سرپرست دانشگاه تهران در گفتوگو با (ایبنا)
دانشگاه تهران، در حوزه کتاب فعالتر خواهد شد/امیدواریم نمایشگاه کمکی برای افزایش مطالعه باشد
محمود نیلی احمدآبادی، با اشاره به برنامههای دانشگاه تهران در حوزه کتاب گفت: دانشگاه تهران، همانطور که در تولید مقالات علمی عملکرد خوبی داشته، تصمیم دارد در حوزه کتاب نیز فعالتر عمل کند.
لزوم اصلاح فرآیند طولانی چاپ و نشر
وی با اشاره به وضعیت نشر در دانشگاه تهران افزود: در دانشگاه تهران، تقاضا برای چاپ کتاب بسیار است، اما مشکل اصلی در این حوزه، فرآیند طولانی چاپ و نشر است.
نیلی احمدآبادی با تأکید بر لزوم توجه به عرصههای بینالمللی در حوزه نشر گفت: باید زمینه عرضه آثار نویسندگان و پژوهشگران ایرانی را در عرصههای بینالمللی فراهم کنیم؛ کتابهایی که در جهان مخاطب خود را پیدا کند. به عبارتی دیگر، بازار کتابی موفقتر خواهد بود که در سطح بینالمللی حضور و فعالیت بیشتری داشته باشد.
عرضه دستاوردهای پژوهشگران دانشگاه به زبانهای مختلف
سرپرست دانشگاه تهران در ادامه اظهار کرد: دانشگاه تهران با امضا توافقنامهای با یکی از ناشران مطرح بینالمللی، به دنبال عرضه دستاوردهای پژوهشگران دانشگاه تهران به زبانهای مختلف در عرصه جهانی است. اجرایی شدن این توافقنامه از یکسو موجب افزایش مخاطب منابع مؤلفان ایرانی خواهد شد و از سوی دیگر زمینهساز تشویق پژوهشگران به مکتوب کردن نتایج تحقیقاتشان میشود.
وی در بیان دیگر دلایل تمایل اندک پژوهشگران به تولید کتاب ادامه داد: تولید مقاله در مقایسه با کتاب آسانتر است و از سوی دیگر مخاطبان بیشتری دارد، بنابراین بهنظر میرسد مدرسان و پژوهشگران دانشگاهی بیشتر به تولید مقاله علاقهمندند.
نیلی احمدآبادی در آستانه آغاز به کار بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: ابتدا باید به دنبال گسترش فرهنگ کتابخوانی در کشور باشیم. من نمیدانم چه مشکلی وجود دارد که ساعات مطالعه ما از استاندارد جهانی پایینتر است و افزایش کاربران شبکههای مجازی اجتماعی نیز مزید بر علت شده است.
مطالعات عمیق برای رفع مشکل آمار مطالعه
سرپرست دانشگاه تهران افزود: برای رفع مشکل آمار پایین مطالعه در کشور، نیازمند انجام مطالعات عمیقتر هستیم. برای شناسایی دلایل تمایل اندک مردم به مطالعه، مطالعات اندکی صورت گرفته که البته بهنظر میرسد دانشگاه باید بیشتر به موضوع چرایی آمار پایین میزان مطالعه بپردازد. همچنین امیدواریم نمایشگاه کمکی برای افزایش مطالعه باشد.
وی درباره برنامههای دانشگاه تهران برای افزایش تعامل با ناشران حاضر در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران نیز عنوان کرد: دانشگاه تهران، همانطور که در تولید مقالات علمی عملکرد خوبی داشته، تصمیم دارد تا در حوزه کتاب نیز فعالتر عمل کند. انتشار پایاننامههای مقاطع دکترا و مستندکردن دستاوردهای پژوهشگران در قالب کتاب و تولید نشریات دانشگاهی به چند زبان برای تعامل با ناشران خارجی، از برنامههای دانشگاه است.
نظر شما