حجتالاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ششمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی گفت: باید علاوه بر آشنایی با قوانین و احکام قرآن آن را به دیگران نیز تعلیم داد. امیدوارم بتوانیم با فرهنگ قرآن در مقابل فرهنگ غرب که خانواده را به تباهی کشانده بایستیم و با منطق قرآنی از آن دفاع کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم دستاوردهای این همایش در عرصههای پژوهشی، تحقیقاتی، آموزشی و تربیت نخبگان قرآنی بتواند پاسخگوی مطالبات رهبری در این زمینه باشد، گفت: یکی از تأکیدات رهبری همواره این بوده که حرکتی انجام دهیم تا مردم و اقشار مختلف جامعه به ویژه زنان با قرآن انس یابند و امیدواریم برگزاری این همایش بتواند گامی برای فعالتر شدن فرهیختگان، محققان و بانوان فعال قرآنی در کشور باشد.
وی یادآور شد: در سراسر کشور بانوانی هستند که در حوزه قرآنی کار میکنند اما ما امکان دعوت از آنان را در این مراسم نداشتیم با این وجود تقاضا میکنم که همه محققان و فعالان در این زمینه به راههای تحقق بخشیدن و پاسخگویی به مطالبه رهبری فکر کنند.
حجتالاسلام محمدی تاکید کرد: اگر زنان که محور خانوادهها هستند با قرآن مانوس شوند خانوادهها نیز با قرآن انس پیدا میکنند و اگر خانواده قرآنی شد میتواند از نورانیت قرآن بهرهمند شود.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اضافه کرد: باید راههای انس با قرآن و تنویر بیوت را پیدا کنیم و یقیناً یکی از دستاوردهای این همایش میتواند پیدا کردن راهکار برای این موضوع باشد چراکه خداوند و رسول خدا از شما این انتظار را دارد که راههای اجرایی کردن این مطالبه رهبری را به صورت علمی و محققانه پیدا کنند و به آن بپردازید و در اختیار جامعه و زنان قرار دهید.
تجلیل و تقدیر صرف از بانوان فعال قرآنی کفایت نمیکند
حجتالاسلام محمدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دشمنان قرآن اسلام و اهل بیت زن را به عنوان ابزاری برای خویش قرار دادند، گفت: امروز غرب از زن به عنوان یک ابزار استفاده کرده و با ترویج فرهنگ برهنگی و بیحجابی به عنوان یک ابزار در مقابل قرآن و اسلام ایستاده است. وظیفه عالمان قرآن و اسلام نیز این است که پرچم قرآن و اهل بیت را به دست بگیرند و در مقابل حرکت شوم غرب که زن را به عنوان ابزار مورد تحقیر و توهین قرار داده بایستند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به مشکلاتی که غرب برای مقابله با فرهنگ اسلام در مسائل اجتماعی و اخلاقی بانوان به وجود آورده افزود: غرب اصرار دارد که این فرهنگ را در رسانههای مختلف تبلیغ کند در حالی که این فرهنگ انحرافی است و ما باید در مقابل با استفاده از منطق محکم و متقن قرآن در مقابل آنها بایستیم. ما میتوانیم با منطق قرآنی با هجمه غرب مقابله کنیم و تنها باید در این باره با تعقل و تفکر راههای تحقق مطالبه رهبری عینیت ببخشیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تجلیل و تقدیر صرف از بانوان فعال قرآنی کفایت نمیکند، گفت: باید راهکارهای عملیاتی این همایش در اختیار دستگاهها و نهادهای مختلف قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: بنابراین باید علاوه بر آشنایی با قوانین و احکام قرآن آن را به دیگران نیز تعلیم داد چراکه بسیاری از افراد با قرآن آشنایی ندارند و امیدوارم بتوانیم با فرهنگ قرآن در مقابل فرهنگ غرب که خانواده را به تباهی کشانده بایستیم و با منطق قرآنی از آن دفاع کنیم.
حجتالاسلام محمدی در پایان سخنانش گفت: امروز با مشاهده اقدامات دشمن در حوزه فرهنگ مشاهده میکنیم که آنها به چه میزان فعالیت کرده و قدم برمیدارند و ما چگونه فعالیت میکنیم. قرآن از ما انتظار اقدام جهادی و نه اقدام معمول و متعارف دارد. علما و مفسرین عالی مقام از جهاد کبیر به جهاد فرهنگی و قرآنی تعبیر کردهاند بنابراین قرآن از ما انتظار فعالیت فوقالعاده دارد.
درخشش معارف دین در سطح جامعه اسلامی
سپس حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش مهم زنان در گسترش معارف قرآن کریم و اسلام در ایران و جهان گفت: شاید بتوان با اطمینان گفت آن روزی که جامعه زنان کشور و مادران ما در ایران اسلامی و در سراسر عالم جان و روحشان منور به روح قرآن شود آن روز شاهد آغاز درخشش معارف دین در سطح جامعه اسلامی و بشری خواهیم بود.
وی ادامه داد: این مادران هستند که انسانها و جامعه را تربیت میکنند و خداوند متعال در قرآن کریم انسانها را همواره به پاسداشت مقام پدر و مادر توصیه کرده و در عین حال بر جایگاه و منزلت مادران متمرکز شده است.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با بیان اینکه نقش مادران تا سن 40 سالگی فرزندان هم تعیین کننده است، افزود: نقش مادران و بانوان در پیوند زنان عالم اسلام و ایران با قرآن تعیین کننده و محوری است و شما بانوان باید مصداق اجابت دعای حضرت ابراهیم(ع) که گفت ـ شما را امام قرار دادیم ـ باشید.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نقش پیشرو و پیشگامی زنان در جامعه اسلامی بسیار مهم است و امیدوارم بانوان اسلامی در حوزه فهم کتاب قرآن گام بردارند.
وی در پایان سخنانش گفت: امیدواریم زنان برای قرائت درست قرآن، فهم آن، آراستگی به آموزههای قرآنی و تعلیم جامعه زنان از حرکت عزت بخش و بالندهای بهرهمند شود.
انس زنان با قرآن موجب حل مشکلات میشود
معصومه فرزانه، دبیر ششمین همایش از بانوان فعال قرآنی با اشاره به حضور بیش از دو هزار بانو قرآنی از جمله نخبگان، استادان قرآنی گفت: اگر امروز شاهد تحولات عظیم اخلاقی و روحی پس از پیروزی انقلاب در میان جامعه زنان کشور هستیم و جایگاه زنان ارتقا و انس و الفت با قرآن پیدا کردهاند مدیون امام و شهدا هستیم که از ما توقع حفظ و صدور این انقلاب را دارند.
وی به سه ویژگی و امتیاز متفاوت این دوره از همایش نسبت به سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: امسال برای نخستینبار در سطح بینالمللی همایش برگزار میشود که براساس مکاتبات با کشورهای مختلف پنجاه رزومه بانوان فعال قرآنی در سطح بینالملل برای ما ارسال شد که هفت نفر از آنان تجلیل میشوند.
دبیر ششمین همایش از تجلیل بانوان فعال قرآنی توجه به کیفی شدن این همایش و ارتقای سطح فعالیتهای قرآنی بانوان را ویژگی دوم این همایش دانست و افزود: حضور هفت نفر از بانوان کشور یمن که مورد هجمه و سلطه استکبار قرار گرفتهاند که خود هم جانباز و هم خانواده شهید هستند نیز ویژگی سوم این همایش است.
مسئول کمیته بانوان سی و دومین دوره مسابقات بین الملل قرآن کریم در پایان سخنانش با بیان اینکه پیشرفتهای قرآنی بانوان ناشی از رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند اگر بانوان مأنوس با قرآن شوند بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.
سه امر قرائت، تدبر و عمل به قرآن باید مد نظر قرار گیرد
بانو مجتهده زهره صفاتی در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه پیرامون قرآن هر فردی بنا بر وسع خود در عرصههای گوناگون وارد میشود که هر یک در جایگاه خود اهمیت دارد، افزود: فردی که مرکزی قرآنی برپا میکند و یا در تعلیم و تعلم قرآن فعال است باید به معنای قرآن توجه کند.
وی با اشاره به اینکه درباره قرآن سه امر قرائت، تدبر و عمل به قرآن باید مد نظر قرار گیرد، گفت: مهمتر از قرائت و تدبر در قرآن عمل به این کتاب الهی انگیزه قرائت و تدبر محسوب میشود.
وی اضافه کرد: توصیه شده است روزانه هر مسلمان ۵۰ آیه قرآن را تلاوت کند و در آنها تدبر کند زیرا نزول قرآن بعد از تمامی کتابهای الهی است و باید پیرامون تمام شئون آن تدبر شود.
بانو صفاتی با بیان اینکه براساس روایتی اصحاب پیامبر روزانه ۱۰ آیه از قرآن را از ایشان میگرفتند و بر روی آنها تدبر پژوهشی و عملی میکردند، گفت: امروزه بسیاری از افراد قرآن را مهجور کردند و به آن عمل نمیکنند و یا آیات آن را دستاویز اهداف غیرالهی خود کردهاند که خود قرآن از این مهجوریتها شکایت میکند.
وی با اشاره به اینکه قرآن درس زندگی و برای زندههاست، افزود: متاسفانه امروزه تلاوت قرآن همراه با مردن افراد شده است.
بانو صفاتی با بیان اینکه قرآن یک حقیقت است و باید این حقیقت وارد زندگی انسانها شود تصریح کرد: احترام به مومن از احترام به کعبه و قرآن نیز والاتر است زیرا قرآن یک نوشتار است و کعبه سنگ و گل محسوب میشود و اما اگر حقیقت قرآن در روح مومن تجلی کند موجودیت آن به حیات قرآن زنده میشود و وجود آن مطاف محسوب میشود که از قرآن و کعبه بالاتر است.
وی با بیان اینکه خردورزی اخلاق و حقوق سه اصل تشکیلدهنده تمدن اسلامی است، ادامه داد: مردمی که امروز در منطقه ما با استبداد و ظلم و همچنین سلطه شیاطین مبارزه میکنند در زیر بار موشکها و بمبهای استکبار قرار گرفتهاند که نمونه آن در کشور یمن مشاهده میشود.
بانو صفاتی در پایان گفت: براساس بیان امام علی(ع) یک چهارم آیات قرآن درباره دشمنان اسلام است و باید بر این اساس بینش پیدا کنیم و دوست و دشمن خود را بشناسیم.
نظر شما