شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷
«نخستین جرعه از این جام» را در کتاب بنوشید

کتاب «نخستین جرعه از این جام» نوشته سید علیرضا شریفی جستاری ورزشی، سیاسی و اجتماعی در نخستین قهرمانی تیم ملی فوتبال ایران در آسیا است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) روش پژوهش تاریخی historical method فعالیتی برای شناخت رخدادهای گذشته است و یکی از دشوارترین انواع پژوهش. در این روش پژوهش، رخدادهای مربوط به گذشته مورد تعبیر و تفسیر و ارزیابی قرار می‌گیرند با این هدف که شناسایی درست و دقیق و داوری مقرون به صحتی از آنها به‌دست آید. از این رو هرچه موضوع مورد پژوهش به لحاظ زمانی از زمان حال دورتر باشد،‌ به دلیل کمبود منابع و مراجع پژوهشی، کار با دشواری‌های بیشتری انجام خواهد پذیرفت.

این دشواری‌ها در حوزه تاریخ ورزش و به‌ویژه تاریخ ورزش ایران به مراتب افزون‌تر و جانکاه‌تر نمود می‌یابد و صد چندان‌تر، اگر مؤلف و نویسنده در شهرستان و دور از مرکز و امکانات پایتخت زندگی کند!

مولف در بخشی از مقدمه این کتاب می‌نویسد: «در مورد رویدادهای ورزشی کشور در شش دهه نخست قرن حاضر، به علت اینکه در آن دوران،‌ فراگیری و فراوانی رسانه‌ای در کشور وجود نداشته،‌ مطالب مدون و مستند بسیار اندکی موجود است. یکی از این رویدادها،‌ بازی‌های جام ملت‌های آسیا در سال 1347 است که از چندبعدی‌ترین رویدادهای ورزشی تاریخ ورزش ما به‌شمار می‌رود. با توجه به گذر پرشتاب زمان و خطر از دست رفتن اندک منابع تحقیقی موجود، تدوین و نگارش این رویداد با نگرشی به وجوه سیاسی‌ـ اجتماعی و ورزشی آن،‌ ضروری به نظر رسید.

با در نظر گرفتن موارد ذکر شده،‌ می‌شد انتظار داشت که کار سختی پیش رو خواهد بود و بی‌دلیل هم نبوده که تا به امروز کمتر نویسنده و پژوهشگر ورزشی با این سبک و سیاق، به این وادی گام نهاده است،‌ که البته کاری‌ست بسیار عاقلانه. من به‌عنوان یک ایرانی مسلمان بر این باورم که همه پیروان ادیان الهی می‌بایستی مورد احترام انسان‌ها در جای‌جای دنیا باشند. مردم کشور من بر اساس قانون اساسی کشور و با توجه به آموزه‌های دین اسلام، دین الهی یهود، پیامبران یهود و پیروان حضرت موسی(ع) را به رسمیت شناخته و برای آنان و کتاب آسمانیشان احترام قائلند. اگر خصومت و تنفری هست، نسبت به فرقه‌های حاصل دست استثمارگران دنیاست که از پس این فرقه‌ها، به دنیال مطامع ضد انسانی خود هستند.

هم‌میهنان من، اگر در بازی‌های ورزشی از رویارویی با نمایندگان رژیم صهیونیستی اسراییل،‌ سر باز می‌زنند، بدین سبب است که این رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسند و صهیونیسم را همردیف نژادپرستی می‌دانند، همچنان که قطعنامه شماره 3379 مجمع عمومی سازمان ملل هم صهیونیسم را معادل نژادپرستی شمرده است و نباید این عمل از سوی پیروان دین الهی یهود، مخاطبان توجه داشته باشند که چنانچه در میان نوشته‌های این کتاب، عناوین و اسامی به صورتی آمده که شاید ناخوشایند ذائقه سیاسی و اجتماعی باشد، صرفاً‌ به جهت ذکر دقیق و مستند تاریخ است نه به معنای تأیید آن نام‌ها و عنوان‌ها.»

مولف برای نگارش این کتاب علاوه بر کنکاش در منابع گوناگون، اقدام به تماس و دیدار با بازیکنان حاضر در آن دوران کرده،‌ با این نیت که مطالبی کم‌خطا و قابل استناد فراروی مخاطب قرار بگیرد، ضمن اینکه تلاش شده جنبه‌های کمتر پرداخته شده و جذاب این ماجرا هم فراموش نشود. 

این کتاب در چهار بخش اصلی سامان یافته که در آن می‌توان به عناوینی مانند رویارویی، منفور در میان کشورهای اسلامی،‌ آغاز بالندگی فوتبال ایرانی، چرا شکست تیم فوتبال اسرائیل یک پیروزی بزرگ بود؟ و سرانجام قهرمانان سال 47 اشاره کرد.

کتاب «نخستین جرعه از این جام» نوشته سید علیرضا شریفی با شمارگان دو هزار نسخه در 136 صفحه و به بهای 7 هزار تومان از سوی نشر ترآوا روانه کتابفروشی‌ها شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها