جمعه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰
تبدیل کتاب به فناوری در رشته های علوم انسانی

معاون توسعه مدیریت و منابع پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در نشست مشترک مسئولان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، تاکید کرد: این امکان وجود دارد که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بتواند در مسیر تبدیل کتاب به فناوری در رشته‌های علوم انسانی مبتنی بر مبانی دینی، یکی از مراکز اصلی باشد و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بتواند این نمونه را توسعه دهد.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، حجت الاسلام حسن نظری شاهرودی رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پنجشنبه (سوم اردیبهشت) در نشست مشترک مسئولان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از سال 1361 با مشارکت دانشگاه‌ها شروع به فعالیت کرده و تاکنون ادامه داشته است که محصول این همکاری علمی 310 عنوان کتاب، 5 مجله علمی پژوهشی و یک مجله تخصصی بوده است.

رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: این تعداد کتاب به عنوان منبع درسی در رشته های علوم تربیتی، اقتصاد، روانشناسی فلسفه علوم انسانی جامعه شناسی حقوق و دیگر رشته‌ها بوده است.

معاون جامعه مدرسین تصریح کرد: برنامه آینده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در راستای تدوین موضوعات سرفصل‌هایی است که شورای تحول ابلاغ می‌کند تا این تولیدات به دانشگاه‌ها اعلام رسمی شود.

حجت‌الاسلام نظری شاهرودی اقتصاد دانش بنیان را اساس توسعه پایدار دانست و تاکید کرد: در شرایط فعلی بین آموزش رشته‌های مختلف علمی و اقتصاد دانش بنیان گسست وجود دارد.

علی وطنی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: یکی از آرمان‌های امام راحل توجه به پژوهش در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها بود که راه‌اندازی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گامی در راستای تحقق منویات ایشان به شمار می‌رود.
وي گفت: امروزه در رسانه‌هاي غربي شاهد تلاش‌هاي گسترده‌اي براي ضربه زدن ميان حوزه و دانشگاه هستيم كه اين پژوهشگاه مي‌تواند در عرصه هماهنگي تلاش جدي داشته باشد.

وي بيان داشت: امروز دشمن با ابزار فرهنگي به سراغ ما آمده است و انتظار است كه در اين زمينه در توسعه فناوري هاي نرم كوشيده و اجازه ندهيم كه تلاش‌هاي جدي انجام دهند.

وی تصریح کرد: ستاد توسعه فناوری‌های نرم راه‌اندازی شده که همکاری نهادهای حوزوی و دانشگاهی با آن می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

دکتر عبدالله توکلی نیز در این نشست اظهار کرد: آنچه در اساسنامه و چشم انداز کلان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دیده شده و از سوی دیگر آنچه در سند چشم انداز جمهوری اسلامی در افق ۲۰ ساله تاکید شده، در حوزه علوم انسانی محل تلاقی رسالت‌ها و اهداف معاونت ریاست جمهوری آنجایی است که می‌تواند حوزه علوم انسانی را به رفع نیازها و دغدغه‌های جامعه پیوند زد و پاسخگوی مسائل جدید بود.

وی تاکید کرد: این امکان وجود دارد که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بتواند در مسیر تبدیل کتاب به فناوری در رشته‌های علوم انسانی مبتنی بر مبانی دینی، یکی از مراکز اصلی باشد و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بتواند این نمونه را توسعه دهد.

توکلی با ذکر مثالی گفت: به عنوان نمونه در گروه علوم اجتماعی طرح جامعه شناسی انحرافات انجام شده که این طرح می‌تواند محل فعالیت یک شرکت دانش بنیان قرار گیرد و خروجی‌هایی عرضه کند که نیازهای جامعه را برطرف کند و نسخه علاجی برای کج‌روی‌ها باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به برخی قرائت‌هایی که در بعضی رشته‌های علوم انسانی وجود دارد، تاکید کرد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه می‌تواند یکی از مراکز جدی برای تبدیل ایده‌های مبتنی بر آموزه‌های دینی باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها