جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
گلعلی بابایی: تعطیلی نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس دردی را درمان نمی‌کند/ تجهیز کتابخانه مجلس به آثار دفاع مقدس

گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار می‌گوید: بنیاد می‌کوشد که مانع برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس نباشد. باید در پی آسیب‌شناسی این نمایشگاه بود و تعطیلی آن شاید دردی را درمان نکند.

سردار گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره دیدارش از بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: بیش از پنج بار از این نمایشگاه دیدار داشتم. نمایشگاه کتاب تهران حال و هوای خاص و البته در کنار همه خوبی‌ها، کاستی‌هایی هم دارد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که نمایشگاه امسال از سال‌های گذشته خلوت‌تر است. البته شاید به چشم من این‌گونه است زیرا آمار و ارقام ارائه شده نشان می‌دهد که خرید خوبی از نمایشگاه کتاب شده است. دیدار کم از نمایشگاه، دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد از جمله گران شدن کتاب‌ها، برگزاری نمایشگاه در فصل امتحانات مدارس و کمتر تعلق گرفتن یارانه کتاب به نسبت سال‌های پیش به بسیجیان، دانشجویان و دانش‌آموزان. اختصاص بن کتاب به بسیجیان بسیار در خرید آثار دفاع مقدس در نمایشگاه موثر بود.

بابایی از کتاب «حبیب تولد دیگر» به عنوان کتاب تازه‌اش در نمایشگاه کتاب نام برد و گفت: این کتاب بدون برپایی آیین رونمایی، برای نخستین‌بار در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دیده شد. جلد نخست این کتاب منتشر و با استقبال روبه‌رو شده بود. مخاطبان در پی جلد دوم «حبیب تولد دیگر» بودند. استقبال از این اثر با توجه به حجم و گرانی آن تا امروز خوب و دلگرم‌‌کننده بود.

وی درباره محتوای «حبیب تولد دیگر» توضیح داد: این کتاب در 850 صفحه به عملیات‌های گُردان حبیب‌‌بن مظاهر، از بهار 1362 تا 1365 می‌پردازد. شرح رخداد‌های عملیات‌های دشواری چون والفجر 4 خیبر، بدر و والفجر هشت در این کتاب آمده است. کوشیدم تا ناگفته‌هایی از این عملیات‌ها در کتاب بیاورم. این کتاب خواندنی و جذاب است که تلخی‌هایی هم دارد.

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار درباره ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت سوم و چهارم خرداد، گفت: این ویژه‌نامه‌ها در قالب برنامه‌های بنیاد مطرح خواهد شد. تجهیز کتابخانه مجلس شورای اسلامی به کتاب‌های دفاع مقدس یکی از این برنامه‌ها به‌شمار می‌آید.

وی در این باره توضیح داد: تصمیم داریم پیش از سوم خرداد 94 این طرح را عملیاتی کنیم و یک یا دو نسخه از کتاب‌هایی را که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تاکنون منتشر کرده ‌است، در اختیار کتابخانه مجلس شورای اسلامی قرار دهیم. همچنین، در صورت توافق، نمایشگاه کتابی هم در صحن بیرون از مجلس شورای اسلامی برگزار می‌کنیم. طرح‌هایی هم برای غنی کردن کتابخانه‌های شهرستان‌ها و نیز ندامتگاه‌ها و زندان‌ها، با کتاب‌های دفاع مقدس داریم.

بابایی از تصمیم این سازمان برای رونمایی کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» نوشته حمید حسام خبر داد و گفت: این کتاب در همدان و در آیین نکوداشت میرزاده سلگی، راوی کتاب رونمایی می‌شود.

برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس را با توجه به استقبال اندک از آن چقدر ضروری می‌دانید؟ وی در پاسخ به این سوال توضیح داد: به هر حال باید راه‌کاری برای استقبال از نمایشگاه داشته باشیم. تعطیلی این نمایشگاه شاید دردی را درمان نکند. باید ببینیم که دلیل دیدار نکردن از این نمایشگاه تخصصی کتاب دفاع مقدس چیست و در پی آسیب‌شناسی باشیم. البته مجری این کار سازمان بسیج مستضعفین و مجمع ناشران دفاع مقدس است و این موضوع را پیگیری می‌کنند.

بابایی درباره این‌که آیا بنیاد مسئولیت پیگیری دلایل برپایی ضعیف این نمایشگاه را بر عهده ندارد؟ گفت: بنیاد می‌کوشد که مانع نباشد. این گامی است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای توسعه فرهنگ دفاع برمی‌دارد. شاید آن تاثیر، در خور انتظار ما نباشد اما برپایی این نمایشگاه بی‌تاثیر نبوده است. به نظر می‌رسد این نمایشگاه در شهرستان‌ها با استقبال بیشتری برگزار شده بود و با برپایی در تهران استقبالش را از دست داد.

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار با اشاره به جلسه‌های آسیب‌شناسی سال گذشته در این باره اظهار کرد: قرار بود تصمیم‌هایی برای خلاء نامناسب بودن مکان برگزاری گرفته شود. شاید یک دلیل استقبال نشدن از نمایشگاه ملی کتب دفاع مقدس همان برپایی در باغ‌ موزه دفاع مقدس بود. باید آسیب‌شناسی شود و نباید این نمایشگاه را تعطیل کرد. شاید به این نتیجه برسیم که با توجه به توانمندی بسیج در شهرستان‌ها این نمایشگاه فقط در سطح استان‌ها برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها