نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی قم گفت: خصوصی شدن نمایشگاه روند خوبی است اما نباید باعث تضعیف شدن نشستهای علمی نمایشگاه شود.
وی ادامه داد: من مسئولیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم را بر عهده دارم. به همین دلیل، از غرفههای پژوهشگاهها دیدار کردم. از طرف دیگر، چون رشتهام علوم سیاسی است و قصد داشتم از تازههای نشر بینالملل در این عرصه آگاه شوم، بخش دیگری از وقتم را هم برای دیدار از بخش بینالملل گذاشتم.
صاحب کتاب «تاریخ فرهنگی - سیاسی ایران معاصر» ادامه داد: تحولات بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در ادامه بر همان تحولاتی است که سال گذشته رخ داد. ایجاد خانه ترجمه و دیگر تحولاتی که سال گذشته در نمایشگاه کتاب شکل گرفت، امسال هم دنبال شد.
وی با ارائه پیشنهادی برای برگزاری مطلوبتر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: به نظر من ناشران نباید به صورت الفبایی چینش شوند. در این نوع چینش، ناگهان میان ناشران کاملا عمومی، غرفهای پژوهشی و ارزنده میبینیم. باید برای ناشرانی که تولید علم میکنند حساب ویژهای باز کنیم.
لکزایی با بیان اینکه تولید علم دغدغه جدی مقام معظم رهبری و دغدغه نظام است، افزود: نمایشگاه کتاب به فروشگاه بزرگی شبیه شده است و فعالیتهای اقتصادی غلبه بیشتری بر آن دارد. نباید جنبههای خدماتی پررنگتر از نمایش کتابها باشد. باید از استادان و افرادی که تولید دانش میکنند، یاد شود.
وی با اشاره به اداره نمایشگاه کتاب بیست و هشتم از سوی بخش خصوصی، گفت: این روند خوبی است اما باید سیاستگذاری دقیقتری صورت گیرد و نظارت صحیح وزارت ارشاد بر نمایشگاه حاکم باشد. همچنین نباید با خصوصی شدن، از برگزاری نشستهای علمی با نگاههای راهبردی فاصله گرفت. از این فضای شور و نشاطی که در نمایشگاه ایجاد میشود، باید بهرههای بیشتری گرفت.
نظر شما