یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
از فردای روز پایانی نمایشگاه کتاب سال جاری، برای نمایشگاه سال آینده برنامه‌ریزی شود

انتشارات فائق با 90 عنوان کتاب در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت خواهد کرد؛ مدیر این انتشارات برای بهبود سطح کیفی این رویداد فرهنگی گفت: باید از فردای روز پایانی نمایشگاه کتاب، برای نمایشگاه سال آینده برنامه‌ریزی‌های جدی و دقیق صورت بگیرد.

افسر صفائیان در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: انتشارات فائق از سال 1377 به صورت مستمر و به عنوان ناشر همراه با انتشارات مبتکران در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است اما از سال 1388 در این رویداد فرهنگی غرفه مستقلی را به خود اختصاص می‌دهد.
 
وی ادامه داد: امسال انتشارات فائق 90 عنوان کتاب را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌دهد که از آن میان، 15 عنوان چاپ نخست است؛ «ماه که دروغ نمی‌گه»، «جرکولک و بهار»، «وسوسه عشق سوخته»، «هوش 6 5 4»، «هوش 9 8 7»، «فرهنگ اصطلاحات فارسی به انگلیسی» و «یه دست صدا نداره» عناوین برخی از این آثار را تشکیل می‌دهند.
 
مدیر انتشارات فائق با اشاره به نقاط قوت و ضعف نمایشگاه کتاب تهران، گفت: نمایشگاه کتاب تهران به دلیل بین‌المللی بودن افتخار بزرگی برای کشورمان به لحاظ فرهنگی به شمار می‌آید اما پیشنهاد می‌کنم مسئولان، صاحبنظران و اهالی فرهنگ و ادب با تمام شدن هر دوره از این رویداد فرهنگی، آن را تا سال دیگر فراموش نکنند بلکه به آسیب‌شناسی آن بپردازند تا هر سال حرکت رو به جلو را طی کند.  
 
وی ادامه داد: متولیان برپایی نمایشگاه کتاب تهران باید دقت داشته باشند که این رویداد فرهنگی مکانی برای نمایش آثار است نه فروش آنها. بنابراین، باید تمهیداتی به منظور غالب شدن جنبه نمایشگاهی آن بر جنبه فروشگاهی آن اندیشیده شود و بیشتر از فروش لوازم‌التحریر و اغذیه فروشی‌ها شاهد عرضه کتاب ـ آن هم کتاب‌هایی با محتوای کیفی خوب ـ باشیم. البته ناگفته نماند که در چند سال اخیر این رویکرد مورد توجه مسئولان قرار گرفته است اما با توجه به اهمیتی که کتاب دارد و متأسفانه به دلیل مهجوریت کتاب در کشورمان،  نیاز است بیشتر به جنبه نمایشگاهی این رویداد فرهنگی توجه شود.
 
صفائیان پخش شدن تبلیغات فراوان در نمایشگاه کتاب تهران  ـ آن هم با صدای گوش خراش ـ را از جمله معضلات این رویداد برشمرد و گفت: خوشبختانه امسال مدیریت نمایشگاه کتاب تهران به اتحادیه ناشران و کتابفروشان واگذار شده است؛ این اتفاق مبارکی است که باعث می‌شود تعداد بیشتری از افراد به ویژه اهالی فن در حوزه نشر، درباره کم و کیف چگونگی برگزاری آن اظهار نظر کنند؛ از این نظر آینده خوبی را برای نمایشگاه کتاب تهران پیش‌بینی می‌کنم.
 
مدیر انتشارات فائق درباره شعار بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مبنی بر «خواندن، گفت‌وگوی جهان»، بیان کرد: شعار بسیار مناسبی برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران انتخاب شده است اما امیدوارم زمینه‌های تحقق این شعار نیز در نمایشگاه فراهم شود. معتقدم باید جامعه را به سمت خوب خواندن سوق دهیم تا خوب‌رفتاری را در جامعه شاهد باشیم.
 
وی در پایان سخنانش، مصلای امام خمینی (ره) را مکان مناسبی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران ندانست و گفت: پیشنهاد می‌کنم نمایشگاه کتاب تهران به همان محل نخستین خود یعنی محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران انتقال یابد تا نمایشگاه با کمترین مشکلات برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها