ابراهیم خدایار معتقد است سایتهای دانشگاهی که مقالههای علمی و پژوهشی را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهند انقلابی در زمینه تولید و گسترش علم است. وی گفت: حتی از واژه «فوقالعاده» هم نمیتوان برای تشریح این موضوع استفاده کرد.
این پژوهشگر ادامه داد: سایتهای پژوهشی اینترنتی کمک فوقالعادهای به تولید علم میکنند. این آمار به ویژه خیلی به درد تحصیلکردهها میخورد. چنین پایگاههایی عمر پژوهشگر را بیشتر میکنند. من به جای تهیه 80 مجله که در زمینههای پژوهشی چاپ میشود با یک کلیک همه مقالهها را پرینت میگیریم و میخوانم. در واقع این روند به سرقتهای ادبی هم پایان میدهد.
وی اضافه کرد: سایتهای نظیر sid.ir و خانه کتاب و sic.ir شیراز و نور قم از سایتهای فوقالعادهای هستند که اطلاعات علمی دیجیتالی را در اختیار ما میگذارند یا خود خانه کتاب این امکان را به ما میدهد که بخشهایی از کتابها را مطالعه کنیم.
خدایار یادآور شد: البته مخاطبان این پژوهشهای دیجیتالی عموماً عامه مردم نیستند اما با گسترش اینترنت این اطلاعات به گمانم در میان مردم نیز نفوذ خواهد کرد. معتقدم هرچه میزان دسترسی مردم به اینترنت بالاتر برود میزان مطالعه نیز بالاتر خواهد رفت. این در حالی است که هنوز لذت مطالعه کتابهای کاغذی از بین نرفته و مخاطبان سنتی کتابها طرفدار کتابهای کاغذیاند. استقبال هر ساله از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز گویای این مدعاست.
ابراهیم خدایار متولد اشتهارد کرج، پژوهشگر و استاد دانشگاه است. «سفر به مشرق»، «از سمرقند چو قند»، «غريبههاي آشنا»، «سرود باران»، «ضرب المثلهاي مشترك ازبكي – فارسي»، «باغ بسيار درخت»، «ديوان ميرزا هادي سمرقندي»، «رخسار انديشه» و «دعا در مثنوي» از آثار اوست.
پیشینه این مطلب در خبرگزاری کتاب ایران:
یادداشت محمدهاشم اکبریانی را در این باره بخوانید
نظر شما