شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۶
آئینه‌وند بر گردن فرهنگ و اخلاق کشور حق بزرگی داشت/استاد در تداوم جعفر شهیدی بود

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: استاد صادق آئینه‌وند حق بزرگی بر گردن فرهنگ و اخلاق کشور داشت. وی از نمادهای اخلاقی بود و در حوزه تاریخ اسلام نظیری نداشت.

رضا صالحی‌امیری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ضمن اظهار تاسف از ضایعه درگذشت مرحوم صادق آئینه‌وند، افزود: من روز چهارشنبه هفته گذشته به دلیل علاقه شخصی و علقه‌ای که  به ایشان داشتم، به عیادتشان رفتم و دعاگوشان بودم.

وی ادامه داد: درگذشت استاد آئینه‌وند، خبر ناگواری برای جامعه علمی، فرهیختگان، نخبگان و به ویژه مورخان و علی‌الخصوص مورخان تاریخ اسلام بود و در واقع درگذشت ایشان ثلمه بزرگی برای ما بود.

وی با بیان اینکه استاد آئینه‌وند حق بزرگی بر گردن فرهنگ و اخلاق کشور داشت، افزود: او از نمادهای اخلاقی بود و در حوزه تاریخ اسلام نظیری نداشت. در تداوم مسیر استاد جعفر شهیدی می‌توان ایشان را نام برد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: امیدوارم روح ایشان با انبیا و اولیا محشور شود چون بسیار شخصیت سلیمی داشت. استاد آئینه‌وند درونگرا بود و تلاش زیادی داشت که هیچ گونه ظهور و بروز تبلیغاتی نداشته باشد.

صالحی‌امیری تاکید کرد: مرحوم آئینه‌وند به معنای واقعی یک انسان درونگرا، خویشتن دار، ساده زیست، با اخلاق و با فضیلت بود. من هیچ گاه از زبان ایشان گله و نقد و جمله تلخی نشنیدم. شایسته است همه ما این شخصیت بزرگ را تکریم کنیم و بر روح پر فتوحش صلوات بفرستیم.

شادروان دکتر صادق آئینه‌وند، سال ١٣٣٠ در یکی از روستاهای تویسرکان متولد شد. وی دانش‌آموخته دکترای تاریخ اسلام از دانشگاه القدیس یوسف لبنان، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رییس «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» بود. آئینه‌وند همچنین در سال ۱۳۸۵ به عنوان عضو هیات علمی نمونه کشوری، چهره فرهیخته استان همدان و چهره ماندگار انتخاب شد.

آیینه‌وند ۱۶ دی ۱۳۹۲، چند ماه پس از آغاز کار دولت حسن روحانی، طی حکمی به عنوان رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منصوب شد.

آئینه‌وند، استاد رشته تاریخ و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس بود و سوابقی مانند ریاست دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، سرپرستی گروه علوم اجتماعی شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سرپرستی کمیتة برنامه ریزی تاریخ و باستان‌شناسی شورای عالی برنامه‌ریزی و عضویت در شورایِ برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم را در کارنامه مدیریتی خود داشت. از او 34 جلد کتاب تالیف و ترجمه‌شده و بیش از 80 مقاله منتشر شده است.

مرحوم صادق آئینه­‌وند، چهره ماندگار تاریخ روز پنجشنبه 17 اردیبهشت بر اثر ابتلا به بیماری نارسایی خون پس از طی یک دوره بیماری در بیمارستان لاله تهران درگذشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها