) زندگی کردند.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره خانواده و بیت امام (س) اظهار داشت: این خانواده به گردن انقلاب، اسلام و ایران حق دارند و همسر امام (س) نیز با تحمل آن شرایط سخت حتی پس از رحلت امام (س) اعلام آمادگی کردند تا اگر کمکی می‌توانند، انجام دهند.
 
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در این همایش از کتاب بانوی انقلاب به روایت اسناد رونمایی کرد.
 
این همایش روز گذشته 23 فروردین‌ماه 1394 مقارن با ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور دکتر حسن روحانی رییس جمهوری، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات، آموزش‌وپرورش، صنعت و معدن و تجارت، کشور، سید محمدعلی شهیدی محلاتی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، رضا صالحی امیری رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی، مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری، مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهوری، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس‌جمهوری، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری، میرزاده  رییس دانشگاه آزاد اسلامی و شخصیت‌هایی همچون آیت‌الله موسوی بجنوردی، آیت‌الله ری‌شهری و حجج‌اسلام سید یاسر خمینی، سید علی خمینی، علی‌اکبر محتشمی پور، مرتضی اشراقی، مسیح بروجردی، اختری، شوشتری، آشتیانی، محمدعلی ابطحی، محسن مهر علیزاده، امیر پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش، فاطمه طباطبایی، سید محمود دعایی، صاحبه عربی همسر رییس جمهوری برگزار شد. در ابتدای این مراسم دکتر حمید انصاری دبیر همایش در سخنان کوتاهی اهداف برگزاری این همایش را تبیین کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها