مدیر حوزه علمیه استان قم گفت: طلاب و فضلا از مدارس سطح یک و سطوح عالی و از پایه نخست تا افرادی که در سال ابتدایی تحصیل دروس خارج هستند در این جشنواره شرکت میکنند.
فرخ فال با اشاره به محورهای جشنواره علامه حلی استان قم خاطرنشان کرد: تفسیر و علوم قرآن، کلام، اخلاق و تربیت، منطق و فلسفه، فقه، اصول فقه، علوم حدیث، رجال و تراجم، تاریخ اسلام، ادبیات فارسی و عربی و علوم انسانی مرتبط با حوزه دین محورهایی هستند که افراد می توانستند در قالب مقاله، کتاب و پایاننامه، آثار خود را ارائه دهند. موضوعات ویژه نیز شامل بایسته ها و راه های بهسازی فرهنگ در مدیریت و اقتصاد مقاومتی و فرهنگ عمومی و مباحث مرتبط با جمعیت است.
او با بیان اینکه چه بسا جشنواره در سطح مدارس برگزار شده است، افزود: در برخی از مدارس علمیه حدود، 130 تحقیق و پژوهش داشتیم که از این تعداد 50 نفر حائز رتبه های لازم در حوزه دیدگاه های مدرسه بود که این تحقیقات در جشنواره آمد و از بین این 50 اثر، سه اثر برگزیده شده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی استان قم با بیان اینکه رشد آماری شرکتکنندگان در جشنواره علامه حلی استان قم چشمگیر است گفت: امسال در مجموع، 1341 اثر به دبیرخانه ارسال شده که 1042 اثر از حوزهها و مدارس علمیه برادران و 299 اثر هم مربوط به طلاب خواهر است.
مدیر حوزههای علمیه استان قم از افزایش 100 درصدی آثار ارسالی به دومین جشنواره علامه حلی استان قم خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود 86 هزار پرونده تحصیلی در قم وجود دارد که 15 هزار نفر از آنها در حال مأموریت و تبلیغ هستند ولی سایر آنها در قم تحصیل میکنند بنابراین ظرفیت برای افزایش آمار حضور در جشنواره علامه حلی وجود دارد.
فرخ فال به تحقیقات و پژوهشهای حوزوی صورت گرفته تا پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت: تا پیش از پیروزی نهضت اسلامی تنها مجله مکتب اسلام بود که با آن ظرفیت و محتوا منتشر میشد و میدرخشید ولی امروزه آثار و پژوهشهای متنوعی در قالب نشریات و مجلات گوناگون در قم منتشر میشود که تعداد آنها قابل قیاس با گذشته نیست.
مدیر حوزه علمیه قم اظهارکرد: هم اکنون 120 نشریه علمی تخصصی در حوزه منتشر میشود و این آمار گواهی این مدعاست؛ طلاب ما در عرصه آموزشهای تخصصی نیز تحت آموزش جدی قراردارند و کارگاههای علمی و آموزشی برای آنها برگزار میشود.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی استان قم بیان کرد: پس از دو سال کار جدی توسط معاونت پژوهش حوزه علمیه استان قم، امروز 18 مدرسه علمیه از میان 45 مدرسه، دارای نشریات علمی پژوهشی هستند و آنها را به چاپ میرسانند.
حجتالاسلام حسین حجامی، دبیر جشنواره نیز در سخنانی گفت: حدود 11 هزار اثر از حوزههای علمیه خواهران و برادران به دبیرخانه جشنواره سراسری علامه حلی رسیده است که در این بین سهم مدارس قم در جشنواره استانی 1341 اثر است .
دبیر جشنواره علامه حلی استان قم با بیان اینکه صاحبان آثار برگزیده و شایسته تقدیر در مراسم اختتامیه مورد تشویق قرار میگیرند گفت: 9 اثر از بین برادران حائز رتبه دوم و 28 اثر هم حائز رتبه سوم شدهاند همچنین 32 اثر شایسته تقدیر هستند؛ سه اثر از خواهران هم رتبه سوم را به دست آوردهاند و 7 اثر هم شایسته تقدیر شناخته شدهاند.
حجامی با بیان اینکه برخی افراد هم در قالب جشنوارههای مدرسهای مورد تقدیر قرار میگیرند خاطرنشان کرد: البته برخی مدارس این جشنواره را برگزار کردهاند و بعضی هم آثار مورد نظر را به دبیرخانه مرکزی ارسال کردهاند تا ارزیابی صورت بگیرد.
حجامی در پایان یادآور شد: در مجموع 40 اثر برگزیده و 39 اثر شایسته تقدیر شناخته شدند و تعدادی هم شایستگان تقدیر مدارس هستند که مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
جشنواره علامه حلّی، پنجشنبه از ساعت 9:30 تا 12 در سالن همایشهای مدرسه دارالشفا با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین غروی، دبیر دوم شورای عالی حوزه و عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد.
نظر شما